Første kvindelige søfolk på de 169 år gamle bylinjer i Istanbul

Første kvindelige søfolk på de 169 år gamle bylinjer i Istanbul
Første kvindelige søfolk på de 169 år gamle bylinjer i Istanbul

For første gang begyndte kvindelige søfarende at arbejde på de 169-årige IMM City Lines. Målet med fem unge kvindelige sejlere i alderen 19-23 år med gymnasium og universitet maritim uddannelse er at være kaptajn på skibe.


En anden første fandt sted i Istanbul Metropolitan Municipality, der beskæftiger flere kvinder hver dag. IMM's Generaldirektorat for City Lines rekrutterede fem kvindelige søfolk.

FORPLIGTELSESBASERET ANVENDELSE ER GJORT

Mens kvindelige søfarende blev rekrutteret, blev betingelserne søgt for dem at tage eksamen fra maritim erhvervsskole, have afsluttet deres praktik og have havserfaring. Derudover var kriterier som personlig karriereplanlægning, entusiasme for maritim og overholdelse af virksomhedskulturen også afgørende. Indtil videre tjener kvindelige søfarende på skibe mellem kl. 08.00 og 17.00. Efter at opholdsområderne på færgerne er arrangeret, vil de være i stand til at arbejde på skibe 24 timer i døgnet som andre sejlere.

KØNNINGSFAKTOR BESTEMMER IKKE I REKRUTTERING

City Lines General Manager Sinem Dedetaş sagde, at de fjernede kønsfaktoren fra rekrutteringskriterierne, ”Ingen kvindelige sejlere har nogensinde arbejdet i vores institution indtil nu. Vores nye venner var ivrige. De valgte selv at arbejde på skibet. De gennemgik de samme procedurer som vores andre søfarende. Vi så, at de havde ambitioner og fordele, og vi rekrutterede dem med glæde til vores hold. Hvis arbejdet udføres villigt og kærligt, mener jeg, at der ikke skal sondres mellem mænd og kvinder. "Det gør en forskel i succes og i kvaliteten af ​​jobbet ved at udføre jobbet med kærlighed og lyst."

Dedetaş, den første kvindelige General Manager i virksomheden, sagde: ”Det bedste er, at vi brød opfattelsen af, at 'en kvinde ikke er en sømand'. Jeg tror, ​​vi fjerner den sexistiske tilgang med starten af ​​vores kvindelige søfolk. Jeg giver den gode nyhed, at kvindelighed ikke vil være en hindring i tilfælde af tilstrækkelig kompetence og fortjeneste i jobansøgning. Kvinder kan søge med ro i sindet. "

De giver ikke op fra deres drømme

Özge Alp, en af ​​sejlerne, er 23 år gammel. Efter at have arbejdet i yachtindustrien i et stykke tid, søgte han til Kariyer.ibb. Alp sagde, ”Jeg blev indkaldt til et interview to uger efter min ansøgning, og til sidst blev jeg ansat. Deniz er en lidenskab for mig siden min barndom. Jeg surfer også, min dykker. I løbet af min uddannelse fik jeg at vide, 'En kvinde kan ikke være sømand, kan ikke tage en lang rejse', og jeg forventedes at give op. Jeg fulgte min drøm og er nu stolt over at arbejde på City Lines 'skibe. Jeg studerede som kaptajn på afstanden og lukkede veje på universitetet. ”Mit mål her er at være kaptajn i fremtiden,” sagde han.

Beyza Adıgüzel er 20 år gammel. Mens han stadig gik i gymnasiet, gjorde han sin praktikplads på City Lines-færgerne. Adıgüzel sagde, ”Praktikken var en stor fordel og oplevelse for mig. Jeg har altid ønsket at se mig selv her. City Lines banede vejen for os. Jeg er meget glad og stolt nu. Vi arbejder alle under lige vilkår og udfører de samme opgaver om bord. Vi kaster ikke bare reb og tager det. Efter behovene deltager vi i skibets vedligeholdelse og holdninger i broen, ”sagde han.

Aynur Avcı er 21 år gammel. Avcı tog også de første skridt inden for skibsfart ved at afslutte sin praktikplads i gymnasiet på City Lines-færgerne. Avcı forklarede, at han har været søelsker siden barndommen, og sagde: ”Da jeg var søfartsstuderende, fik jeg at vide 'Vær ikke søfarende, vær sygeplejerske, lærer, læge'. Efter min eksamen søgte jeg nogle steder om et job. Men fordi jeg var kvinde, ville de ikke engang se på mit CV. Man sagde: 'Hvad laver kvinden på skibet? Ved at ansøge om Kariyer.ibb tænkte jeg, at jeg kunne komme et skridt tættere på min drøm. Så det skete. Jeg får meget gode svar fra passagerer, mens jeg er på vagt. Der er dem, der beder, siger 'Masallah' og endda bifalder, 'sagde han.

DEN UNGSTE ER 19 ÅR

İmran Bayar er 21 år gammel. Han sagde, at han indtil nu ikke har stødt på nogen sexistisk opførsel på skibet, og sagde: ”Den første reaktion fra passagererne, der ser os, er meget smuk, jeg kan se deres overraskelse fra deres udseende. Øjne på os alle. 'Vil de være i stand til at gøre det?' Der er også dem, der ser på det. Men vi gør det, og vi er stolte, ”sagde han.

Dilara Çapa er derimod den yngste af søfarende kvinder, dog 19 år gammel. Han sagde, at City Lines ansøgte om et job uden at vide, at det ville ansætte kvindelige søfolk, sagde Çapa, ”Der er ingen kønsdiskrimination i skibsmiljøet. Vi udfører alle de samme job. Jeg bemærker, at vores passagerer nyder at være på skibet. Hvem ved, måske bliver vi de første kvindelige kaptajner på City Lines, ”sagde han.

Dette diasshow kræver JavaScript.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar