50 millioner euro lån fra Asien til Izmir til Narlıdere Metro

50 millioner euro lån fra Asien til Izmir til Narlıdere Metro
50 millioner euro lån fra Asien til Izmir til Narlıdere Metro

Izmir Metropolitan borgmester Tunç Soyer opnåede en førsteplads i verden. İzmir Metropolitan Municipality underskrev en låneaftale på 50 millioner euro med den kinesisk-baserede Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) for Narlıdere Metro Line Project. Mens AIIB leverede finansiering til en kommune for første gang i verden, blev omdømme og pålidelighed af Izmir Metropolitan Municipality bekræftet i øst efter Vesten.


Izmir Metropolitan Municipality har tilføjet en ny til sit økonomiske samarbejde med USA og Europa. Til Narlıdere Metro Line-projektet, som er under opførelse, blev der ydet en finansieringskilde på 50 millioner euro fra den kinesisk-baserede asiatiske infrastrukturinvesteringsbank (AIIB) uden statsgaranti. Mens AIIB låner ud til en kommune for første gang i verden, har İzmir Metropolitan Kommune taget sin adgang til eksternt finans- og finansdiversitetsnetværk et skridt videre.

Lånet på 50 millioner euro modtaget af Izmir Metropolitan Kommune har en løbetidsstruktur på i alt 3,20 år uden hovedstol tilbagebetaling på to år til en rente på Euribor + 10.

Izmir's rolle bliver stærkere

Izmir Metropolitan borgmester Tunç Soyer underskrev en gensidig låneaftale med Najeeb Haiden, General Manager for Asya Infrastructure Investment Bank (AIIB), på mødet i dag. Borgmester Soyer sagde, "Jeg må med stolthed sige, at denne aftale, der er indgået af vores kommune, er af stor betydning, fordi det er det første finansieringslån, der er underskrevet af den asiatiske infrastrukturinvesteringsbank med en kommune i verden, såvel som uden en statsgaranti og lang sigt." Borgmester Soyer påpegede, at aftalen blev underskrevet under pandemiprocessen, hvor den globale økonomi bremsede, og det var vanskeligt at få lån, og fortsatte som følger: ”Denne aftale demonstrerede endnu en gang İzmir Metropolitan Kommunes ry og pålidelighed. Vi arbejder for første gang med en international udviklingsorganisation fra Asien. AIIB er ikke kun en bank, det er nu en forretningspartner for os. Vi ønsker at fremme det samarbejde, vi har startet. Tyrkiet er en bro mellem øst og vest. Hjørnestenen i denne bro er Izmir. Vi er glade for at styrke denne rolle med dette samarbejde. "

Asiatiske investeringer banede vejen

Præsident Soyer sagde, at de sigter mod at bringe den bilaterale handel mellem Izmir og Asien til et mere avanceret punkt og en bæredygtig struktur. ”Med denne aftale tror jeg, at de kinesiske virksomheder investerer i Izmir. "Vi begynder i dag at arbejde for langsigtede og succesrige nye samarbejder."

"Vi vil også støtte Buca Metro"

AIIBs vicepræsident Konstantin Limitovsky sagde: ”For AIIB er dette projekt strategisk vigtigt. Dette er den første låneaftale underskrevet med en kommune i AIIBs historie. Det er også det første Euro-baserede projekt. Med dette lån skaber AIIB et synligt præcedens. Jeg tror, ​​at de nye horisonter for samarbejde i Tyrkiet denne aftale. Vi vil yde støtte til Buca Metro, ”sagde han.

I alt 205 millioner euro

Inden for rammerne af projektet, der udvider den eksisterende metrolinje fra Fahrettin Altay til Narlıdere, har İzmir Metropolitan Municipality modtaget 80 millioner euro fra Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling (EBRD), 50 millioner Euro fra Sortehavshandelen og Udviklingsbanken (BSTDB), EBRD Type B sikrede i alt 25 millioner euro i finansiering, 50 millioner euro fra Société Générale og 205 millioner euro fra Asia Infrastructure Investment Bank som et syndikeret lån.

Tages i brug i sidste kvartal af 2022

F.Altay-Narlıdere-linjen, det nye led til jernbanesystemkæden, der når en længde på 179 kilometer, vil være 7,2 km langt. Der vil være Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül University (DEÜ) Hospital, DEÜ fakultet for kunst, Narlıdere, Martyrdom og distriktsguvernørstationer, som er planlagt at blive taget i brug i sidste kvartal 2022 og vil passere under jorden.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar