500 milliarder euro globale jernbanespillere kommer til Eskişehir

500 milliarder euro globale jernbanespillere kommer til Eskişehir
500 milliarder euro globale jernbanespillere kommer til Eskişehir

Organiseret af moderne Fuarcılık med støtte fra ministeriet for transport og infrastruktur, jernbanesektoren viser jernbaneindustriens infrastruktur og teknologimesse vil blive afholdt den 02-04 december 2020 på Eskişehir ETO TÜYAP Fair Center. Messen samler jernbaneaktører, der dominerer det globale marked på 500 milliarder euro med industriaktører i Eskişehir.


Nedtællingen er begyndt til Rail Industry Show Railway Industry Infrastructure and Technologies Fair, der sigter mod at samle repræsentanter for den offentlige og private sektor for den internationale jernbaneindustri. Messen er organiseret med organisationen af ​​Modern Fuarcılık, som blev oprettet med 02 procent indenlandsk kapital den 04-2020 december 100 med støtte fra ministeriet for transport og infrastruktur. TCDD Taşımacılık AŞ., Ankara Industry Chamber, Eskişehir Chamber of Commerce, Eskişehir Chamber of Industry, DTD Railway Transportation Association, Rail Systems Association og Rail Systems Cluster er blandt de institutioner, der støtter arrangementet.

Messen, der afholdes med deltagelse af 15 indenlandske og udenlandske virksomheder fra 100 lande og mere end 3 besøgende, vil også skabe et vigtigt fundament for etablering af nye forretningskontakter og udvikling af eksisterende. De førende aktører i sektoren, som har en global markedsandel på 500 milliarder euro, finder sted på messen. Tyrkiet og verdenen af ​​infrastruktur, overbygning, teknologi, sikkerhed, elektrificering, signal- og it-firmaer samt producenter af letbanesystemer vil også Rail Industry Show i kommunikation. Med en erklæring om organisationen understregede Moris Revah, daglig leder for moderne messer, at projekterne og finansmændene kommer sammen på messen.

Projekter kommer sammen med finansfolk

”Under messerne afholdes en konference, hvor jernbaneinvestorer og projektejere deltager. På konferencen; projekter, finansieringsmodeller og økonomiske kilder vil blive drøftet. Derudover deltager banker, fondsforvaltere, lokale og udenlandske regeringsrepræsentanter, lokale regeringer, projektrådgivning, forsikrings- og advokatselskaber i konferencen. Efter behov arrangeres der også en-til-en-møder for samarbejde. Efter konferencen afholdes et separat seminar samtidigt med messen, hvor specifikke emner inden for sektoren vil blive diskuteret.

På konferencer, der afholdes under messen, diskuteres teknologien, den akademiske side og Industry 4.0 af eksperter. udvikling af jernbaner i Tyrkiet, blandt de emner, der skal evalueres i 2023 og skal gøres. Der udarbejdes et særskilt panel for kommuner inden for rammerne af metroinvesteringer. "

Hjemmebase Eskisehir

Eskişehir handelskammer, præsident Metin Güler, sagde, at messen er af stor betydning for Eskişehir og sagde: ”Eskişehir har en geografisk fordel og en dybt rodfæstet handels- og industritradition. En af de vigtigste grunde til, at vores kammer besluttede at investere i Eskişehir Fair Congress Center, er uden tvivl jernbaneindustrien. Undersøgelse af gennemførlighedsrapporten, som vi udarbejdede for centret, gav Udviklingsministeriet os den største støtte til en anatolsk by. Det strategiske fokus i denne gennemførlighedsrapport er på de klynger, Eskişehir har. At bidrage til lobbyvirksomheden inden for jernbane, luftfart og keramiske klynger er et af de vigtigste mål for messesektoren i Eskişehir. der var banebrydende for den moderne industri i vores land Entreprenøren og underleverandørindustrien er også Urays-projektet i Eskisehir, Hasan Bey, der skal indsættes i Eskisehir logistikbasen og et enkelt skæringspunkt mellem jernbanerne i Tyrkiet Eskişehir'deyken, og det er meget naturligt at arrangere vores provins for udstillingen. "

Foranstaltninger, der skal træffes i det fair område

Understreger, at alle nødvendige foranstaltninger vil blive truffet på grund af pandemien inden for anvendelsesområdet for jernbanesektoren, der afholdes den 02.-04. December 2020; ”Alle foranstaltninger vil blive taget i overensstemmelse med direktiverne fra det tyrkiske sundhedsministerium. Regler for social afstand, tæthedskontrol, sundhedsteam og tjenester, ventilationssystemer af høj kvalitet og kvalitet anvendes aktivt under messen, især til maksimal hygiejneforsyning. " sagde.

"150 milliarder euro af investering i jernbanesystemet i Tyrkiet"

Med angivelse af, at Eskişehir er et punkt, hvor både konventionelle og højhastighedstoglinjer krydser hinanden, erklærede Moris Revah, General Manager for Modern Fairs, at byen ligger et strategisk vigtigt sted, da det også er på Silk Road-ruten; ”Inden for rammerne af denne vigtige organisation afholdes ikke kun messen, men også konferencer og forskellige arrangementer samtidigt. Især under messen organiserer vi en meget seriøs konference om jernbanens finansiering med eksperter inden for deres områder. Hvis der ikke er nogen restriktioner, kommer finansfolk, der er på toppen af ​​pengene i jernbaner på verdensplan, til vores land. Disse mennesker vil være i stand til at kontakte virksomheder direkte efter deres konference. "

"Jernbaneudviklingskriterium"

Understreger, at et af de vigtigste kriterier, der viser udviklingen i et land, er jernbanenet, der ejes af landet, tilføjede Revah: ”Vi er et meget strategisk land midt i Asien og Europa geografisk. Vi er i centrum for et sted, hvor handel udvikler sig. Når vi ser på de udviklede lande, ser vi, at transport hovedsagelig sker med jernbaner. Folk i Europa bruger flere tog end fly. Især i Europa er der en forpligtelse til at transportere alle former for brandfarlig, eksplosiv, stor tonnagelast med jernbane. Jernbanesystemet aflaster begge vejtrafik og er en mere effektiv transportmodel. Du kan maksimalt laste 25 tons på en lastbil, men det er kun muligt at laste 60 tons på en vogn. Når der er 50 vogne på toget, er kontoen klar. Det sneede på jernbanen, det sank ned i mudderet. Jernbanetransport er 60 procent billigere end søtransport og 80 procent billigere end vejtransport. "

Digitalisering på messer under pandemiprocessen

Tilvejebringelse af oplysninger om de online-organisationer, de udviklede i denne proces, Moris Revah; ”Alle interessenter i jernbanerne, som er den skinnende transportmodel i verden under pandemiprocessen, mødes på Wagon Expo Online B2B og Metro Expo Online B2B. På grund af pandemien, der startede i marts 2020, og vi ikke ved, hvornår den slutter, tilstræber vi at levere 2 online B2B-handelsområder, som vi vil beholde som en boutique, som en boutique, ved at bruge vores sektorviden og -relationer som Modern Fuarcılık, når både fair organisationer og internationale rejser ikke kan udføres rutinemæssigt.

Vi vil organisere Wagon Expo Online, som varer 2 dage, hvor vi samler producenter og brugere af godsvogne, offentlige institutioner, internationale og indenlandske NGO'er. I den anden del af arrangementet ønsker vi at bringe producenter og offentlige institutioner og organisationer sammen med emnet offentlig transport i jernbane- og letbanesystemer, som varer i 2 dage på den digitale platform.

"Der er et stort potentiale i undergrundsbaner"

Moris Revah understregede, at jernbanesektoren har to ben, og sagde: ”Den første er TCDD, og ​​den anden er måske letbanesystemer, hvis større ben er under lokale myndigheders kontrol. Når vi ser på landets konjunktur i øjeblikket, er der meget potentiale i undergrundsbaner. Metro- og sporvognsfirmaer, der tilhører Istanbul, Ankara, Izmir, Eskisehir, Adana, Antalya Kommuner er deltagerne i Rail Industry Show. Disse provinser har et vigtigt potentiale ”.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer