Atatürk og uafhængighedskrigsmuseet

Atatürk og uafhængighedskrigsmuseet
Atatürk og uafhængighedskrigsmuseet

Atatürk og uafhængighedskrigsmuseet er museet, der blev åbnet for besøgende den 3. juni 21, der ligger i det 1960 tusinde kvadratmeter store søjleområde under Hall of Honor, hvor Atatürks mausoleum ligger i Anıtkabir.


Den del af museet mellem Misak-ı Milli Tower og Revolution Tower har fungeret som “Atatürk Museum” siden 1960. Denne episode blev kombineret med nye kapitler i slutningen af ​​en 2001-måneders undersøgelse, der startede i november 9 og blev åbnet for besøgende af daværende præsident Ahmet Necdet Sezer og premierminister Bülent Ecevit den 80. august 26, 2002-årsdagen for den store offensiv. Museet blev bygget efter ordre fra generalsekretær Hüseyin Kıvrıkoğlu og blev forberedt under koordinering af Mehmet Özel, kunstkonsulenten for generalstaben.

Opdelinger

Atatürk og uafhængighedskrigsmuseet består af fire sektioner: Atatürks personlige ejendele i den første sektion; i anden del, panoramaet af Çanakkale Land og Sea Wars; i den tredje del, panoramaet af Sakarya Pitched Battle og det store angreb; I det fjerde afsnit er der en hvælvet korridor beriget med relieffer, hvor Atatürks revolutioner introduceres med fotografier og forklaringer.

Nogle af de interessante stykker i den første del er voksstatuen af ​​Atatürk og kroppen af ​​Foks, hans hund, som opbevares og fyldes.

Panoramaerne i andet og tredje afsnit skildrer begivenhederne i Çanakkale-krigen og den tyrkiske uafhængighedskrig ved hjælp af periodens malerier. En slagmark blev arrangeret med modeller foran panoramaerne, og der blev opnået en tredimensionel effekt. Foran panoramaet af Çanakkale-krigen udstilles kugler, kanoner, kanoner, brændte hjul og okser, der blev brugt i denne krig. Mens de ser de 40 meter lange reklametavler skrevet af Turgut Özakman, lytter de besøgende til krigseffekterne såsom musik komponeret af Muammer Sun, pistollyde, skibsfløjter, sværdpande, hestesko og råb af "Allah Allah".

Midt i anden og tredje sektion vises portrætterne af de øverstbefalende, der deltog i uafhængighedskrigen og malerier i stor størrelse, der viser uafhængighedskrigen. Disse værker blev udført af russiske kunstnere i et studie i Moskva.

Den fjerde sektion består af tematiske udstillingsområder beliggende i 18 hvælvinger i korridoren omkring panoramaafsnittet. I Vault Museum beskrives begivenhederne, der fandt sted fra Mustafa Kemals ankomst til Samsun til hans død, med omkring 3 fotografier. En revolution er beskrevet i hvert hvælving. Hele galleriet, hvor hvælvemuseerne er placeret, vises byster og genoptagelser af 20 militære og civile helte fra Kara Fatma til Şahin Bey. Området, hvor den fjerde sektion af museet er, er sektionen mellem søjlehallen, der holder Hall of Honor, hvor Atatürk-mausoleet er placeret, og Anıtkabirs grundvægge. Hvælvede kamre, præsidenter for Republikken Tyrkiet forberedte sig på at blive begravet, men blev inkluderet i museet og ved brug.

Ved udgangen af ​​museet er der modeller af huset, hvor Atatürk blev født, den første forsamlingsbygning, Militærakademiet, Turan Erols store maleri, der viser en sektion fra Gallipoli-krigene og forskellige Atatürk-fotografier.

Panoramaer på museet

Tre panoramaer, unikke i verden, udstilles på museet: Çanakkale Land og Sea Wars panorama på 6 × 40 meter, panorama af Sakarya Pitched Battle på 7 × 30 meter og Grand Attack panorama på 7 × 30 meter. Disse panoramaer og de kæmpe malerier på museet blev lavet af 12 russiske malere instrueret af Aydın Erkmen.

Baseret på scenariet skrevet af Turgut Özakman for at skabe panoramaer, blev der taget 14 kvadratiske fotografier ved hjælp af ekstramateriale i de områder, hvor slagene under uafhængighedskrigene fandt sted, og skitser blev udarbejdet ved hjælp af disse fotografier. Skitse af panoramaerne blev tegnet af Aydın Erkmen; farvede skitser lavet i Rusland. I store malerstudier i Rusland og Holland blev kæmpe panoramaer lavet som en helhed, og der blev bygget en maskine til at indpakke dem; Således blev panoramaerne omdannet til cylindre og transporteret til Ankara med fly, derefter blev de bragt til Anıtkabir fra lufthavnen med lastbiler. Cylindrene blev åbnet med en speciel maskine og forbundet til basen, de beskadigede dele af værkerne blev fornyet af kunstnerne over 20 dage.

Atatürk private bibliotek

Atatürk Private Library, som blev oprettet inden for museet, blev åbnet med en ceremoni afholdt den 26. juni 2005. Biblioteket, hvor der vises 3 tusind 123 bøger, der tilhører Atatürk, er designet til at give besøgende adgang til bøgerne på en computer. Besøgende kan få adgang til oplysninger om bøger fra berøringsskærminformationsenheder. Biblioteket giver også besøgende mulighed for at få information om de bøger, der udgør Atatürks intellektuelle liv, og især de bøger, han læste og fremhævede.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar