En anden knude er løst i Bursa-rekrutter

En anden knude er løst i Bursa-rekrutter
En anden knude er løst i Bursa-rekrutter

Arbejdet med broer og forbindelsesveje, der gør det muligt for køretøjer, der kommer fra Izmir-vejen og Mudanya-retning, at gå til Hayran Street, Bursa Ali Osman Sönmez Hospital og Hüdavendigar-kvarteret uden at bruge Acemler Junction, som Bursa Metropolitan Kommune har designet til at aflaste byrden ved Acemler-krydset, er ved at være afsluttet. .


For at eliminere transportproblemet i Bursa fortsætter Metropolitan Kommune sine arbejder som udvidelse af veje og nye veje, fremme offentlig transport og optimering af jernbanesystemsignalering og bringer endnu et projekt til Bursa, som især vil trække vejret Acemler, en af ​​de knudepunkter for bytrafik. I Acemler, hvor den daglige gennemsnitstæthed i Istanbul er omkring 180 tusind køretøjer, endda mere end 15. juli Martyrs Bridge, tilføjede Metropolitan Municipality tidligere to baner fra Izmir Road til Ring Road, hvilket øger passagekapaciteten på 1000 køretøjer i timen på returarmen. . Designet ved Mudanya Junction for at reducere byrden af ​​køretøjer, der kommer fra Izmir-vejen og Mudanya-retning ved Acemler Junction, broer og forbindelsesveje, der gør det muligt for køretøjer, der kommer fra begge retninger, at gå til Hayran Street, Bursa Ali Osman Sönmez Hospital og Hüdavendigar Neighborhood uden at komme til Acemler undersøgelser er nået til en ende nu.

Byrderne for begyndere vil falde

Alle køretøjer, der kom fra Izmir og Mudanya til Dikkaldırım og Hüdavendigar kvarterer, måtte bruge Acemler eller Orhaneli kryds, da der ikke var andre alternativer. Inden for rammerne af det projekt, der er udarbejdet for at eliminere denne tæthed, blev der lavet 4500 kvadratmeter speciel jordforstærkning til Izmir-vejforbindelsen, og der blev fremstillet en viaduktstålbro til passage over Light Rail System-depotområdet. Vejbredden blev designet som en rundtur med en samlet længde på 2500 meter og en variabel platform på 8,50 og 14 meter. Landskabspleje, gang- og cykelstier, belysningsarbejder og tilhørende infrastrukturværker blev udført. Med hensyn til fodgænger- og køretøjssikkerhed blev der produceret 280 tons fodgænger- og autoværn på ruten. Takket være projektet, hvor værkerne nu er nået til den sidste fase, vil køretøjerne, der kommer fra Izmir og Mudanya-retning, nu let kunne gå til Hayran Caddesi, Bursa Ali Osman Sönmez Hospital og Hüdavendigar Neighborhood uden at komme til Acemler Junction.

Parkering foran hospitalet

Metropolitan Kommune, der fortsætter sit feberrige arbejde i regionen for at eliminere trafiktætheden i Acemler, på den anden side, giver parkering til busser og private køretøjer i området overfor Ali Osman Sönmez Hospital. Bybuss- og bilparkeringsområdet fungerer på et område på ca. 15 tusind 450 kvadratmeter, overfor Ali Osman Sönmez Hospital og på Hayran Caddesi-vejen, fortsætter hurtigt. Der vil være 15 busser og 1 taxaplatform og en åben parkeringsplads til 272 køretøjer i området. Den åbne parkeringsplads vil blive brugt som en regional parkeringsplads og vil imødekomme parkeringsbehovet hos de pårørende til patienterne, der vil komme efter åbningen af ​​Ali Osman Sönmez Hospital. Busområdet ved siden af ​​den eksisterende Batı Garajı- og Acemler-station flyttes til det nybyggede sted.



chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar