Erzincan Trabzon Railway er den mest egnede rute med hensyn til jordskælvsikkerhed

Erzincan Trabzon Railway er den mest egnede rute med hensyn til jordskælvsikkerhed
Erzincan Trabzon Railway er den mest egnede rute med hensyn til jordskælvsikkerhed

Professor i det østlige Sortehavsregion, en vigtig geolog. Dr. Nafiz Maden sagde, at den mest egnede rute for jordskælvsrisiko med hensyn til geoteknisk sikkerhed vedrørende jernbaneruten, som er under diskussion i regionen, er ruten Erzincan-Gümüşhane-Trabzon, og at Rize-linjen vil passere gennem Bayburt-bassinet, og at det er en usikker region med hensyn til geoteknik.


Om at de har gennemført videnskabelige undersøgelser med hensyn til geoteknisk sikkerhed i mere end 10 år vedrørende jernbaneprojekter i regionen, Gümüşhane Universitetschef for Geofysisk Ingeniørafdeling Prof. Dr. Nafiz Maden erklærede, at de gentog, at jernbanen Erzincan-Gümüşhane-Trabzon, som de fastslog som den mest egnede rute for 10 år siden som et resultat af fælles arbejde med forskellige forskere, stadig er den mest egnede rute med hensyn til jordskælvsikkerhed og geologisk infrastruktur.

Da han delte sine videnskabelige bekymringer om den linje, der hævdes at være flyttet til Rize offentligt, sagde Maden, ”Jernbanelinjen til Rize vil passere gennem Bayburt-bassinet. Bayburt-bassinet er et depressionbassin. Derfor er dens sikkerhed muligvis ikke særlig godt udført med hensyn til geo-teknisk sikkerhed. I regn, oversvømmelse kan skinnerne hænge rundt her, toget kan gå ned. Vi har set eksempler på det tidligere. Derfor vil Rize-linjen passere i Bayburt-bassinet i denne forstand, så det er en geoteknisk usikker region.

"Russerne lagde skinner op til Zigana-bjerget under besættelsen"

At minde om, at da Trabzon blev besat i 1916, byggede russerne en jernbanelinje op til Zigana-bjerget for at beslaglægge minerne i Gümüşhane og føre dem til deres egne lande, sagde Maden, ”Denne linje blev her i mange år, men blev senere demonteret og solgt til skrotforhandleren. Den mest geotekniske rute, som russerne også ser, er den linje, der passerer gennem Gümüşhane. "Dette er den nærmeste linje til havnen."

Maden erklærede, at jordskælvsdataene fra både Kandilli-observatoriet og katastrofe- og nødstyringsformandskabet (AFAD) understøttede deres arbejde og sagde: ”Den mest egnede rute til jernbanen, der når Trabzon havn fra Erzincan med hensyn til geoteknisk sikkerhed, jordskælvsrisiko, geologisk og tektonisk struktur. Det er den rute, den vil passere gennem Gümüşhane. Hvis man foreslår en alternativ rute til dette, kan planlægning af en rute sætte jernbanesikkerheden i en meget vanskelig situation med hensyn til fremtidig skade. "Vi kan være fra bulgur i hånden, mens vi går til dimyata ris"

"Jernbanen skal implementeres så hurtigt som muligt, integreres i lufthavnen, og logistikbasen der skal sættes i drift"

At bemærke, at hvis lufthavnen, som er under opførelse i Köse-distriktet i Gümüşhane, er integreret i denne jernbane, kan denne lufthavn også bruges som en logistikbase i tilfælde af et jordskælv i det østlige Anatolien, ”Jernbanen skal implementeres så hurtigt som muligt, integreres i lufthavnen, og logistikbasen der skal sættes i drift. I det østlige Anatolien, i Erzincan, Erzurum, Bingöl, Elazığ, Malatya, er det punkt, der kan nå et jordskælv så hurtigt som muligt, Gümüşhane Logistics Base. Vi er nødt til at støtte dette med jernbaner og flyselskaber, ”sagde han.

"Gümüşhane-rute er den mest egnede rute for jordskælvsrisiko"

Da man kiggede på jordskælvskort, sagde Maden, at de fleste jordskælv i regionen er i nærheden af ​​Erzincan, Erzurum og Elazığ og sagde: ”Jernbanen til Bayburt-bassinet er risikabelt både med hensyn til jord og parallelt med fejllinjerne. Men på den linje, hvor du lander i Trabzon via Gümüşhane, kommer du væk fra fejllinjerne så hurtigt som muligt, og du skærer lige. Du fortsætter ikke parallelt med fejllinjer som i Bayburt-bassinet. Med hensyn til geoteknisk sikkerhed er den mest hensigtsmæssige rute for jordskælvsrisiko ikke Bayburt-ruten, men Gümüşhane-ruten ”.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar