Hvad er støjforurening, hvordan opstår det, og hvordan forhindres det?

Hvad er støjforurening, hvordan opstår det, og hvordan forhindres det?
Hvad er støjforurening, hvordan opstår det, og hvordan forhindres det?

Støjforurening, også kendt som lydforurening, er enhver støj fra mennesker, dyr eller maskiner, der påvirker menneskers eller dyrs liv negativt og forstyrrer dens balance. En af de mest almindelige former for støjforurening er forurening, især fra motorkøretøjer.


Den mest almindelige type støj rundt om i verden skyldes transportsystemer. Ud over motorkøretøjer har støj fra fly og jernbanekøretøjer også en vigtig plads. Fejl i byplanlægningen kan medføre, at industri- og boligområder støder op til hinanden, og som følge heraf kan støjforurening skabt af industriområdet have en negativ indvirkning på helbredet for dem, der bor i nabolande. Andre faktorer, der skaber støjforurening, inkluderer bilalarmer, nødsirener, forskellige hvidevarer og lyde fra husholdningsapparater, fabriksmaskinslyde, bygge- og reparationsarbejde, støjende dyr, lydsystemer, højttalere, tændstikker, underholdning, religiøs sociale aktiviteter.

Virkninger på menneskers sundhed

Virkningen af ​​støj på menneskers sundhed kan forekomme i både sundheds- og adfærdsmæssige retninger. Generelt påvirker enhver form for støj, kaldet støj, menneskers sundhed fysiologisk og psykologisk. Disse uønskede lyde kan forårsage mange konsekvenser som nervøsitet, aggression, hypertension, høj stress, tinnitus eller summende i ørerne, høretab, søvnforstyrrelser.

Blandt disse resultater, mens stress og hypertension kan føre til alvorlige helbredsproblemer, kan tinnitus og summende forårsage glemsomhed, alvorlige mentale depressioner og undertiden panikanfald.

Støjkontrol

Kontrolhierarkikonceptet bruges til at reducere støj i miljøet eller på arbejdspladsen. Teknisk støjkontrol kan bruges til at reducere støjudbredelse og beskytte enkeltpersoner mod overdreven støj. Hvis støjkontrol ikke er passende eller tilstrækkelig, kan enkeltpersoner tage skridt til at beskytte sig mod de skadelige virkninger af støjforurening. Folk kan beskytte høresundheden i deres ører ved hjælp af høreværn (f.eks. Ørepropper eller ørepropper), hvis de skal være i et højt miljø. I de senere år er Buy Quiet programmer og initiativer dukket op i USA for at bekæmpe erhvervsmæssig støjrisiko. Disse programmer tilskynder til køb af mere støjsvage køretøjer og udstyr og tilskynder producenterne til at designe mere støjsvage udstyr.

Støj fra motorveje og andre byfaktorer kan reduceres ved byplanlægning og bedre vejdesign. Kørestøj kan reduceres ved hjælp af støjskærme, begrænsning af køretøjshastigheder, ændring af vejoverfladens struktur, begrænsning af tunge køretøjer, design af bedre dæk, brug af trafikkontrol, der forbedrer køretøjets flow for at reducere bremsning og acceleration. Oprettelse af en computermodel målrettet mod lokal topografi, meteorologi, trafikoperationer og den ønskede minimumsstøjmængde for at reducere vejstøj er vigtig i implementeringen af ​​disse strategier. Hvis disse løsninger undersøges i projektplanlægningen af ​​vejen, reduceres støjreduktionsomkostningerne i bygningen også.

Flystøj kan reduceres ved hjælp af mere støjsvage jetmotorer. Ændring af flyvevej og brugstid på landingsbanen i løbet af dagen gavner også beboere, der bor i nærheden af ​​lufthavnen.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar