Hvem er Michele Mouton?

Hvem er Michele Mouton?
Hvem er Michele Mouton?

Michele Mouton er et navn, der gjorde kvinders tilstedeværelse meningsfuld i motorsport og er nu kendt som en legende. Fra at være verdensmesterskab i Crazy Group B-årene til at oprette Champions Championship, der samler det bedste inden for motorsport og at tage en aktiv rolle i FIA for at opretholde standarden inden for rallysikkerhed, er spektret dårligt for at forklare stien, som Mouton fortsætter med at overlade til sporten. ingen introduktionssætning. Mouton, der fungerede som FIAs sikkerhedsdelegerede, kom til Marmaris-rallyet 2017 og foretog undersøgelser og var et af de vigtigste navne, der kunne lide og godkendte Rally Turkey, som kom ind i WRC-kalenderen 2018. Lad os nu lære Mouton bedre at kende.


I et interview beskriver Mouton, hvordan han kom ind i motorsportsverdenen: ”Jeg ville aldrig være rallychauffør, og jeg havde heller ikke planer om det. Jeg havde en ven, der konkurrerede på amatørniveau. Jeg gik til Korsika for at se ham, og han bad mig om hjælp, fordi han ikke kunne være enig med sin andenpilot. Det var rent held. Så sagde min far: 'Jeg ved, du kan lide at køre, jeg køber en bil til dig og betaler for en sæson. Hvis du er god, får du resultater, 'sagde han.

En første i historien

Michele Mouton, der først startede som co-pilot med en sådan tilfældighed, skiftede senere til pilot. Han klarede sig godt med den ikoniske Alpine A110, som hans far købte for ham. Han konkurrerede også på banen, og med sit hold for alle kvinder lykkedes det ham at vinde Le Mans 1975 timer i sin klasse og inspirerede mange af hans kvindelige hold, der fulgte efter ham. Mouton var kun 24 år gammel på det tidspunkt. Han sluttede sig til det europæiske rallymesterskab i 24 som Fiats fabrikskører og blev næsten en mester. Fire år senere sluttede hun sig til Audi, det legendariske hold i gruppe B-æraen, og vandt Sanremo Rally i sin første sæson og blev den første og eneste kvinde i historien, der vandt et WRC-rally. Mouton, der gik 1977 mere assertivt sammen med sin chauffør Fabrizia Pons, nåede toppen i tre rally, især et hårdt løb som Akropolis, året hvor Audi vandt det første mærketitel i sin historie. Har opnået andenpladsen i verden, 1982 point bag mester Walter Röhrl
.
Michele Mouton forklarer den interesse, han stod over for på det tidspunkt, og hans tilgang til den på følgende måde: ”I dag kan jeg forstå interessen i den periode. Fordi vi var det eneste kvindelige hold i mesterskabet dengang. En journalist kom i slutningen af ​​dagen og sagde: 'Kan du smile?' "Okay, find først (Stig) Blomqvist og (Hannu) Mikkola, spørg dem om det samme, og kom så til mig."

I 1985 påbegyndte Mouton endnu et eventyr over et helt hav. Pikes Peak, hvor de fleste af os mødtes med kortfilmen Climb Dance fra 1988, vandt stigningsløbet tre år før den berømte film. Derefter, et år senere, underskrev han med Peugeot og vandt det tyske nationale mesterskab og blev den første kvinde til at vinde rallyet. Samme år mistede han sin kære ven Henri Toivonen, og demonstrationen sluttede sit liv, efter at gruppe B-biler hurtigt blev forbudt. For at fejre Toivonen organiserede han det første af Champions Championship, nu kendt som Race of Champions.

Michele Mouton og Champions Championship

Placeringen af ​​2018 Race of Champions er også interessant på mange måder. Den første internationale motorsportorganisation i landets historie er blevet afholdt i Riyadh, hovedstaden i Saudi-Arabien, hvilket gav kvinder ret til at gå i trafik for første gang sidste år og interessant nok tog progressive beslutninger med den nye konge. Måske er det eneste, der mangler i organisationen, dens kader bestående af kun mænd, da der ikke er nogen mester eller en aktiv kvindelig pilot, der kæmper for mesterskabet. Men igen er dette lidt mere respektfuldt for at vælge Carmen Jorda eller et lignende dekorationsnavn.

Rally of Turkey det grønne lys fra brændende

Michele Mouton har også en god indflydelse på vores motorsport. Mouton, WRC FIAs sikkerhedsdelegerede rolle i 2017 og 2018 blev fundet i undersøgelsen kom til Marmaris Rally lød som begyndelsen på de vigtigste navne i WRC Rally i Tyrkiet, der kom ind og bekræftede tidsplanen.

Bedste eksempel for unge piger, der er interesseret i motorsport

I en verden omgivet af mænd har Michele Mouton brugt mange motorsport og mange mesterskaber og vist sig, hvor han end kom ind. Måske er det bedste eksempel på unge piger, der ønsker at starte motorsport, Mouton. Hvis du er en god pilot, vil hold arbejde sammen med dig. Selvom du er en dårlig pilot, vil de måske nogle gange arbejde sammen med dig for en kvindelig pilotannonce, men den bedste måde at undgå denne positive diskrimination er at være god og sigte på at opnå det gode ved konstant at arbejde. Michele Mouton har aldrig været en glamourøs, prangende stjerne. Derfor er han en af ​​de største helte inden for motorsport. Han er helten for os alle, mænd og kvinder.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar