Hvor er Florya Atatürk Marine Mansion? Hvordan skal man gå?

Hvor er Florya Atatürk Marine Mansion? Hvordan skal man gå?
Hvor er Florya Atatürk Marine Mansion? Hvordan skal man gå?

Florya Atatürk Marine Mansion er en bygning beliggende ved bredden af ​​ofenlikköy-kvarteret i Bakırköy-kvarteret i Istanbul. Tyrkiets første præsident, Mustafa Kemal Ataturk, de særlige interesser og at høre resultatet af de besøg, der fra tid til anden blev udført i sommerhuset, bygget efter Istanbul Kommunes betegnelse, var en gave til Ataturk.

Arkitektoniske træk


Pavillonen blev bygget på stylter, der blev rejst på havbunden 70 meter fra landet, og en træmole var forbundet med landet ad vej. Det har en reception, soveværelser, badeværelse og bibliotek. Da palæet blev bygget første gang, med initiativ fra Atatürk, blev der oprettet en lund som en have på engen, hvor ruinerne af det forladte Ayastefanos-kloster ligger. Denne lund hedder Florya Atatürk Ormanı i dag og bruges som en offentlig park. Pavillonen betragtes som et af de symbolske værker af den tidlige republikanske arkitektur i tyrkisk arkitektonisk historie.

historisk

I 1935 fik arkitekten Seyfi Arkan tegnet sit projekt af kommunen; Byggeriet blev afsluttet den 14. august samme år og overdraget til Atatürk. Under sit ophold i Dolmabahçe-paladset gik Atatürk, der ofte kom til palæet med motor, i havet sammen med folket. Atatürk brugte sommerhuset på palæet med bestemte intervaller i tre år, og hans sidste besøg blev foretaget den 28. maj 1938, et par måneder før hans død. Han boede her i lang tid, især i juni og juli 1936. Palæet var også vært for vigtige invitationer og videnskabelige møder. Blandt de kendte gæster, der er vært i palæet, kongen af ​​England VIII. Edward og hertuginden af ​​Windsor, Wallis Simpson, er også til stede. İsmet İnönü, Celal Bayar, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk og Kenan Evren, der kom til embedet efter Atatürks død, brugte også palæet som en sommerbolig. Senere blev pavillonen mindre brugt af grunde som at regionen mistede sin tidligere glans og kvaliteten af ​​havvand. Den 6. september 1988 blev palæet, der var under administration af det nationale paladsafdeling i den tyrkiske store nationalforsamling, repareret og omdannet til et museum. Nogle dele af pavillonen var forbeholdt sociale faciliteter i betragtning af at den ville tjene medlemmerne af den tyrkiske store nationalforsamling.

Transport

Palæ Halkalı- Det kan nås fra Florya-stoppestedet på Sirkeci-forstæderne og med IETT-busser nummer 73T, der kører mellem Florya og Yenibosna. Herregården, der fungerer som museum, kan komme ind mellem 09.00-15.00 i vintersæsonen og mellem 09.00-16.00 i sommersæsonen undtagen mandag og torsdag.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar