Hvor er Ulucanlar fængselsmuseum? Historien om Ulucanlar fængselsmuseum

Hvor er Ulucanlar fængselsmuseum? Historien om Ulucanlar fængselsmuseum
Hvor er Ulucanlar fængselsmuseum? Historien om Ulucanlar fængselsmuseum

Ankara Central Closed Prison and Detention Center eller Ulucanlar Prison er et fængsel, der opererede mellem 1925 og 2006 i Ulucanlar-distriktet i Altındağ-distriktet i Ankara. Projektet med at genoprette Ulucanlar-fængslet, som har en vigtig plads i det tyrkiske politiske og litterære liv, og omdanne det til et museum og kultur- og kunstcenter blev givet til Altındağ Kommune. Restaureringsarbejdet, der blev påbegyndt i 2009, blev afsluttet i 2010.

Historien om Ulucanlar fængselsmuseum


Fængslet, der blev etableret i 1923 i en bygning bygget til at tjene som et militærdepot, begyndte at blive brugt som et fængsel efter renoveringen foretaget i 1925.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan og Hüseyin İnan, et af de førende navne på 68 generation, blev henrettet under poppeltræet i fængselsgården den 6. maj 1972. De første henrettelser af 1980-revolutionen fandt sted i dette fængsel med henrettelsen af ​​venstreorienterede Necdet Adalı og højreorienterede Mustafa Pehlivanoğlu om natten den 8. oktober. Dødsstraf givet Erdal Eren den 13. december 1980 blev henrettet her.

I fængsel som Cüneyt Arcayürek, Mahmut Alınak, Fakir Baykurt, Hatip Dicle, Orhan Doğan, Bülent Ecevit, Yılmaz Güney, Nâzım Hikmet, Yaşar Kemal, Yavuz Öbekci, Selim Sadak, Sırrı Sakık, Kemal Tahir, Kemal Tahir, Kemal Tahir Mange berømte fanger og fanger forblev.

Under operationen Return to Life, som blev lanceret den 29. september 1999, døde 10 mennesker i fængsel og næsten 100 blev såret.

Ulucanlar-fængslet blev lukket den 1. juli 2006. Det blev senere restaureret og omdannet til et museum.

Hvor er Ulucanlar fængselsmuseum?

Ulucanlar Prison Museum ligger inden for grænserne til Ankara-provinsen. Museet kan nemt nås ved at gå 10-15 minutter fra Ankara Slot. Borgere, der planlægger at besøge Ankara Castle, kan besøge slottet først og derefter besøge Ulucanlar Prison Museum.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar