Izmir vil køre på cykel, løbe, bruge offentlig transport

Izmir vil køre på cykel, løbe, bruge offentlig transport
Izmir vil køre på cykel, løbe, bruge offentlig transport

Izmir Metropolitan Kommune fejrer den europæiske mobilitetsuge samtidigt med mange byer mellem 16. og 22. september. I løbet af ugen, hvis tema er "Zero Emission Mobility for Everyone", vil der blive arrangeret aktiviteter, der tilskynder til at gå, cykle, løbe og bruge offentlig transport i stedet for motorkøretøjer. Inden for rammerne af programmet oprettet med sloganet "Zero Carbon Emission, Let Izmir Take a Deep Breath", vil Izmirs fælles cykelsystem BISIM være gratis i to dage.


Izmir Metropolitan Kommune planlagde en række aktiviteter inden for rammerne af den europæiske mobilitetsuge, der blev fejret mellem 16. og 22. september. I løbet af den uge, der blev fejret med temaet "Zero Emission Mobility for Everyone" i år, blev der oprettet et program for at tilskynde til reduktion af kulstofemissioner i Izmir. I den sammenhæng mellem Dr. 18-20 september, Dr. Luftforurening måles i tre dage på Mustafa Enver Bey Caddesi, så mængden af ​​kulstofemission måles i weekenderne til fodgængere. I 2019 besluttede Dr. Mustafa Enver Bey Street var lukket for trafik i weekenden. Undersøgelser af design af fodgængere fortsætter til Bornova Street, som blev lukket for trafik inden for rammerne af den europæiske mobilitetsuge i 2019.

By uden biler

Den 22. september, Car Free City Day, vil Kordon være lukket for trafik fra Alsancak Port Customs Area til Cumhuriyet Square og overladt til fodgængere. På City Without Cars Day sigter det mod at opnå gevinster som at minde om, hvordan gaderne bruges uden motorkøretøjer, tilskynde til offentlig transport, fodgængertransport og brug af cykler, omfavne gaderne, kontrollere og måle luftforurening og støjforurening og sammenligne målinger.

Izmirians vil træde på arbejde

Inden for rammerne af den europæiske mobilitetsuge vil İzmir's delte cykelsystem BİSİM tilbyde gratis service i to dage den 21. og 22. september. Mandag den 21. september er der også "Cykling til arbejde-dagen". Alle Izmir-beboere opfordres til at gå på arbejde på cykel den dag.

Izmir vil have et COXNUMX-fodaftryk

Den 22. september afholdes åbningen af ​​installationen "Carbon Footprint" i det gamle phaeton-område i Kordon. "Lad os efterlade grønne spor, ikke sorte sammen!" Installationsarbejdet, der bærer sloganet, vil blive dækket af planter og grønne og vil blive præsenteret for Izmir som bymøbler. Dette vil være Izmirs kulstofaftryk. Med installationsarbejdet sigter det mod at øge miljøbevidstheden i byen og efterlade et grønt mærke.

Det vil blive annonceret til verden

Den 19. september annonceres verden for tilføjelsen af ​​İzmir til det europæiske cykelrutenetværk (EuroVelo). EuroVelo Izmir sydrute vil blive forfremmet med et begrænset antal deltagere på grund af pandemien den 19. september. Izmir Metropolitan Municipality Department of Transportation, Bicycle, Pedestrian Access and Planning Branch Directorate teams og cykelgrupper træder omkring 20 kilometer fra Seferihisar Teos Ancient City til Azmak. Izmir Metropolitan borgmester Tunç Soyer og European Cyclists Federation præsident Christophe Najdovski udsender deres gensidige budskaber om Izmirs deltagelse i EuroVelo den dag. Den 20. september er der en lanceringstur på den nordlige EuroVelo-rute. Med cykelgrupperne krydser vi denne gang fra Konak til Foça med skibet İZDENİZ, og der køres 60 kilometer cykel fra Foça til İzmir.

Izmir hos EuroVelo

Den Europæiske Cyklisterforening accepterede Izmirs anmodning om at blive føjet til det europæiske cykelrutenetværk (EuroVelo) i 2019. Således blev Izmir Tyrkiet den første by, der sluttede sig til netværket. Det sigter mod at udvikle bæredygtig turisme, transport og økonomi i İzmir ved at slutte sig til den 500 kilometer lange cykelrute, der forbinder de gamle byer i Bergama og Efesus til netværket som en fortsættelse af EuroVelo 8-Middelhavsruten.

EuroVelo inkluderer 70 langvejscykelruter, der er planlagt over 45 tusind kilometer i Europa, og hvoraf 16 tusind kilometer er afsluttet. EuroVelo cykelruter hjælper byer i de lande, de passerer igennem, for at få prestige og støtte udviklingen af ​​den socioøkonomiske struktur.

"EuroVelo 16-Middelhavsruten", som er en af ​​de 8 lange cykelruter på EuroVelo og inkluderer Izmir, starter fra Spanien. Det fortsætter gennem Frankrig, Monaco, Italien, Slovenien, Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Montenegro, Albanien og passerer gennem 12 lande, herunder Grækenland og det sydlige Cypern. Der er 23 verdensarvsteder og 712 fiskearter, der er unikke for den Ægæiske region på ruten. Med tilføjelsen af ​​İzmir til dette netværk forventes listen at blive endnu rigere.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar