Museum for anatoliske civilisationer

Museum for anatoliske civilisationer
Museum for anatoliske civilisationer

Museet for anatoliske civilisationer er et historie- og arkæologisk museum beliggende i Ulus-distriktet i Ankaras Altındağ-distrikt. De arkæologiske artefakter i Anatolien vises kronologisk på museet.


Museet ligger på den sydøstlige bred af den ydre mur af Ankara Castle i to osmanniske strukturer, der er arrangeret med en ny funktion. En af disse strukturer er Mahmut Pasha Bedesten, bygget af Veli Mahmud Pasha, og den anden er Kurşunlu Han bygget af græske Mehmet Pasha.

Inkluderet værker

I begyndelsen blev museet, hvor kun hettitiske periode artefakter udstilles, beriget med artefakter fra andre civilisationer og blev museet for anatoliske civilisationer fra at være et hettitisk museum. I dag udstilles anatolsk arkæologi, der starter fra den paleolitiske tidsalder, på dette museum, der er blandt verdens førende museer med sine unikke samlinger.

Han modtog prisen European Museum of the Year, uddelt af European Museum Forum, tilknyttet Europarådet, den 19. april 1997 ved at blive valgt som den første blandt 68 museer i Lausanne, Schweiz. At vinde denne pris er det første museum i Tyrkiet.

Kortet på museet, som inkluderer byplanen for Çatalhöyük fra 6200 f.Kr., er det ældste kendte kort i verden.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar