Logistik er nøglen til vækst i Middelhavsområdet

Logistik er nøglen til vækst i Middelhavsområdet
Logistik er nøglen til vækst i Middelhavsområdet

I den første session med titlen "Fremtiden for handel i Middelhavsbassinet" fra det 89. internationale Izmir-forretningsdagsmøde, der blev afholdt online inden for rammerne af Izmir International Fair (IEF), der åbnede dørene for 6. gang, var Jak Eskinazi, formanden for koordinatoren for de Ægæiske Eksportforeninger, taler.


Nye muligheder inden for logistik i Tunesien, Egypten, Italien, Spanien og Frankrig blev evalueret med deltagelse af den tunesiske kommercielle rådgiver Emre Semiz, Cairo kommercielle rådgiver Mehmet Güneş, Rom handelsrådgiver Malik Belhan, Barcelonas kommercielle advokat Elif Berrak Taşyürek, Marseille Commercial Attaché Serdar Alper.

Jak Eskinazi sagde, at der i de første 2020 måneder af 7 blev eksporteret 4 milliarder dollars til Italien, 3 milliarder dollars til Spanien og Frankrig, 2 milliarder dollars til Egypten og 471 millioner dollars til Tunesien.

”I vores bilaterale handel skiller sektorerne jern og stål, køretøjer, tekstil, brugsklar og brugsklar, kemiske materialer sig ud. Med vores største handelspartnere Italien, Spanien og Frankrig, som blev hårdt ramt af pandemien end andre lande, oplevede vi et fald på 20% -30% i vores eksport i januar-juli-perioden. EU-Kommissionen forudsiger, at den økonomiske krise forårsaget af epidemien vil medføre et historisk fald inden årets udgang, og at der vil være en 8,3 procent økonomisk svind i EU-landene. Ifølge Kommissionen vil bruttonationalproduktet i Frankrig, Italien og Spanien falde med mindst 10 procent. Kina foretager nye investeringer med belt-by-road-initiativet for at nå det europæiske marked hurtigere. EU gjorde det muligt for landene i Middelhavet at underskrive gensidige frihandelsaftaler og fjerne handels- og investeringsbarrierer for hinanden og for EU. "

Eskinazi nævnte, at Euro-Middelhavs-frihandelszonen blev oprettet på en måde takket være aftalerne og sagde, “Ved udgangen af ​​2019 oversteg den bilaterale handelsvolumen i EU og landene i Middelhavsområdet 320 milliarder euro. Vi er det eneste land i Middelhavsområdet, der har en toldunion-aftale med EU. Denne situation, som har været en stor fordel for os i årevis, begyndte desværre at arbejde imod os under Brexit-processen. Tunesien, Marokko, Israel, Jordan og Libanon, vores handelspartnere i Middelhavsområdet Det har allerede undertegnet de nødvendige aftaler i 2019 for at frihandelsaftaler med Storbritannien kan fortsætte på samme måde efter Brexit. I overensstemmelse med vores toldunion-aftale med EU er vi nødt til at vente på, at EU gennemfører sin egen aftaleproces, inden vi kan underskrive en frihandelsaftale med Storbritannien. Jeg håber, at vores proces vil være afsluttet inden årets udgang. " sagde.

Afrikansk eksport til Tyrkiet via Egypten;

 • Den rute, vores land bruger til handel med Mellem- og Østafrika, passerer i øjeblikket gennem Egypts Suez-kanal via containerskibe.
 • I øjeblikket er den eneste måde, hvorpå vores land kan gå direkte til østafrikanske havne, containerskibe, der starter Italien fra Messina-linjen og stopper ved Mersin-havnen og derefter aflæsser deres gods i de østafrikanske havne gennem Suez-kanalen. De kommer fra Italien til Mersin hver 15. dag. Derudover anses det for, at der kan være begrænset plads til vores land, skønt det varierer på disse delvist lastede skibe.
 • Som et andet alternativ blev det undersøgt, om man skulle nå afrikanske lande med transit landtransport fra Egypten. Det forudsiges, at der på grund af volumen kan opstå en stor byrde med hensyn til omkostninger.
 • Det sidste alternativ var at transportere den last, der skulle losses i Alexandria eller Port Said uden at bruge Suez-kanalen til det indre af Afrika via Egypten. På grund af nødvendigheden af ​​at ændre TIR ved passage af Sudan og vanskeligheder med at levere brændstof på Sudansiden er det ikke muligt for Sudan-lastbiler at nå grænsen. De strenge foranstaltninger truffet af den egyptiske toldvæsen vedrørende TIR-sporing øger omkostningerne. Derudover er der vanskeligheder og sikkerhedsproblemer med at krydse fra Nordsudan til Sydsudan.
 • Baseret på samtalerne med den jordanske ambassade i Ankara fornyede Egypten i 2018 incitamentsaftalen, der blev anvendt for skibe, der passerer gennem Suez-kanalen og ankommer til Aqaba havn, og inden for dette omfang betaler tørlastskibe, krydstogtskibe og containerskibe til havnen i Aqaba 50 procent i afgiften for Suez-kanalen. Det er blevet lært, at denne rabat vil blive ydet og ikke kun for de jordanske flagskibe.

Handel med Tunesien og Middelhavet

 • Store havne og skibsfart; Rades Port, Sfax Port, Bizerte Port, Sousse Port.
 • Ud over digitalisering og modernisering i produktionskanaler og produktionslinjer / produktionsstruktur er det også vigtigt at digitalisere toldprocedurer og logistiksektor. Søveje og containertransport i Middelhavet blev negativt påvirket af pandemien. Det har en uundværlig betydning i regionen med hensyn til adgang til Europa, Afrika og Mellemøsten og andre internationale markeder. Der er mange vigtige havne og forsendelsessteder for eksportprodukter i Middelhavsområdet. Det har 87 porte.
 • Der er vigtige forbindelsespunkter som Sicilien, Gibraltar, Suez og den tyrkiske sund. 25 procent af den globale trafik er oplevet. Olieprodukter, kemiske produkter, køretøjer og korn skiller sig ud i transport i regionen såvel som andre eksportprodukter. Med støtte fra African Development Bank (BAD) og afrikanske samarbejdsorganisationer sigter landene i regionen mod at styrke deres logistiske forbindelser inden 2040.
 • I betragtning af at Afrika er porten til de produkt- og servicesektorer, hvor vi er stærke, er det vigtigt, at vi øger vores adgang til vores eksportmarkeder under hensyntagen til Middelhavet og hele den afrikanske region gennem Tunesien.

Handel med Italien og Middelhavet

 • Logistiklandsbyer i Italien er generelt etableret omkring Milano.
 • Bologna logistiklandsby: Det samlede areal i Bologna-logistiklandsbyen, der har en containerterminal og en intermodal terminal, er 20.000.000 m2 og dens ekspansionsareal er 2.500.000 m2.
 • Quandrante Europe logistiklandsby: Det har et samlet areal på 2.500.000m2 og et udvidelsesareal på 4.200.000m2. Mere end 6 millioner tons produkter passerer med jernbane og mere end 20 millioner tons ad vej fra logistiklandsbyen årligt. 110 internationale logistikvirksomheder betjenes og beskæftiger 10 tusind mennesker.
 • Parma logistiklandsby:Det har et areal på 2.542.000m2. Logistiklandsbyen, der betjener 80 logistikvirksomheder, transporterede 2006 millioner tons gods i 1.600.000, hvoraf 5 tons blev transporteret med jernbane.
 • Verona logistiklandsby: Det opererer i et område på 2.500.000m2. Det blev etableret ved krydset mellem hovedveje og jernbaner i det nordlige Italien. Den har en 800.000 m2 jernbaneterminalterminal. 6 millioner tons godstransport med jernbane og 20 millioner tons ad vej udføres årligt. 120 tusind mennesker arbejder i logistiklandsbyen og betjener 4 virksomheder.
 • Succes for logistiklandsbyer i Italien; Det tilskrives den højt kvalificerede organisationsstruktur og den store mængde kombineret transport. Især er der etableret netværk med EU-lande og en intermodal transportstruktur.
 • Trieste Tyrkiets delegation har planer om at opføre logistikcentre. vægtforsendelser fra Tyrkiet til Italien i Pendik, Istanbul, Mersin Port i Cesme og (2,5-3 pr. dag) bliver brugt. Leveringstid inden for EU tager gennemsnitligt 1 uge.
 • Italien er fordelagtigt med hensyn til logistikbase og er en strategisk logistikbase i centrum af Europa. Det giver landene i Middelhavsområdet mulighed for at åbne sig for Afrika. Det kan bruges som et hub. Den tyrkiske befolkning er høj. Tyrkiske Ro-Ro-virksomheder og rederier har intensive aktiviteter i Italien. På grund af sin særlige status som frihavnsplacering giver det muligheden for at udsætte moms i transaktioner inden for EU. Det er også muligt at købe og leje midlertidigt lager.

Logistiklinjer i Frankrig;

 • Sydfrankrig og dets logistiske betydning: Regionen er et havnecenter. Vigtige kommercielle havne i regionen; Marseille-Fos, Sete, Toulon, Port of Arles.
 • Marseille Fos Havn: Marseille Fos Port, der er vært for maritim logistik og industrielle aktiviteter, er den første havn i Frankrig og den anden havn i Middelhavet og leverer 79 millioner tons gods og 3 millioner passagerertrafik om året. Der er også en tog- og flodforbindelse. Containertransport udføres i vores land. (Kemiske materialer, hvidevarer, natursten, marmor, byggematerialer)
 • Sete havn: I 2019 leverede det 115 tusind passagerer og 4,3 millioner tons godstrafik. Gemlik-Sete Ro-Ro-linjen har været aktiv i cirka 1,5 år. Linjen kører i øjeblikket tre frekvenser om ugen. Skibene har en anhængerkapacitet på ca. 250-300. Der er en jernbaneforbindelse mod nord. Denne linje, som endnu ikke er aktiv, forventes at begynde at køre.
 • Arles havn: Arles Harbour, der ligger ved Rhône-floden, ligger i krydset mellem Europas nord-syd akse og Middelhavsområdet. En havn, der kan give Euro-Middelhavsforbindelsen. Det skiller sig ud i transporten af ​​bulkprodukter.
 • Sete havn: Multimodel logistik understøttes. Ifølge Castex meddelelse den 27. juli; Jernbaneforbindelsen mellem Sete-Calais begynder at køre. Det tyske Cargobeamer-selskab starter prøverejser. Linjen Antwerpen (Belgien) - Rungis (nær Paris) - Perpignan (Sydfrankrig) - Barcelona vil blive aktiveret til forsendelse.
 • Logistik-handel er et forhold, der føder hinanden. I tilfælde af efterspørgsel kan vores logistikvirksomheder, der er aktive i Frankrig, åbne nye linjer, betjene skibe, øge frekvensfrekvensen osv. han er villig og smidig i sager. Udviklingen af ​​logistiknetværk er imidlertid også en faktor, der gør det attraktivt at komme ind på markedet. På den anden side ønskes afbalanceret handel for effektivitet i logistikomkostningerne.

Logistikcentre i Barcelona;

 • Sydeuropas logistikcenter med 8000 km kystlinje. Logistikcenter for det europæiske, nordafrikanske og latinamerikanske marked. Den har i alt 46 havne (Algeciras, Valencia, Barcelona, ​​Bilbao, Cartagane havne ..) Med hensyn til højhastighedstogtransport ad søvejen er den den 1. i Europa og den 2. i verden. I udenrigshandel møder havnetrafik 60 procent af eksporten og 85 procent af importen. 96% af handelen med tredjelande uden for EU sker ad søvejen.
 • Middelhavskorridorprojektet er vigtigt. Logistikcentre; Madrid (central placering), Barcelona (vejforbindelsesindustri-antal multinationale virksomheder), Valencia (containerhavn), Zaragoza (logistikprojekt PLAZA). 53 procent af vores eksport sker ad søvejen og 44 procent ad land. Tyrkiske logistiske investeringer i Spanien er 26,1 millioner euro.
 • Det er knyttet til e-handel, da det forbedrer logistikken. Investeringer i logistik bør fokuseres på digitalisering og automatisering. E-handel steg med 2019 procent i 25 og nåede 48,8 milliarder euro. E-handel tegner sig for 41 procent af logistikkontrakter. 2020 logistikinvesteringer beløb sig til 520 millioner euro. Der er en stigning på 17 procent.

sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer