Projektet om at omdanne Izmir Bus Station til Main Transfer Center er bestemt

Projektet om at omdanne Izmir Bus Station til Main Transfer Center er bestemt
Projektet om at omdanne Izmir Bus Station til Main Transfer Center er bestemt

Den nationale arkitektoniske projektkonkurrence arrangeret af Izmir Metropolitan Municipality for busterminalen er afsluttet. Projektet, der blev valgt først blandt 74 projekter, skiller sig ud med mængden af ​​grønne områder, offentlige rum åbne for brug af byens beboere og det faktum, at energibehovet vil blive dækket fra vedvarende energikilder.


Den to-trins nationale arkitektoniske projektkonkurrence organiseret af Izmir Metropolitan Municipality for at omdanne busstationen i Bornova Işıkkent til det største overførselscenter er afsluttet. I konkurrencen, hvor 74 projekter anvendte sig og 8 projekter forblev i anden fase, blev projektet udarbejdet af teamet bestående af Master Architect Nurbin Paker, Master Architect Hüseyin Kahvecioğlu, Master Landscape Architect Damla Turan, Architect Hatice Ersoy, Master Architect Elçin Kara Vatansever og Civil Engineer Bahadır Özcihan blev valgt som vinder.

Miljøvenligt projekt

Projektet, der vil blive implementeret i et område på 155 tusind 200 kvadratmeter, skiller sig ud med mængden af ​​grønne områder, en symbolsk struktur, offentlige rum, der er åbne for brug af byen, og energibehovet i hovedoverførselscentret vil blive leveret fra vedvarende energikilder. Terminalstrukturen dækker og skjuler busens bevægelsesområde, parkerings- og ventearealer og skaber rum åbne for offentlig brug i dets ydre periferi. I projektet, der sigter mod at etablere et rigt forhold til byen med dets multifunktionelle indhold, er der en olivenlund midt i området. På denne måde vil passagerer, der ankommer og afgår med bus, blive hilst velkommen og farvel i en stor olivenhave. Dette område kan også bruges som et samlings- og midlertidigt husly i katastrofesituationer. Med energieffektivt design, brugen af ​​dagslys, naturlig ventilation, solregulering, brugen af ​​gråt vand og regnvand, solenergi og anvendelserne til at opnå varmeenergi fra jorden, vil hovedbehandlingscentrets energibehov blive brugt fra vedvarende energikilder.

I projektet er passagerterminal, hotel, hostel, kommercielle enheder, caféer, restauranter, buffeter, udstillings- og udstillingsområder, kontorområder, offentlige servicepunkter, vedligeholdelsesreparationsområder, bytorv, metro- og YHT-forbindelser, 850 køretøjsparkeringsplads, bus til 250 køretøjer og Der er en minibusparkering og byforbindelser.

På kollokviet, der afholdes i oktober, vil alle deltagende projekter blive udstillet, og der vil blive afholdt en prisoverrækkelse.

Idriftsat i 1998

Izmir Bus Station, der ejes af Izmir Metropolitan Municipality, blev bygget med en build-operere-overførselsmodel og blev sat i drift i 1998. Driftsprotokollen, der er foretaget med busstationens drift, udløber i 2023. I samme år forventes højhastighedstogprojektet Ankara - Izmir og metrolinjerne at blive afsluttet af ministeriet for transport og infrastruktur. I denne proces er det rettet mod at gennemføre implementeringsprojekterne og udbudsprocesserne for hovedoverførselscentret.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar