Specialopløsningsplatform til førerløse køretøjer fra Oxbotica og Cisco

Speciel løsningsplatform til førerløse køretøjer fra Oxbotica og Cisco
Specialopløsningsplatform til førerløse køretøjer fra Oxbotica og Cisco

OpenRoaming-platformen er udviklet i partnerskab med Cisco og Oxbotica og spiller en nøglerolle i sikker deling af den store mængde data genereret af førerløse køretøjsflåder.


Førerløse køretøjer genererer 1.2 TB data hver dag. I 2024 vil mere end 70 millioner nye netværksbiler komme på markedet hvert år. Denne mængde data svarer til 500 HD-film eller 200.000 sange. OpenRoaming-platformen er udviklet i partnerskab med Cisco og Oxbotica og spiller en nøglerolle i sikker deling af den store mængde data genereret af førerløse køretøjsflåder.

Cisco har underskrevet et vigtigt partnerskab med Oxbotica, en af ​​verdens førende teknologivirksomheder inden for førerløs (autonom) køretøjssoftware. På denne måde vil det i praksis være muligt at demonstrere, hvordan OpenRoaming-platformen kan frigøre potentialet for selvkørende flåder af alle systemer, der er forbundet til netværket og muliggøre deling af store mængder data sikkert og problemfrit, selv under farten.

Data svarende til 500 HD-film

Førerløse køretøjer udfører 150 uafhængige køretøjsdetekteringer pr. Sekund og genererer op til 80 GB data i timen med sensorer som LIDAR, kameraer og RADAR samt Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Denne kontinuerlige proces betyder, at der produceres 16 TB data i en 1.2-timers periode. Dette svarer til 500 HD-kvalitetsfilm eller mere end 200.000 sange, og de fleste af disse data indsamles ved returnering af køretøjet til basen.

I 2024 kommer mere end 70 millioner nye netværksbiler på markedet hvert år, der hver kræver 8.3 GB dataoverførsel og downloadkapacitet pr. Dag. Til sammenligning producerer den gennemsnitlige smartphone kun en femtedel af denne daglige datamængde.

Mængden af ​​data oprettet af en flåde af førerløse køretøjer, der dækker hundreder eller endda tusinder af køretøjer i en by eller region, ligger langt over det beløb, der kan deles effektivt og omkostningseffektivt ved hjælp af det eksisterende 4G-netværk eller det udviklende 5G-netværk. Oxbotica begyndte vejtest i Stratford i det østlige London for at tackle dette problem i september sidste år.

OpenRoaming-løsning

OpenRoaming tilbyder løsninger til løsning af problemet med førerløse køretøjsflåder ved overførsel af store mængder data. OpenRoaming-løsningen, oprettet af en kombination af service- og løsningsudbydere under ledelse af Cisco, er automatisk betroet ved hjælp af loginoplysningerne fra de originale materialeproducenter eller førerværdige køretøjssoftwarefirmaer uden behov for at indtaste brugernavnet og adgangskoden til smartphones eller førerløse køretøjer ved hjælp af standardbaseret trådløs teknologi. Det gør det muligt at oprette forbindelse til et Wi-Fi-hotspot og netværk. OpenRoaming er især velegnet til køretøjer i netværk. Ved hjælp af denne platform vil disse køretøjer kunne drage fordel af Wi-Fi-punkter, der vil være placeret på steder som f.eks. Tankstationer, ladestationer til elektriske køretøjer, parkeringspladser og autotjenester.

Next Generation Networked Vehicles Trials, arrangeret i samarbejde med Oxbotica og Cisco, viser Oxbotica-kunder, hvordan de kan integrere verdens førende mobile autonome IP i deres produkter, tilpasse dem til deres behov og få adgang. Den testede platform blev designet til at være fuldt skalerbar og anvendelig i mange forskellige køretøjsflåder uanset størrelse eller placering. Ud over disse funktioner har platformen også mulighed for at uploade og overføre data på en omkostningseffektiv og sikker måde.

Oxbotica CEO Özgür Tohumcu sagde: “Som en del af vores Universal Autonomy-vision reducerer vores banebrydende software allerede mængden af ​​data, der skal deles, så køretøjer kan køre, uanset hvor de er, med eller uden en netværksforbindelse. Faktisk er vores software designet til at fungere uden at være afhængig af nogen infrastruktur; Således kan det opleve miljøet, hvor køretøjet befinder sig, i alle detaljer. Vi er imidlertid også opmærksomme på, at flåderne i den selvkørende bilverden skal uploade og downloade enorme mængder data. Vores partnerskab med Cisco giver os muligheden for at løse dette problem, som vil være et af de højest prioriterede spørgsmål vedrørende data i fremtiden i dag.

Et omkostningseffektivt alternativ

Cisco Tyrkiets generaldirektør Didem Duru sagde: ”Dagens førerløse bil, når de arbejder, producerer enorme mængder data. Det vigtigste at overvinde er at bestemme, hvordan disse data automatisk indsamles fra køretøjer og til de mest omkostningseffektive omkostninger. Morgendagens netværkskøretøjer vil have det samme problem. "OpenRoaming dukker op som et omkostningseffektivt alternativ til automatisk overførsel af store mængder data til eller fra køretøjet," sagde han.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar