Ahmet Hamdi Tanpınar Literature Museum Library

Ahmet Hamdi Tanpınar Literature Museum Library
Ahmet Hamdi Tanpınar Literature Museum Library

Ahmet Hamdi Tanpınar Literature Museum Library er et litteraturmuseum og arkiv opkaldt efter den tyrkiske romanforfatter, novelleforfatter og digter Ahmet Hamdi Tanpınar. Museet i Istanbul blev oprettet af ministeriet for kultur og turisme og blev åbnet for besøgende den 12. november 2011.


Biblioteket tjener i Alay Mansion, der ligger på hjørnetårnet på muren, der omgiver Topkapı-paladset, til venstre for indgangen til Gulhane Park på den historiske halvø. II. Palæet, bygget af Mahmud i 1810, har en empirestil med et tronerum, to haller og tre rum i den øverste del. I den nederste del er der to rum og en bred sektion.

Efter opførelsen af ​​Alay Mansion Dolmabahçe-paladset overgav han sin pligt til Pink Pavilion. I Alay Mansion, som har været centrum for Fine Arts Union siden 1910'erne, den 18. juli 1928, kl. 15.00:19, samledes periodens litterære figurer for at etablere foreningens litteraturgren. Det fremgår af aviserne og tidsskrifterne i perioden, at Ahmet Hamdi Tanpınar blev valgt som medlem af mødet den 1929. september 1920, at der blev afholdt litterære møder fra 1930'erne til slutningen af ​​XNUMX'erne, og disse møder deltog i periodens forfattere.

På museets anden sal er der et sted for værker fra berømte Istanbul-forfattere som Yahya Kemal Beyatlı, Necip Fazıl Kısakürek, Nedim, Orhan Pamuk og Nâzım Hikmet. Der er også midlertidige udstillinger på museet. Litteraturmuseum i Tyrkiet som Ankara, Adana og Diyarbakir er det fjerde af sin art efter faldet.

Tanpınar Literature Research and Application Center, der blev oprettet den 12. december 2017 under det grundlæggende formandskab for Handan İnci inden for kroppen af ​​Mimar Sinan Fine Arts University, fungerer også inden for museet.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar