Airbus annoncerer nyt nulemissionskonceptfly

Airbus annoncerer nyt nulemissionskonceptfly
Airbus annoncerer nyt nulemissionskonceptfly

Airbus har udviklet tre koncepter til verdens første kommercielle fly uden emissioner, der er planlagt til at blive taget i brug inden 2035. Hvert af disse koncepter repræsenterer en anden tilgang til opnåelse af nulemissionsflyvning ved at udforske forskellige teknologibaner og aerodynamiske konfigurationer for at understøtte virksomhedens bestræbelser på at lede dekarboniseringen af ​​hele luftfartsindustrien.


Alle disse begreber henviser til brint som den primære strømkilde. Dette er en mulighed, som Airbus mener er et rent luftfartsbrændstof og en løsning, der vil opfylde de klimaneutrale mål for mange andre industrier.

”Dette er et historisk øjeblik for den kommercielle luftfartsindustri, og vi planlægger at spille en førende rolle i den vigtigste overgang, som denne industri nogensinde har set,” sagde Guillaume Faury, Airbus CEO. De koncepter, vi har afsløret i dag, giver et glimt af vores bestræbelser på at tilbyde verden en dristig vision for fremtiden for nulemissionsflyvning. Jeg mener, at brugen af ​​brint som den primære strømkilde til både syntetiske brændstoffer og kommercielle fly har potentialet til at reducere luftfarts klimapåvirkning markant, ”sagde han.

Tre koncepter til det første klimaneutrale kommercielle fly uden nulemission kaldet "ZEROe" inkluderer:

Turbofan-design (120-200 passagerer) Med en rækkevidde på over 2000 knob, der kan køre interkontinentalt og kan drives af en modificeret gasturbinemotor, der drives af brint i stedet for jetbrændstof ved forbrænding. Flydende brint lagres og distribueres gennem tanke placeret bag det bageste trykrum. .

Et turboprop-design (op til 100 passagerer) bruger en turbopropmotor i stedet for turbofanen, og vinder samtidig kraft ved brintforbrænding i modificerede gasturbinemotorer, der kan bevæge sig længere end 1000 knob, hvilket gør det til en ideel mulighed for kortdistancerejser.

Komponent-design designkoncept (op til 200 passagerer)

Design, hvor vingerne kombineres med hoveddelen af ​​flyet, som har et lignende område som turbofan-konceptet. Den brede krop tilbyder flere muligheder for brintlagring, distribution og kabinetlayout.

”Disse koncepter hjælper os med at udforske og modne design og layout af verdens første klimaneutrale, nulemissionsflyvninger, vi planlægger at tage i brug inden 2035,” sagde Guillaume Faury. ”Overgangen til brint som den primære strømkilde til dette konceptfly vil kræve afgørende handling fra hele luftfartsøkosystemet. Med støtte fra regerings- og industripartnere vil vi tackle denne udfordring ved at øge vedvarende energi og brint til luftfartsindustriens bæredygtige fremtid. ” sagde.

For at imødegå disse udfordringer har lufthavne brug for en betydelig brinttransport- og tankningsinfrastruktur for at imødekomme behovene i den daglige drift. Regeringsstøtte vil føre til fornyelse af flyflåder til pensionering af ældre, mindre miljøvenlige fly tidligere sammen med forskning og teknologi, digitalisering og mekanismer, der fremmer brugen af ​​bæredygtige brændstoffer til at nå disse ambitiøse mål.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar