Universel sundhedsforsikring letter borgernes adgang til sundhedsydelser

Universel sundhedsforsikring letter borgernes adgang til sundhedsydelser
Universel sundhedsforsikring letter borgernes adgang til sundhedsydelser

Zehra Zümrüt Selçuk, minister for familie-, arbejdsmarkeds- og socialtjenester, sagde, at antallet af ansøgninger om sundhedstjenester pr. Indbygger steg fra 2002 procent i 3,1 til 10,3 takket være den generelle sundhedsforsikring.


Minister Selçuk afgav erklæringer vedrørende reformerne af Social Security Institution siden 2002 med hensyn til adgang til sundhedstjenester.

Minister Selçuk bemærkede, at sundhedsydelser, der er leveret i henhold til forskellige love siden 2002, er blevet kombineret under et enkelt tag med reformen af ​​socialsikringen, at i 2012 var alle borgere dækket af General Health Insurance (GHI), og at der blev ydet stor bekvemmelighed.

Minister Selçuk mindede om, at forsikrede ikke tidligere kunne undersøges på de hospitaler, de ønskede, og sagde, at GSS gjorde det lettere at få adgang til sundhedstjenester, og at sundhedstjenester nu leveres bredt og effektivt uanset borgernes økonomiske status.

Overgang fra flere systemer til enkelte systemer i GSS

Minister Selçuk understregede, at der var en væsentlig ændring i GSS-systemet og overgangen til et enkelt præmiesystem i stedet for det forskudte præmiesystem, og bemærkede, at den generelle sygesikringspræmiesats, som i øjeblikket anvendes i 3 kategorier, er blevet reduceret til en kategori. Selçuk oplyste, at det beløb, der skal betales for GSS, er 2020 TL pr. Måned i 88.29, og at det betalte præmiebeløb ikke er inkluderet i GSS-omfanget ikke kun for personen selv, men også for familiemedlemmerne, der er afhængige af ham.

Minister Selçuk understregede, at adgangen til sundhedsydelser med den generelle sundhedsforsikring er blevet gjort lettere og muligheden for at ansøge direkte eller med henvisninger til sundhedsinstitutioner.

Vores ungdom op til 25 år har GSS i 2 år til

Minister Selçuk: ”Derudover tages der ikke højde for antallet af præmiedage eller præmiegæld i tilfælde som arbejdsulykker, erhvervssygdomme og forebyggende sundhedstjenester for vores unge, der er under 18 år, og dem, der har brug for pleje af en anden. Vores borgere inden for dette anvendelsesområde har ret til at drage fordel af sundhedsydelser. "

Derudover erklærede minister Selçuk, at gymnasieelever er omfattet af GSS indtil 20-årsalderen og universitetsuddannede indtil 25-årsalderen uden at betale nogen præmie i yderligere 2 år.

Minister Selçuk sagde, at nogle faciliteter også blev leveret under Covid-19-pandemiprocessen: "Vores borgere, der har modtaget kontant lønstøtte pr. 1. april, har ingen social sikring, er inden for GSS."

Den laveste alderspension steg til 1.500 TL

Minister Selçuk mindede om, at der er foretaget forbedringer for omkring 13 millioner pensionister, og bemærkede først, at de laveste pensioner blev forhøjet til 2019 lire i 1000 og til 2020 TL i april 1.500. Minister Selçuk erklærede også, at der er blevet betalt 2018 milliarder lira i Bayram-bonusser, der hidtil blev lanceret i 64.2.

Minister Selçuk delte også informationen om, at det samlede antal betalte lægemidler med reglerne i Health Implementation Communiqué nåede op på 8.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar