Kina indstiller automatisk salgsrekord for de sidste to år i august

Kina indstiller automatisk salgsrekord for de sidste to år i august
Kina indstiller automatisk salgsrekord for de sidste to år i august

Privatbilsalget i Kina steg med 8,8 procent i august sammenlignet med samme periode sidste år. Kinas producentfederation for private køretøjer meddelte, at salget i august var den højeste stigning, der er set siden maj 2018.


I den forløbne måned blev der solgt i alt 1 million 730 køretøjer i august ifølge tallene fra China Special Vehicle Manufacturers Federation. Salget steg med 6,5 procent i forhold til den foregående måned. Disse data beviser virkeligheden af ​​tegn på bedring på verdens største bilmarked efter koronavirus-krisen i begyndelsen af ​​året. Forbundet gør også opmærksom på, at der er konstateret en meget markant stigning i luksusbilsalget i august med en stigning på 32 procent i forhold til sidste år og 3 procent i forhold til den foregående måned.

Faktisk blev den kinesiske bilindustri alvorligt beskadiget af Covid-19-udbruddet. I februar, da epidemien og smitteprocessen var mest intens, da kineserne lukkede deres hjem af frygt for at få sygdommen, faldt bilsalget med 80 procent sammenlignet med for et år siden.

Markedet gendannede derefter hurtigt, da virkningerne af epidemien blev lettere. Så meget, at bilsalget gik opad med en stigning på 1,9 procent i maj for første gang efter årets begyndelse. Salgsniveauet var dog et godt stykke under niveauet året før. Faktisk var salgstallet for årets første otte måneder 15,2 procent bag det foregående år.

Bilindustrien er afgørende for økonomien i den asiatiske kæmpe og er en af ​​de første, der drager fordel af statsstøtte. Med disse tal er Kina blevet verdens største bilmarked i de senere år.

Kinesisk international radiochat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar