Minister Pekcan: Vores mål er at underskrive en frihandelsaftale med Aserbajdsjan

Minister Pekcan: Vores mål er at underskrive en frihandelsaftale med Aserbajdsjan
Minister Pekcan: Vores mål er at underskrive en frihandelsaftale med Aserbajdsjan

Handelsminister Ruhsar Aserbajdsjan, nationalforsamlingsformand Pekcan fra Tyrkiet for at føre flere samtaler mødtes med ejeren af ​​Gafarova.


Taler ved ministeriet for handelsministre, der blev afholdt i Pekcan-interview, idet de bemærkede, at Tyrkiet og Aserbajdsjans venlige og broderlige lande sagde, udtrykte tilfredshed med besøget.

Pekcan erklærede, at den bilaterale handelsvolumen mellem de to lande var 2019 milliarder dollars i 4,4, og dette tal er langt fra at afspejle det reelle potentiale i de to lande og tilføjede, at deres mål er at øge handelsvolumen mellem de to lande.

mellem Aserbajdsjan og Tyrkiet den 25. februar 2020, hvor der afholdes møde på højt niveau for strategisk samarbejdsråd, og mødet i anledning af bilateral handel, hvilket er et meget vigtigt skridt med hensyn til at øge volumenet, der minder om den præferencehandelsaftale, der blev underskrevet Pekcan, "Vi er glade for at se, at den er afsluttet i Aserbajdsjan af den interne ratificeringsproces i traktaten . Forhåbentlig gennemfører vi den interne godkendelsesproces, så snart vores forsamling åbner. Vores mål er at underskrive en frihandelsaftale med Aserbajdsjan ”.

Pekcan, især på grund af Covidien-19, at Tyrkiets Centralasien til eksport afbrød forsendelserne gennem Iran og sagde, at i denne sammenhæng bliver vigtigere for ruten Georgien-Aserbajdsjan, Kaspien, og især brugen af ​​meget mere aktiv handel med jernbanen Han understregede, hvad de ønsker. Pekcan erklærede, at konsultationer med aseriske myndigheder fortsætter med at reducere vejafgifterne til dette formål.

Undersøgelser af kvindeligt iværksætteri

Under henvisning til det arbejde, der blev udført af det aserbajdsjanske parlamentsformand Gafarova inden for kvindeligt iværksætteri, sagde Pekcan, at de oprettede en særlig enhed kaldet "Kvindelige og unge iværksætters eksportafdeling" som handelsministeriet og implementerede mange vigtige programmer såsom uddannelsesakademiet for kvinder og unge iværksættere (Export Academy). fortalte.

Pekcan påpegede, at Export Academy-projektet blev betragtet som fremragende af "SheTrades Outlook" -platformen fra det internationale handelscenter oprettet af FN og WTO og var inkluderet i god praksis og sagde, at de kan dele deres erfaringer med Aserbajdsjan.

I en erklæring om, at de er startet med et nyt tilskudsstøtteprogram for at styrke kvindelige kooperativer og fortsat laver projekter for kvinder til at blive mere involveret i erhvervslivet, sagde Pekcan: "Hvis kvinder bliver stærkere, bliver familien stærkere og økonomien bliver stærkere."

Forklarende, at de lægger stor vægt på udviklingen af ​​kommercielle faciliteter i Nakhchivan, og at de udfører særlige aktiviteter i denne sammenhæng, sagde Pekcan, ”Vi er tilfredse med vores samarbejde med Aserbajdsjan. Vi mener, at vi sammen med den aserbajdsjanske økonomiminister Mikail Cabbarov vil opnå meget bedre arbejde og et meget større handelsvolumen. sagde.

Gafarova, præsident for Aserbajdsjans nationalforsamling

Præsidenten for Aserbajdsjans nationalforsamling, Sahibe Gafarova, sagde, at der er et potentiale, der er højere end den nuværende handelsvolumen mellem de to lande, og at de vil forsøge at øge den eksisterende handelsvolumen med gensidigt samarbejde og fælles indsats.

Gafarova, både i Tyrkiet og sagde, at Aserbajdsjan burde være vigtigt for at støtte kvinder i retning af udvikling af kvindeligt iværksætteri, og Tyrkiet sagde, at de kunne samarbejde.

Med henvisning til transport- og energiprojekterne sagde Gafarova: ”Vi er en nation, to stater. Vores forhold er baseret på fælles sprog, religion og historie. Vi bygger vores fremtid sammen. Tyrkiet-Aserbajdsjan opnår store ting. Nogle af dem er Baku-Tbilisi-Ceyhan, Baku-Tbilisi-Erzurum, Baku-Tbilisi-Kars jernbaneprojekter. Baku-Tbilisi-Kars jernbaneprojekt er en jernbane, der forbinder hele den tyrkiske verden. Dette projekt blev gennemført med den fælles indsats fra de to broderlige lande, Aserbajdsjan og Tyrkiet, er en vigtig del af det strategiske mål om at blive et transportknudepunkt mellem Asien og Europa. Jeg er sikker på, at vi vil nå dette strategiske mål så hurtigt som muligt. " Han talte i formen.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar