Panorama 1453 Historisk Museum

Panorama 1453 Historisk Museum
Panorama 1453 Historisk Museum

Beliggende i Topkapı, Istanbul, kendt som Panorama 1453 History Museum, er dette museum et panoramamuseum, hvor erobringen af ​​Istanbul af Fatih Sultan Mehmet, kanonkugler i et rum, nabo af Mehter-teamet og de osmanniske heste gives som effekter. Det ligger i Topkapı Park.


Museets design og projektplanlægning, der blev åbnet den 31. januar 2009, startede i 2003, og implementeringsundersøgelserne startede i 2005. Museet blev afsluttet i 2008 til en pris af $ 5 millioner og har også sondringen at være Tyrkiets første panoramamuseum. Ejeren af ​​museideen og koordinatoren af ​​projektet er maleren Haşim Vatandaş.

Museets panoramamalerier blev startet af 8 kunstnere i 2005 og afsluttede i 2008. Dette panoramabillede indeholder 10.000 figurstegninger. De ødelagte dele af maleriets vægge og størrelsen af ​​disse regioner blev tegnet i henhold til rapporten, der blev præsenteret for Hızır Bey, den første borgmester i Istanbul, vedrørende reparation af væggene.

Panoramabilledet er tegnet på en halvkugle med en diameter på 38 meter. Maleriet, der dækker den indre overflade af halvkuglen, er 2.350 m2, platformen, hvor de 3-dimensionelle objekter mellem maleriet og besøgendeplatformen er 650 m2, og den besøgende fra alle retninger er II. Takbir-lydene fra Mehmeds tusindvis af soldater og Mehter Anthem surround. Derudover bruges pigmentblæk i maleriet, som kan vare i mere end 100 år.

Når seeren klatrer op på denne platform i museet, kan de opleve et 10 sekunders chok. Den person, der ser på panoramamaleriet på museet for første gang, vil ikke være i stand til at forstå de reelle dimensioner af værket på grund af deres optiske vaner. Dette skyldes manglen på referencer, start- og slutpunkter, der gør det muligt for os at forstå billedets dimensioner. Museet giver den besøgende følelsen af ​​at gå ud til et 3-dimensionelt udendørs rum, selvom et lukket rum er indtastet.

Museet ligger overfor Topkapı-Edirnekapı-væggene, hvor belejringen gik. Topkapı-mure, hvor de første tyrkiske soldater kom ind i Konstantinopel, og væggene i Silivrikapı kan ses omkring museet.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar