Turkish Foundation Calligraphy Museum

Turkish Foundation Calligraphy Museum
Turkish Foundation Calligraphy Museum

Det tyrkiske fonds kalligrafimuseum er et kalligrafimuseum beliggende i Istanbul Beyazıt-pladsen, tilknyttet generaldirektoratet for stiftelser.


Det er inde i madrasa-bygningen, der hører til Bayezid Mosque-komplekset. Linjer og udstyr relateret til linjer fra forskellige steder udstilles. Det trådte i drift i 1984. Det er lukket for besøgende i dag på grund af restaurering.

Mustafa Dede, III i kronologisk rækkefølge på museet. Murad, Hâfız Osman, Yedikuleli Seyyid Abdullah, III. Ahmed, Kâtibzâde Mehmed Refî, Mahmud Celâleddin, II. Mahmud, Sultan Abdülmecid, Râkim Efendi, Ali Haydar Bey, Vahdetî Efendi, Kazasker Mustafa İzzet Efendi, Mehmed Sefik Bey, Mevlevi Zeki Dede, Mehmed Izzet Efendi, Sâmi Efendi, II. Værkerne fra kalligrafimestere som Abdülhamid, Hasan Rıza, Mehmed Nuri, Kamil Akdik, Necmeddin Okyay og Hamit Aytaç udstilles.

Klasselokaldelen af ​​madrasa er organiseret som sektionen "Hellige relikvier"; I midten er dækslet til Kaaba-døren dateret 1884. De mest værdifulde brikker i dette afsnit er jorden taget fra profetens grav i en flaske med skæg. Der er også miniaturer, der skildrer Mekka, Medina, Mina og Muzdalifah.

Der er stenindskrifter underskrevet af Ali, Sâmi Efendi og Mustafa İzzet i gårdspladsen til madrasa.

Der er to solur lavet af Ahmet Ziya Bey i museets have.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar