Museum for tyrkisk og islamisk kunst

Museum for tyrkisk og islamisk kunst
Museum for tyrkisk og islamisk kunst

Det tyrkiske og islamiske kunstmuseum er det første tyrkiske museum i Fatih-distriktet i Istanbul, der omfatter tyrkiske og islamiske kunstværker.


Etableringsværker, der startede i slutningen af ​​det 19. århundrede, blev afsluttet i 1913, og museet blev besøgt i 1914 i imaretbygningen i Süleymaniye-moskekomplekset, en af ​​de vigtigste strukturer i Mimar Sinan, under navnet "Evkaf-ı Islamiye Museum" (Museum of Islamic Foundations). er blevet åbnet. Det tog sit nuværende navn efter proklamationen af ​​republikken. Museet, som i lang tid var placeret i imaretbygningen i Süleymaniye-komplekset, blev flyttet til İbrahim Pasha-paladset (1983. århundrede), der ligger vest for Sultanahmet-pladsen i 16.

İbrahim Pasha Palace er det eneste private palads, der har overlevet indtil i dag bortset fra sultanens paladser. Strukturen hævet på buer omgiver terrassen i midten på tre sider. Den første del af museet nås via trapper fra terrassen. Sjældne kunstværker skabt i forskellige lande i den islamiske verden udstilles i værelser og haller. Sten og terracotta, metal og keramiske genstande, træværk, glasvarer, manuskripter er de mest dyrebare eksempler på deres epoker. Mesterværker af håndlavede tyrkiske tæpper fra 13-20 århundreder udstilles i det store glaslukkede afsnit, hvor der er store haller. Seljuk-tæpper fra det 13. århundrede og andre stykker, der tilhører de næste århundreder, udstilles nøje. Stueetagen i tæppeafsnittet er den etnografiske sektion, hvor tyrkisk dagligliv og værker fra de sidste par århundreder udstilles.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar