Vodafone 15. Istanbul Half Marathon blev afholdt

Vodafone 15th Istanbul Half Marathon, arrangeret af Spor Istanbul, et datterselskab af Istanbul Metropolitan Municipality, med navnet sponsorat af Vodafone, blev kørt søndag den 20. september 2020 (i dag). I år deltog 8 løbere (med begrænset kvote) i løbet, som blev forfremmet til guldkategorien af ​​World Athletics og kom på listen over de bedste 2.500 halvmaratonløb i verden og blev løbet med den enestående udsigt over den historiske halvø. Sezgin Ataç vandt løbet med en tid på 1:03:16 for mænd og Fatma Demir med en tid på 1:13:17 for kvinder.

I løbet, som blev afholdt ved at opfylde alle begivenhedskriterierne vedrørende pandemien i den periode, hvor de fleste verdensmaratonløb blev udskudt eller aflyst, var kategorierne og antallet af personer begrænset i overensstemmelse med "Covid-19 Mass Events Guide "kriterier offentliggjort af Verdenssundhedsorganisationen (WHO). Ved udgangspunktet gennemførte atleterne løbet i sikre omgivelser med undersøgelser som antal personer pr. kvadratmeter, reglerne i venteområdet, hygiejnereglerne og anvendelsen af ​​det sikre område.

Vodafone Tyrkiets Executive Vice President Engin Aksoy sagde: "Vi støtter Vodafone Istanbul Half Marathon ikke kun som en sportsbegivenhed, men også med det mål at omdanne Istanbul til en global brandby. Vi er glade for at kunne navngive halvmaraton for syvende gang. Vi havde en hybrid halvmaratonoplevelse på grund af pandemien. Udover fysisk løb blev der også organiseret virtuelt løb. Derudover deltog skøjteentusiaster også i halvmaraton. Vi omfavnede halvmaraton med miljøtemaet i år. Vi præsenterede medaljer, som vi producerede ved at konvertere e-waste til alle løbere, der deltager i fysisk og virtuel løb. Et andet arbejde, vi vil gøre for miljøet, vil være at donere unge træer på vegne af de løbere, der gennemfører det virtuelle løb gennem applikationen. Vi takker Istanbul Metropolitan Municipality for deres værdifulde samarbejde og lykønsker alle deltagerne."

En første i Tyrkiet: Virtual Half Marathon

For dem, der ikke kunne deltage i det fysiske løb på grund af deltagerbegrænsningen, for første gang, "Løb med os!" Tyrkiets mest omfattende virtuelle løb blev organiseret med sloganet.

Løbere, der ville løbe 21 km og 10 km i Tyrkiets første virtuelle halvmaraton, tog deres plads i dette historiske løb ved at downloade den virtuelle løbeapplikation fra Play Store og App Store (19.-20. september). På denne måde gennemførte atleterne løbet, hvor de ville, på den bane de valgte.

21K Roller Run kategori

Med kategorien 21 km skating, som blev genåbnet efter populær efterspørgsel, indtog skøjteentusiaster deres plads på Vodafone Istanbul Half Marathon-banen i den fascinerende udsigt over den historiske halvø-bane. Med rulleskøjtestarten givet kl. 09.50 skabte de atleter, der gik på banen, farverige billeder.

Sikkert område applikation

En af ansøgningerne inden for rammerne af pandemiske foranstaltninger var ansøgningen 'Safe Area'. Med 'Safe Area' forsynet med de HEPP-koder, der er opnået fra atleterne før løbet, minimeres de trusler, der kan opstå med hensyn til sundhed.

Mens atleterne kom ind på området med QR-koderne hængt i eventområdet, skabte denne applikation, som viste, at alle de frivillige og vagtpersonale indenfor var sikre, et sikkert område for deltagerne.

Løb med Green Marathon-konceptet

Vodafone Istanbul Half Marathon blev også løbet i konceptet "Green Half Marathon" i år. I dette koncept er vandflasker, brystnumre, tasker, chips osv. forberedt til atleter. trykmaterialer blev holdt på et minimum ved at lave materialer af genbrugsmaterialer.