Airbus skal bringe de første eksempler fra Mars til Jorden

Airbus skal bringe de første eksempler fra Mars til Jorden
Airbus skal bringe de første eksempler fra Mars til Jorden

Airbus er blevet udvalgt af Den Europæiske Rumorganisation (ESA) som hovedentreprenør til Earth Return Orbiter (ERO) -missionen fra Mars Sample Return (MSR), det første rumfartøj, der bringer prøver fra Mars til Jorden.


Mars Sample Return (MSR) er den fælles mission for ESA og NASA og er det næste trin i missionen for at udforske Mars. ERO og Sample Fetch Rover (SFR) er de to vigtigste europæiske divisioner af MSR og vil blive designet og bygget af Airbus. En gren kaldet Sample Transfer Arm (STA), som vil overføre prøver fra SFR til Mars Ascent-køretøjet (MAV), er det tredje europæiske bidrag til MSR-programmet. Værdien af ​​ERO-kontrakten er 491 millioner euro.

Den femårige mission inkluderer rumfartøjets afgang til Mars, der fungerer som et kommunikationsrelæ med Jorden, møder i omløb om prøver og bringer dem sikkert til Jorden. Før MAV lanceres fra Mars-overfladen, opbevares Mars-prøver i prøverør og indsamles af SFR, hvor Airbus indleder arbejdsfasen.

For ERO vil Airbus bruge den autonome ekspertise inden for møde og placering, der er akkumuleret i løbet af et årti inden for optisk navigation, ved hjælp af teknologier i sin vellykkede ATV (Automated Transfer Vehicle) og de seneste fremskridt fra JUICE, Europas første Jupiter-mission.

Jean-Marc Nasr, præsident for Airbus Space Systems, sagde: ”Vi bruger al den styrke, vi har fået fra vores erfaring med Rosetta, Mars Express, Venus Express, Gaia, ATV, BepiColombo og JUICE for at sikre succes med denne mission. "At bringe prøver fra Mars til Jorden vil være en ekstraordinær bedrift ved at tage interplanetarisk videnskab til et nyt niveau, og vi er glade for, at Airbus tager dette ansvar som en del af den internationale fælles mission."

Ariane 2026, et 6-ton, 6 meter højt, 40 meter-rum 144m2 rumfartøj, der skal lanceres i 6, tager cirka et år at nå Mars. Det vil bruge et masseffektivt hybrid fremdrivningssystem, der kombinerer den elektriske fremdrift til cruising- og spirallandingsfaserne og det kemiske drivmiddel til placering i Mars-kredsløb. Ved ankomsten leverer MSR data til NASA Perseverance Rover og Sample Retrieval Lander (SRL) missioner, to vigtige dele af missionen.

I den anden del af sin mission har ERO til opgave at opdage, mødes med og hente et objekt med basketballboldstørrelse kaldet Orbiting Sample (OS), der huser prøverør indsamlet af SFR, og alt dette finder sted 50 millioner km fra jordkontrol. Efter modtagelsen opbevares operativsystemet i et sekundært indeslutningssystem og placeres i Earth Entry Vehicle (EEV), et effektivt tredje indeslutningssystem, der sikrer, at værdifulde prøver ankommer intakt til jordoverfladen for maksimal videnskabelig tilbagevenden. Derefter tager ERO et år at vende tilbage til Jorden, i løbet af denne fase vil den skubbe EEV ind i en præcis bane mod et foruddefineret landingssted, inden den kommer ind i en stabil bane omkring Solen.

Efter landing overføres prøverne til et særligt behandlingsanlæg, hvor de bliver sat i karantæne. Efter at prøverørene er åbnet, foretages de første målinger for at oprette et detaljeret datakatalog for at sikre, at visse dele af prøverne er sat mål for senere specialvidenskabelig forskning.

Airbus vil være ansvarlig for ERO-missionen, udvikle rumfartøjet i Toulouse og gennemføre missionsanalyse i Stevenage. Thales Alenia Space Torino vil også spille en vigtig rolle i samlingen af ​​rumfartøjet, udvikling af kommunikationssystemet og tilvejebringelse af kredsløbsmodulet. ArianeGroup vil være ansvarlig for levering af RIT-2X ionmotorer.

 


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar