Anatolias første trådløse telegrafstation genoprettes

Anatolias første trådløse telegrafstation genoprettes
Anatolias første trådløse telegrafstation genoprettes

Industri- og teknologiminister Mustafa Varank meddelte, at den trådløse telegrafstation i Patara vil blive gendannet af hans ministerium. Minister Varank sagde en erklæring om sin sociale mediekonto, ”Vi gendanner den trådløse telegrafstation, der forbinder os med Tripoli, vores sidste land i Nordafrika, i overensstemmelse med originalen. Vi vinder begge et af vores forfædres symbolmonumenter og åbner denne bygning for turisme og vores forskers arbejde. " brugte udtrykkene.


Patara, den vigtigste havn i den lykiske civilisation, vil give en "kulturel besked" til Libyen, som den var forbundet til for 114 år siden via trådløst telegram. Den trådløse telegrafstation, der har den eneste forbindelse med Tripoli, det osmanniske imperiums sidste land i Nordafrika, vil blive genoprettet. Den første trådløse telegrafstation i Anatolien, der støder op til Patara-ruinerne, omdannes til et museum og bringes til turisme. Efter at præsident Recep Tayyip Erdogan erklærede 2020 for Patara-året, vil stationen, der blev oprettet efter ordre fra Abdulhamit II, blive genoplivet med støtte fra det vestlige middelhavsudviklingsagentur (BAKA), tilknyttet ministeriet for industri og teknologi, og vil også bidrage til regional udvikling.

I 1906 blev der oprettet to stationer, der forbinder Anatolien og Tripoli. Stationerne, den ene i Patara og den anden i Derne, blev bombet og ødelagt af italienerne på forskellige tidspunkter for omkring 110 år siden. Mustafa Kemal Atatürk organiserede den lokale befolkning i Derne, hvor stationen i Libyen var placeret, og kæmpede mod italienerne.

FÆRDIGE BUND

med aftalememorandummet om afgrænsning af maritime jurisdiktionsområder, uddyber diplomatisk, politisk, økonomisk og militær samarbejde i mange områder i Tyrkiet og Libyen, genopdagede rodfæstede bånd fra historien. Tyrkiet, det osmanniske imperium, også en kulturel dimension i deres nære forhold til Libyen, som er placeret inden for territoriet.

VIL VÆRE ET MUSEUM

Patara, der er den første og mest avancerede trådløse telegrafstation i den osmanniske æra, ligger i Antalyas Kaş-distrikt og kendt som hovedstaden i den lykiske union, og bliver omdannet til et museum. Projektet med deltagelse af Kaş District Governorship, Kaş Municipality, Antalya Provincial Directorate of Culture and Tourism, Patara Excavation Directorate, blandt deltagerne bestemt af BAKA, hvis ansøgning blev foretaget af Antalya Governorship Investment, Monitoring and Coordination Directorate, vil blive afsluttet om 24 måneder. Med projektet, inden for rammerne af restaureringen af ​​Patara Radio Telegraph Station Complex, vil radiohovedstationen, installationsbygningen, logi og det trådløse tårn blive gendannet. Mekaniske og elektriske installationer og landskabspleje installeres i regionen.

12 TUSEN OTTOMAN LIRA

I 2 byggede Abdulhamit II to stationer, den ene i Patara og den anden i Derne for at give hurtigere kommunikation med Libyen, som ikke havde nogen jordforbindelse med det osmanniske imperium. Et betydeligt beløb på 1906 tusind osmanniske lira blev brugt over statsbudgettet til stationer udstyret med de mest teknologiske enheder i deres tid.

MÅLET ER 4 tusind ord dagligt

Afstanden mellem Derne, der svarer til stationen i Patara, er 850 kilometer i luftlinie. På det tidspunkt var der intet andet system, der leverede kommunikation på denne afstand. Det havde til formål at overføre 4 tusind ord om dagen mellem de to stationer.

SKIBE I MIDDELHAVET TILDELES OGSÅ

Åbningen af ​​stationen i Patara blev afholdt på årsdagen for Abdulhamids opstigning til tronen. Stationen leverede ikke kun kommunikation med foreningen. På samme tid havde militærskibe og fjerne kommercielle skibe på sejlads i Middelhavet også gavn af stationen, især meteorologisk information.

FØRSTE BONDEDE ASSOCIERINGEN OG DENNE PATARA

Da italienerne bombede stationen i Derne i 1911, blev Patara-Derne-kontakten skåret. Italienere bombet senere Patara også. Stationen i Patara, der blev ødelagt efter første verdenskrig og uafhængighedskrig, vil tjene turister og forskere som museum efter 114 år.

TEKNOLOGIARV

Leder af Patara Ancient City Excavation and Akdeniz University Fakultetet for breve Institut for Arkæologi Prof. Dr. Havva İşkan Işık sagde, at stationen er Abdulhamits visionsprojekt og en yderst vigtig teknologiarv.

NOGEN PATARA OG DEN ANDRE I DERNE

At forklare, at stationen blev bygget af det tyske firma Siemens Halske, Prof. Işık sagde, ”Denne station når Libyen fra Middelhavet ved at overvinde 850 kilometer uden afbrydelse. Der blev oprettet en kommunikation med vores modstation beliggende i Derne, øst for Tripoli, og således ville de sidste tilbageværende lande i det osmanniske imperium i Nordafrika blive sikret. " sagde.

TO STATIONER BOMBED

Prof. Işık sagde, at kort efter erklæringen om Tripoli-krigen i 1911 bombede italienerne stationen i Derne, ”Vores station her blev også bombet, efter at den italienske flåde kom til de anatolske kyster. Patara Ancient Theatre blev også hårdt beskadiget i denne bombning. " han snakkede.

Påpegede, at et andet navn, der aldrig skulle glemmes, var osmannernes kamp for deres sidste tilbageværende land i Nordafrika, fortsatte Işık som følger:

HUKOMMELSE TIL FORENINGEN I DINE ØJNE

Han tog til Derne som frivillig osmannisk officer og førte kampen mod italienerne der. Årsagen til ubehaget i øjet er granatsplinter såret i Derne. trådløs telegrafstation i Patara Derfor er naturen næsten et symbol på kampen for det sene osmanniske Tyrkiet og genopbygningen af ​​udholdenhed. Jeg vil gerne takke vores præsident Recep Tayyip Erdoğan, vores kultur- og turistminister Mehmet Nuri Ersoy og vores industri- og teknologiminister Mustafa Varank for genoplivningen af ​​denne teknologiarv.

UDGRAVNINGSARBEJDER FERDIGE

BAKAs generalsekretær Volkan Güler bemærkede, at udgravningsarbejdet i forbindelse med stationen var afsluttet, og udbuddet til restaureringen blev foretaget og sagde: ”Som et resultat af restaureringsarbejdet hæver vi hovedstationsbygningen, logibygningen, lagerområdet og et af de fire tårne. sagde.

ET AF SYMBOLMONUMENTERNE

Under henvisning til den historiske, kulturelle, diplomatiske og teknologiske betydning af stationen sagde generalsekretær Güler: ”Samtidig vil vi præsentere bygningen for forskere fra forskere, da det sandsynligvis er det eneste overlevende arbejde fra den periode. Med dette projekt vil vi have bygget et af de vigtigste symbolmonumenter for vores stærke historiske bånd med Libyen. " han snakkede.

ASSOCIATION COMMANDER MUSTAFA KEMAL

I 1911 passerede Mustafa Kemal Atatürk, der var kaptajn eller kaptajn, i hemmelighed til det nuværende Libyes område gennem Egypten og Tunesien. Mustafa Kemal, der fik til opgave at frivilligt organisere den lokale befolkning mod italienerne, blev såret i øjet under et luftangreb i Derne. Mustafa Kemal, der blev forfremmet til stabschef her og blev foreningschef for foreningen, havde succes mod italienerne, men Derne blev overladt til Italien med Ushi-traktaten underskrevet den 18. oktober 1912 efter udbruddet af Balkanskrigen.

PRÆSIDENT ERDOĞAN MEDDELTE ÅRET FOR PATARA

Præsident Recep Tayyip Erdogan erklærede 2020 for Patara-året i en erklæring, han afgav i februar. Præsident Erdoğan påpegede, at Patara var et af de vigtige symboler for den anatoliske historie, ”Den osmanniske stat leverede sin telegrafforbindelse med Nordafrika gennem Patara Wireless Telegraph Station. Patara Station, der ligger i slutningen af ​​Europas største linje med en længde på cirka 850 kilometer, leverede meget vigtige tjenester til vores land, indtil den blev bombet af italienerne. Vi gendanner denne trådløse telegrafstation i overensstemmelse med originalen. " sagde.

HVORFOR ER PATARA VIGTIGT?

Patara Ancient City ligger nær landsbyen Ovagelemiş mellem Fethiye og Kalkan. Patara, en af ​​de vigtigste og ældste byer i Lykien i antikken, er også et vigtigt medlem af den lykiske union, den første demokratiske føderation kendt i historien. Der er en forsamling i det føderative system Lycia, som er inspirationen til den amerikanske forfatning. Parlamentets bygning for den lykiske union i Patara blev restaureret af formandskabet for den tyrkiske store nationalforsamling under henvisning til dens historiske betydning.

JULES BABYS HJEMMELAND

Det eneste fyr i Anatolien, der har overlevet fra oldtiden, er i Patara. Udgravninger er fortsat siden 1988 i Patara, som har mange andre funktioner fra byporten til vandveje. Patara, som har en af ​​de sjældne strande, hvor Caretta Carettas lægger deres æg og opdrætter i millioner af år, er også hjembyen St. Nicholas, kendt som julemanden. Patara er også hjemsted for en vigtig havn, hvor korn transporteret fra Anatolien til Rom opbevares og opbevares.

Dette diasshow kræver JavaScript.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer