Coronavirus Advarsel til organtransplantationspatienter

Coronavirus Advarsel til organtransplantationspatienter
Coronavirus Advarsel til organtransplantationspatienter

Sygdomme, som kun kan behandles med organ- og vævstransplantation, er blandt de største helbredsproblemer, der truer livet.


Mens forløbet og behandlingsstadierne for disse lidelser peger på en ængstelig proces for patienter, observeres det, at angstniveauet stiger med tilføjelsen af ​​en coronaviruspandemi til dette billede. Mens nogle patienter ikke ønsker at gå på hospitalet på trods af forskellige problemer, forlader andre behandlingsprocessen ufuldstændig. Denne situation kan føre til mere alvorlige konsekvenser og livsrisici. Mindeleder Şişli Hospital Organ Transplant Center Prof. Dr. Koray Acarlı talte om dem, der var nysgerrige efter organtransplantation under Covid-3-pandemien til Organdonationsugen den 9.-19. November.

Organdonation er en persons vilje til at bruge nogle af eller alle hans organer til behandling af andre patienter efter hans død med sin egen frie vilje. Enhver, der er over 18 år, og som er mentalt stabil, kan donere organer. Donere organer betyder også donere liv til en anden person. Organdonation er imidlertid utilstrækkelig i vores land. Mens vores land på den ene side kæmpede med manglen på organdonation, forsøgte det også at kompensere for denne mangel med en anden ressource såsom levende donororgantransplantation, og det har været meget vellykket i dette.

Der er mange patienter, der er bekymrede for transplantation under coronavirusprocessen

I år sammenlignet med andre år er der bekymring over koronavirus i rutinemæssige organtransplantationer, som i hele sundhedssektoren. Det vides, at dem, der vil gennemgå organtransplantation, betragtes som alvorligt syge, og transplantation er livreddende for dem. Imidlertid er mange patienter, der kommer til transplantationsfasen, bekymrede for, at coronavirus vil blive overført på hospitaler. På den anden side, da problemet er relateret til immunsystemet, spekulerer de, der har modtaget organtransplantationer, også om de har større risiko på grund af de lægemidler, de bruger. Patienter, der vil gennemgå organtransplantation, bør vide, at de kan transplanteres sikkert, hvis der træffes nødvendige forholdsregler. Mens sundhedsministeriet på den ene side fastlægger de regler, der skal følges, og som løbende opdateres, maksimerer hospitaler og organtransplantationscentre sikkerheden med yderligere foranstaltninger. I denne proces indlægges modtageren og donoren på hospitalet ved PCR- og antistoftest. Efter en karantæneproces gentages testene for coronavirus, og transplantationerne udføres, hvis der ikke er noget problem på disse stadier. I denne forstand er transplantationer med levende donorer mere kontrolleret med hensyn til karantæne, test og forsigtighed. Men i betragtning af at sygdommen kan overføres med organerne taget fra kadaveren, skal deres test foretages. Det skal huskes, at organer, hvis test ikke er negative, kan være smitsomme.

Er patienter med organtransplantationer i fare, har de brug for særlige forholdsregler?

Der er ingen data, der viser, at de, der er transplanteret, har øget risiko sammenlignet med andre samfundssegmenter. Virkningen af ​​de immunsuppressive lægemidler, der anvendes i denne henseende, vides endnu ikke. Men i modsætning til nogle lægemidler, der bruges til at undertrykke immunsystemet (kortison), ses det, at det bruges til at undertrykke hændelsen i alvorlige sygdomsperioder (cytokinstorm).

Den største bekymring er at blive mere syg

Der er mange patienter, der har haft en organtransplantation i Covid-19-processen. Patienter kan være mere bekymrede over coronavirus, fordi der anvendes immunsuppressive lægemidler. Dette er på grund af angst for at blive mere syg. Selvom dette forventes at være i teorien, har undersøgelser vist, at organtransplantationspatienter ikke anses for at være mere udsatte. En undersøgelse blev udført blandt 584 patienter ved Memorial Şişli Hospital Organ Transplant Center. Fra juni blev leverpatienter, der søgte til centret, spurgt, om de havde coronavirus. Covid-584-positivitet blev kun fundet hos 4 ud af 0.7 patienter, dvs. 19 procent. Der var intet patienttab i resultaterne. Konklusionen, der nås i studier om dette emne i verden, er ens.

Lægemidler skal bruges regelmæssigt og bør ikke virke uden konsultering af en læge.

Med hensyn til forsigtighed er generel opfattelse brugen af ​​masker, opmærksomhed på social afstand og personlige hygiejniske foranstaltninger bør anvendes i transplantations- eller transplantationspatienter. Det bør dog ikke glemmes, at det kan være nødvendigt med justering af lægemiddeldosis hos patienter, der har organtransplantation og er indlagt på grund af Covid-19-infektion. Derudover skal de lægemidler, der anbefales af Organ Transplant-teamet, tages på den anbefalede tid og dosis. Ingen supplerende medicin bør tages uden høring af Organ Transplant-teamet. Det er yderst vigtigt for patienter med eller under organtransplantation at bruge deres medicin korrekt og som anbefalet, både mod Covid-19 og med hensyn til beskyttelse af den generelle sundhed.

Antallet af organtransplantationer steg med 2017 procent sammenlignet med 6

Ifølge de seneste statistikker, der blev rapporteret af Verdenssundhedsorganisationen, blev der udført i alt 2018 faste organtransplantationer i 95, inklusive 479 34 nyrer, 74 8 lever, 311 6 hjerte, 475 2 lunger, 338 163 bugspytkirtel, 146 tyndtarm. . Disse tal er antallet af 840 medlemslande og repræsenterer cirka 86 procent af verdens befolkning. Selvom der er en stigning på ca. 75 procent i antal sammenlignet med 2017, imødekommer dette ca. 6 procent af verdens organtransplantationsbehov.

Vi er den anden i verden inden for levende donorlevertransplantation

De mest almindelige organtransplantationer i vores land er lever- og nyretransplantationer. Fra og med 2019 blev 49 levertransplantationer fordelt på 776 levertransplantationscentre i vores land; I 76 nyretransplantationscentre blev der udført 3 nyretransplantationer. 863-75 procent af disse transplantationer er levende donortransplantationer. Tyrkiet i levende donorlevertransplantationer udført pr. Million indbyggere i mange år ligger i Sydkoreas anden violin. Memorial Şişli Hospital har også brudt ny grund inden organtransplantation. Ud over at være det første private hospital, der modtog organtransplantationer, har det været en kilde til håb for hundreder af familier i både lever og nyre. Det er et af de succesrige centre i verden med en 80-års overlevelsesrate på 1 procent og en 86-årig 10 procent overlevelsesrate i levertransplantation. Derudover er det et af de sjældne centre, der kan transplantere fra 75-4 måneder, især hos pædiatriske patienter. Hos pædiatriske patienter er 5-års overlevelse 1 procent, og 85-års overlevelse er 10 procent.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer