Den største risikokilde for epidemien i Istanbul er offentlig transport

Den største risikokilde for epidemien i Istanbul er offentlig transport
Den største risikokilde for epidemien i Istanbul er offentlig transport

Sundhedsminister Dr. Fahrettin Koca afgav en erklæring til pressen efter Coronavirus videnskabelige komitémøde, der blev afholdt på Istanbul Başakşehir Çam og Sakura City Hospital.


Minister Koca sagde en erklæring efter den videnskabelige komité: ”Vores videnskabelige komité, der startede sit arbejde den 10. januar, så snart epidemien startede i Kina, er i Istanbul i dag. Siden da har vi afholdt et møde uden for Ankara for første gang. Det er ikke en almindelig begivenhed, at Coronavirus Scientific Committee mødes uden for Ankara. For tre dage siden meddelte antallet af sager i Istanbul, Tyrkiet, at jeg nåede 40 procent. 19 ud af 10 personer, der tester positive for Covid-4, er i Istanbul. Fra læger og sygeplejersker til vores ambulancechauffører er vi på vagt som alle sundhedspersonale, hospitalsadministratorer, medlemmer af den videnskabelige komité og alle relevante institutioner. Situationen pålægger dig såvel som os et stort ansvar ”.

"Istanbul er en by, der gør det vanskeligt at overholde afstandsreglen"

Sundhedsminister Koca forklarede, at faren i april også var stor, og at de forhindrede Istanbul, der har en befolkning på omkring 20 millioner, til at blive centrum for epidemien ved at samle styrker og anvende reglerne.

Koca sagde, at de står over for en lignende situation nu, ”Hvad forårsagede denne situation? Istanbul rangerer 14. blandt verdens mest folkerige byer. En by, der gør det vanskeligt at overholde afstandsreglen, vi bor sammen. Vi har meget gunstige levevilkår for virusets spredning. Massen i bevægelse er enorm. Der var tunge vendinger at tilbringe vinteren her. Vi kan være på vagt over for fare: Men så snart vi afviser risikoen, lader vi livet strømme. Dette er beskrivelsen af ​​den situation, vi står over for, der vil bringe hele landet i fare. Vi har brug for disciplin og langsigtet succes i bekæmpelsen af ​​epidemien. Det er måske ikke altid muligt at stå op fra det sted, hvor vi faldt. Mindre forsømmelighed fra enkeltpersoner har en høj pris. Vi bliver muligvis nødt til at betale priserne sammen, ”sagde han.

"Offentlig transport er en af ​​de største risikokilder"

I en erklæring om, at implementeringen af ​​den sociale afstandsregel afhænger af at forbedre forholdene i mange tilfælde, forklarede Koca, at de har arbejdet på dette spørgsmål med viceministerne og deres team i de sidste 6 dage.

Om, at de mødtes med provinshøvdinger og distriktsadministratorer, ledere af storby- og distriktskommuner og embedsmænd fra offentlige institutioner, sagde Koca:

”Vi bad om undersøgelser og planlægning for at lette overholdelsen af ​​reglerne inden for offentlig transport, markedspladser, shoppingmiljøer og forskellige byområder. Yderligere ekspeditioner til offentlig transport, reorganisering af åbningstider i offentlige institutioner og private sektorer, herunder organiserede industriområder, for at reducere kontakten med social mobilitet er blandt de diskuterede emner. Institutionerne blev også bedt om at gøre det nemmere at arbejde hjemme med fjernadgang. Det spørgsmål, vi mest har brug for at løse, er offentlig transport. Offentlig transport, hvor social afstand ikke kan opretholdes, er en af ​​de største risikokilder. Rejsen er derfor risikotiden lang. At generere disse løsninger vil i høj grad reducere mobiliteten og kontakten, der er årsagen til, at epidemien eskaleres. "

"Hvad jeg ønsker er at få handlingen og temaet ned til 3 ud af 1"

"Hvis virussen i gennemsnit overføres fra 1 person til 3, reducerer vi bevægelsen og kontakten til en ud af 3," sagde Koca, "Når vi går ud, reducerer vi den til en, hvis vi kommer til 3 steder. Hvis vi mødes med 3 personer om dagen, mødes vi med 1 person. Hvad jeg ønsker er, at du reducerer gestus og tema til 3 ud af 1. Hvis du gør det, vil du virkelig have bekæmpet epidemien. Hvis du går ud, kompromis ikke med forsigtighed ”.

Koca sagde til arbejdsgiverne og sagde: ”Gør dit bedste for overgangen til det fleksible arbejdssystem. Hvis dine forhold er egnede, foretrækker du at arbejde på skift.

"Hver kapacitet har i sidste ende en grænse"

Minister Koca erklærede, at der ikke er noget problem i sundhedsvæsenet, der får systemet til at blive blokeret, og at de kom sammen med offentlige hospitaler, private sundhedsinstitutioner og medicinske skolehospitaler.

At minde om, at de mødtes med alle enheder i kampen mod epidemien, fra 112 Emergency Service-hold til strålingsteamet, sagde Koca, ”Vi organiserede mod risikoen med vores sundhedshær. Jeg vil have dig til at huske dette: Hver kapacitet har i sidste ende en grænse. Hvis du ikke skubber denne grænse, afhænger af din gennemførelse af foranstaltningerne. Foranstaltninger betyder ikke fratagelse af liv. Det betyder at styre livet rationelt. At reducere mobiliteten til en tredjedel i forhold til de nuværende forhold. ”Mobilitet er at reducere kontakten,” sagde han.

Med henvisning til det faktum, at der ikke er noget kapacitetsproblem i Istanbul, sagde Koca, ”Dette betyder ikke, at det aldrig vil ske. Hvis dette antal sager øges 2 eller 3 gange, vises forskellige billeder muligvis. Af denne grund ønsker vi især at forklare denne følsomhed og vores borgere til at overholde reglerne, især i denne periode. Som ministerium er epidemien ikke kun et problem for sundhedsministeriet, men også et problem, som den kan løse. I denne forstand er vi i tæt samarbejde med de relevante ministerier, især med vores indenrigsministerium ”.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer