Tyrkisk World Health Science Board-møde blev afholdt

Tyrkisk World Health Science Board-møde blev afholdt
Tyrkisk World Health Science Board-møde blev afholdt

Sundhedsminister Dr. Fahrettin Koca talte deltagerne ved åbningsceremonien for det XNUMX. Turkic Council Health Science Board Meeting.


I sin tale erklærede sundhedsminister Koca, at hovedtemaet for dette års kongres var Health Cooperation og Turkic Council Health Science Board Meetings.

Minister Koca erklærede, at der på det tyrkiske råds ledertopmøde, der blev indkaldt med Kovid-2020-dagsordenen i april 19 og deltog af præsident Recep Tayyip Erdogan, nåede man til enighed om at afholde et møde med sundhedsministre inden for Rådets anvendelsesområde.

Med information om mødet den 28. april 2020 sagde Koca, at der blev taget nogle beslutninger om at øge det eksisterende samarbejde inden for sundhed, især i kampen mod koronaviruspandemien.

"Vores land var vært for vaccinationsworkshop"

Under henvisning til det tyrkiske råds sundhedskoordineringsudvalgsmøde, der blev afholdt den 8. juni 2020 med deltagelse af medlemslandenes viceministre, sagde minister Koca:

”Det blev besluttet at oprette et sundhedsvidenskabsråd og at mødes regelmæssigt hver måned for at øge samarbejdet inden for sundhed, især i kampen mod pandemier, og for at dele viden og erfaring.

Derudover blev det tyrkiske råds forsyningskædemøde afholdt den 6. august 2020, og information blev udvekslet for at imødekomme medlemslandenes behov såsom medicin, medicinsk udstyr, forsyninger, åndedrætsværn i samarbejde.

Et andet vigtigt emne er det Turkic Council Vaccine Workshop. Organisering af en vaccineworkshop inden for rammerne af de beslutninger, der blev truffet på møderne i Den Videnskabelige Komité, kom frem og vores land var vært for dette møde.

Mellem 24. og 28. august 2020 blev denne workshop afholdt på den historiske karantæneø i Urla, Izmir, med deltagelse af forskere fra det tyrkiske råds medlemslande med temaet 'Fra laboratorium til vaccine', og information og erfaringer blev delt om arbejdet i rådets medlemslande.

"Epidemien har ikke kun påvirket vores helbred, men mange områder af livet"

Minister Koca sagde, at de tilbragte året 2020, som vil blive husket som et uforglemmeligt år med hensyn til menneskets historie, der kæmper med coronavirusepidemien, sagde: ”Epidemien har ikke kun påvirket vores helbred, men mange områder af livet. I de tidlige dage af epidemien har vi implementeret en række tiltag vedrørende vores luft-, land- og søgrænser med lande, hvor tilfælde er almindelige for at forsinke deres ankomst til vores land, og på den anden side har vi gennemgået vores forberedelser i overensstemmelse med vores nuværende handlingsplan for pandemi, ”sagde han.

Påpegede, at de omfattede alle sundhedsfaciliteter, der tilhører universiteter og den private sektor, til den pandemikamp, ​​der skal bruges i denne proces, sagde Koca, ”Vi har fornyet vores sundhedspersoners uddannelse og arbejdsplanlægning. Vi gennemgik vores kapacitet til indkøbsprocessen af ​​lægemidler og beskyttende materialer. Vi øgede vores produktionskapacitet. "Vi forsynede ikke vores sundhedsfaciliteter og borgere med manglen på vitale materialer såsom beskyttelsesudstyr, medicin, åndedrætsværn".

Fra tid til anden såvel som over hele verden med sin mand, hvilket indikerer, at en stigning i antallet af tilfælde set i Tyrkiet, "men denne stigning kom ikke ud, vi har ingen kontrol over pandemiperioden," sagde han.

"Mere end 13 tusind af vores filmteam arbejder aktivt"

Koca sagde, at i løbet af pandemiperioden blev der også brugt digitale systemer, og offentligheden blev lettet med mobilapplikationen kaldet Hayat Eve Sığar.

Om, at kontaktsporing er udbredt, sagde Koca, ”Fra i dag arbejder mere end 13 tusind af vores filmteam aktivt i marken. Disse hold består af mindst 3 personer, og vi tildelte køretøjer til dem alle, ”sagde han.

Hendes mand, der udtrykte Tyrkiets pandemiproces, premierminister Recep Tayyip Erdogan i robust sundhedsinfrastruktur og med succes klarede dedikerede uselviske sundhedsarbejdere til erhvervet, "Som du ved, masker, overalls, bruger vi sammen med det største beskyttelsesudstyr såsom handsker, nogle medikamenter og vital betydning, Vi producerede også åndedrætsværn. Som vi brugte i vores land, har vi vist de bedste eksempler på solidaritet ved at bidrage til mere end 150 lande, især venlige og broderlige lande ”.

"Vi indsendte vores forslag om at gøre 2021 til året for sundhedspersonale"

Med ønske om Guds barmhjertighed til dem, der mistede deres liv på grund af epidemien, især sundhedspersonale, og medfølelse med deres slægtninge og sundhedssamfundet, sagde Koca, `` For at krone vores sundhedspersoners altruistiske arbejde lidt, fremsatte vi vores forslag til 2021 om at blive 'året for sundhedspersonale' over hele verden gennem diplomatiske kanaler. "Vi formidlede det også til" sagde han.

Som tak til ledsagerne sagde minister Koca farvel på tyrkisk, usbekisk, ungarsk, kasakhisk, kirgisisk og engelsk.

Mødet deltog i den ungarske statsminister Zoltan Lorinezi, Kasakhstans sundhedsminister Tsoy Alexey Vladimirovich, Usbekistan sundhedsminister Alisher Shadmanov, det tyrkiske råds sundhedsvidenskabsrådsformand og vicegenerationsminister Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Verdenssundhedsorganisation (WHO) Regional Director for Europe Dr. Hans Kluge, generalsekretær for det tyrkiske råd Baghdad Amrayev, vicegeneralsminister for Aserbajdsjan Elsever Ağayev, sundhedsminister for den kirgisiske republik Alymkadyr Sabirdinovich, og næsten 60 videnskabsmænd, herunder medlemmerne af sundhedsministeriets koronavirus videnskabelige komité, komité for samfundsvidenskab, Vaccine Scientific Committee og TÜBİTAK. sluttede sig.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer