Haydarpaşa Station og historisk sabotage

Haydarpaşa Station og historisk sabotage
Haydarpaşa Station og historisk sabotage

Haydarpaşa Station, på den anatolske side af Istanbul, Kadıköy Det er den gamle hovedbanegård i TCDD, der ligger i distriktet. Det blev taget i brug i 1908 som startstation for Bagdad jernbanelinje. I dag er TCDD vært for det 1. regionale direktorat. Stationen blev lukket for togtrafik den 19. juni 2013. Det var udgangspunktet for jernbanen Istanbul-Haydarpaşa-Ankara, da den var i drift.

Haydarpaşa jernbanestations historie


Ottoman sultan fra perioden II. Dens konstruktion startede den 30. maj 1906 under Abdülhamids regeringstid, og den blev taget i brug den 19. august 1908. Ifølge et rygte, III. Det blev opkaldt efter Haydar Pasha, en af ​​Selims pashas. Opførelsen af ​​bygningen blev udført af et tysk firma ved navn Anadolu Baghdad. Derudover blev der bygget en bølgebryder foran stationen med initiativ fra en tysker, og der blev bygget faciliteter til funktion af læsning og losning af de kommercielle varer fra de vogne, der kommer fra eller går til Anatolien.

Projektet, udarbejdet af to tyske arkitekter Otto Ritter og Helmuth Cuno, trådte i kraft, og tyske mestre og italienske stenmestre arbejdede sammen i opførelsen af ​​stationen.

Haydarpaşa Station Sabotage

Måske en af ​​de mest slående, men desværre dårlige minder i Haydarpaşa Togstations historie, er sabotagen organiseret af en britisk spion den 6. september 1917 under første verdenskrig. Som et resultat af den britiske spions sabotage, mens ammunitionen blev fyldt med kraner til vognene, der ventede på Garda; Ammunitionen i de tog, der var lagret i bygningen, ventede på stationen og ved at komme ind på stationen eksploderede, og en ild af hidtil uset størrelse startede. Hundredvis af soldater på togene led meget af denne eksplosion og den brand, der brød ud. En stor del af Haydarpaşa Station blev beskadiget af den brand, der brød ud. Den rekonstruerede bygning tog sin nuværende form. Denne eksplosion, der fandt sted for 103 år siden, påvirkede direkte forsvaret af Jerusalem med eksplosionen og ødelæggelsen af ​​lagrene fulde af våben, ammunition og militære materialer, der kom fra Tyskland for at blive sendt til den palæstinensiske front under de mest kritiske dage af første verdenskrig.

I 1979 blev bygningens blyfarvede glas beskadiget af skibsføreren O Linneman beskadiget på grund af eksplosionen og varmen, der opstod som et resultat af kollisionen mellem et tankskib ved navn Independenta og et skib ud for Haydarpaşa. Det blev repareret grundigt i sin oprindelige form i 1976, og i slutningen af ​​1983 blev restaureringen af ​​fire udvendige facader og to tårne ​​afsluttet.

Taget kollapsede på grund af kraftig brand på taget den 28 og 2010 november. fast er blevet ubrugelig.

Som en del af Ankara-Istanbul High Speed ​​Train Project blev togtjenester suspenderet fra 1. februar 2012 på grund af jernbanearbejdet i sektionen Istanbul-Eskişehir. Stationen blev helt lukket for togtrafik den 19. juni 2013.

Under stationen blev der fundet historiske levn fra den antikke by Khalkedon.

Tagur på Haydarpaşa Station

Uret på stationens tag blev afsluttet med selve bygningen i 1908, i modsætning til mange lignende tag- og facadeure i Anatolien. Uret på det barokke ornamenterede fronton består af en cirkulær urskive. Mens urets oprindelige bevægelse bevares, blev de østlige arabiske tal på urskiven erstattet med arabiske tal med Letter Revolution.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer