Historie og udvikling af højhastighedstog i verden

Historie og udvikling af højhastighedstog i verden
Historie og udvikling af højhastighedstog i verden

Højhastighedstog er et jernbanekøretøj, der giver mulighed for at køre hurtigere end normale tog. I verden er kørehastigheden 200 km / t (nogle europæiske lande accepterer det som 190 km / t) på gamle skinner og mere, 250 km / t og derover er tog defineret i nyligt installerede linjer. Disse tog kan generelt køre med en hastighed på mindre end 200 km / t på konventionelle (gamle system) skinner og over 200 km / t på højhastigheds togskinner.

Historie og udvikling af højhastighedstog


Indtil opfindelsen af ​​motorkøretøjer i det tidlige 20. århundrede var tog den eneste landtransport i verden, og derfor havde de et seriøst monopol. Europa og USA havde brugt damptog siden 1933 til højhastighedstogtjenester. Gennemsnitshastigheden for disse tog var 130 km / t, og de kunne højst klare 160 km / t.

I 1957 lancerede Tokyos Odakyu Electric Railway 3000 SSE, Japans eget højhastighedstog. Dette tog satte 145 km i timen og brød verdens hastighedsrekord. Denne udvikling har givet japanske designere en seriøs selvtillid til, at de let kan bygge tog hurtigere end dette. Især tætheden i antallet af passagerer mellem Tokyo og Osaka spillede en vigtig rolle i, at Japans var en pioner inden for udvikling af højhastighedstog.

Verdens første højhastighedstog med høj kapacitet var Japans Tōkaidō Shinkansen, som blev taget i brug i oktober 12. Udviklet af Kawasaki Heavy Industries, slog 1964-serien Shinkansen en ny "passager" verdensrekord i 0 med en hastighed på 1963 km / t på linjen Tokyo - Nagoya - Kyoto - Osaka. Han var i stand til at nå 210 km / t uden en passager.

Den europæiske offentlighed mødte højhastighedstoget på den internationale transportmesse i München i august 1965. DB Class 103-toget foretog i alt 200 ture mellem München og Augsburg med en hastighed på 347 km / t. Den første faste rutefart udført med denne hastighed var TEE "Le Capitole" linjen mellem Paris og Toulouse.

High Speed ​​Train Records

Hastighedsrekorden på jernbanen åben for normal togtrafik var 18 km / t den 1990. maj 515,3, der tilhører det franske TGV Atlantique 325-tog. Denne rekord blev brudt den 150. april 150 ved 150 km / t med den franske V04 (Vitesse 2007 - givet dette navn, fordi det var beregnet til at køre med en hastighed på mindst 574,79 meter i sekundet).

Den længste jernbanelinje med høj hastighed forbinder Kinas hovedstad Beijing med Guangzhou i den sydlige del af landet med en længde på 2298 km. Denne linje blev taget i brug den 26. december 2012. På denne vej, hvor der køres en gennemsnitlig hastighed på 300 km / t, er rejsen faldet fra 22 timer til 8 timer.

Rekorden for det land med de højeste jernbanelinjer med høj hastighed i verden tilhører Kina med ca. 2012 km ved udgangen af ​​8400.

Definition af højhastighedstog

UIC (International Union of Railways, International Railways Association) har bestemt 'højhastighedstog' som tog, der kan hastighed mindst 250 km i timen på nye linjer og mindst 200 km i timen på eksisterende linjer. De fleste højhastighedstogsystemer har et fælles sæt funktioner. De fleste af togene kører på den elektricitet, den modtager fra ovennævnte linjer. Dette gælder dog ikke for hvert højhastighedstog, fordi nogle højhastighedstog kører på diesel. En mere præcis definition vedrører trækens funktion. Toglinjer med høj hastighed består af svejste skinner langs linjen for at reducere vibrationer og forhindre udflugter mellem banesegmenterne. På denne måde kan tog køre jævnt med en hastighed på 200 km i timen. Den vigtigste hindring i togernes hastighed er hældningsradius. Selvom det kan variere afhængigt af linjernes design, forekommer skråningerne på højhastighedsbanerne for det meste inden for en radius på 5 kilometer. Selvom der er nogle undtagelser, er fraværet af krydsning på højhastighedsbaner en verdensomspændende accepteret standard.

Hurtigtog i verden

TGV i Frankrig, ICE i Tyskland og magnetiske togtog (Maglev) under udvikling er eksempler på denne type tog. I øjeblikket i Tyskland, Belgien, Kina, Finland, Frankrig, Sydkorea, Holland, England, Spanien, Sverige, Italien, Japan, Norge, Portugal, Rusland, Taiwan, Tyrkiet med en tendens over tid på mindst 200 mph realiserer denne transport.

Hurtig tog i Tyrkiet

TCDD startede opførelsen af ​​højhastighedstoglinjen Ankara-Istanbul, der dækker provinserne mellem Ankara og Istanbul i 2003. Efter undersøgelserne blev det første konkrete skridt taget i 2004, og arbejdet med højhastighedstoglinjen blev startet. Sejladserne blev suspenderet et stykke tid efter ulykken, der fandt sted den 22. juli 2004 og resulterede i 41 menneskers død. Den 23. april 2007 startede den første fase af linjen, Eskişehir-etappen, prøveflyvninger, og den første passagerflyvning blev foretaget den 13. marts 2009. Ankara-Eskişehir-linjen på 245 km reducerede rejsetiden til 1 time og 25 minutter. Det forventes, at Eskişehir-Istanbul-delen af ​​linjen vil blive afsluttet i 2018. Når linjen er forbundet til Marmaray i 2013, vil den være den første daglige linje i verden mellem Europa og Asien. TCDD HT65000-modellerne, der blev brugt i Ankara - Eskişehir-linjen, blev produceret af det spanske CAF-firma og består af 6 vogne som standard. Et tog med 12 vogne kan også fås ved at kombinere de to sæt.

Grundlaget for højhastighedstoglinjen Ankara-Konya blev lagt den 8. juli 2006, og lægningen af ​​skinnen startede i juli 2009. Prøverejser startede den 17. december 2010. Den første passagerflyvning blev foretaget den 24. august 2011. 306 km af den 94 km lange linje mellem Ankara og Polatli blev anlagt inden for Ankara-Eskişehir-projektet. Der blev bygget en linje, der var egnet til en hastighed på 300 km / time.


ript async src = "// pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">