Hvad er Tekatü? Hilal Tekatü historie

Hvad er Tekatü? Hilal Tekatü historie
Hvad er Tekatü? Hilal Tekatü historie

"Tekatü", som betyder kryds eller kryds på osmannisk, er et jernbanekryds, der kun er i England, Amerika, Indien og Izmir i verden. Det er krydset af skinnerne vinkelret på hinanden, som i litteraturen kaldes "Diamond Crossing" på grund af formen, der skyldes krydset mellem to jernbanelinjer.

Hilal Tekatü historie


Hilal Train Station er en station på den centrale linje i İZBAN. Stationen bruger İZBAN-tog, der afgår fra Menemen til Cumaovası.

Stationen blev første gang taget i brug den 1. juli 1866 for jernbanen Izmir-Alsancak-Aydın. Stationen ligger ved det berømte "Crescent Intersection", hvor ORC og SCP krydser hinanden. På grund af den form, der stammer fra skæringspunktet mellem de to jernbanelinjer, blev stationen første gang åbnet, og den blev navngivet "Cross" på græsk, hvilket betyder "Cross". Stationen, der bevarede sit navn fra 1866 til 1923, blev opkaldt "Halvmåne" efter republikkens grundlæggelse i 1923, fordi størstedelen af ​​byens befolkning var muslim, men jernbanespørgere kaldte hverken korset eller halvmåne. Jernbanemænd kaldte krydset, hvor to linjer krydsede, "Tekatü", hvilket betyder skåret eller krydset på osmannisk tyrkisk, og bruges stadig i dag. Det kaldes diamantkryds over hele verden.

Det bemærkes straks, at krydset er konstrueret forskelligt fra andre jernbanekryds. Krydsets verdens betydning, hvor togene, der afgår fra Basmane-Alsancak stationer mødes, og hvor krydsningerne foretages kontrolleret, skyldes det lave antal af dem. Deres navne omtales i litteraturen som "diamantkryds". Det findes kun i England, Indien, Californien og Izmir i verden.

Tidligere, da damplokomotivet passerede Hilal Tekatü, blev lyset slukket, stearinlys tændt, og de blev ført med begejstring. Jernbanerne kalder dette vejkryds "takatuka" på grund af de stemmer, der høres, når toget passerer. I den henseende er Izmir Crescent Station en af ​​vores lands og Izmirs rigdom.

 


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer