Hvem er Ray Charles?

Hvem er Ray Charles?
Hvem er Ray Charles?

Ray Charles Robinson (født 23. september 1930 - død 10. juni 2004), amerikansk pianist, musiker, mester i rytme og blues.


Han blev født i Albany, Georgia. Han er barn af parret Bailey og Aretha. I en alder af fem døde hans yngre bror George ved at falde hovedet på i badekarret og kvælte. Et par år efter denne begivenhed mistede Ray synet i en alder af syv år (forårsaget af en øjensygdom kaldet glaukom). Det har dog aldrig mistet helt synet. Han fortsatte sit skoleliv på Florida School for Døve og Blinde. Han startede sit musikalske liv ved at lære sit blinde alfabet og spille et instrument der. Efter at have forladt skolen begyndte han at arbejde som musiker. Han er også en fan af de fleste mennesker. Takket være Ahmet Ertegün, ejer af Atlantic Records, fik han berømmelse.

Ray Charles musikalske liv begyndte, da han var 7 år gammel, misundelig over sin ven. Han mistede senere sin bror i samme periode, og denne hændelse øgede Rays interesse for musik. Han havde et stofproblem det meste af sit liv og senere overvandt dette problem.

Hans liv var genstand for filmen ved navn Ray i 2004. Ray Charles spilles af Jamie Foxx i filmen. Jamie Foxx vandt 2005-prisen for bedste skuespiller for denne rolle.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar