Hvor er El Capitan højde Hvor mange meter?

Hvor er El Capitan højde Hvor mange meter?
Hvor er El Capitan højde Hvor mange meter?

El Capitan er en klippeformation, der findes i Yosemite National Park. Formationen er placeret på den nordlige side af Yosemite Valley og slutter på vestsiden. Formationen bestående af monolitgranit er 900 meter høj. Det er besøgt af bjergbestigere over hele verden. El Capitan-klippen er den største granitmasse, der findes på jordoverfladen.


Formationen blev navngivet "El Capitan" af Mariposa Bataljon efter opdagelsen i 1851. El Capitán (kaptajn, der betyder leder) oversættes fra sit lokale sprognavn, som er "To-to-kon oo-lah" eller "To-tock-ah-noo-lah".

Alex Honnold blev den første person til at bestige El Capitan gratis solo den 3. juni 2017. Stigningen, der startede kl. 5:32 lokal tid og varede 3 timer og 56 minutter, inspirerede dokumentarfilmen Free Solo fra 2018.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer