Hvorfor kaldes Murat 124 Haci Murat?

Hvorfor kaldes Murat 124 Haci Murat?
Hvorfor kaldes Murat 124 Haci Murat?

Hadji Murat 124 eller almindeligt kendt blandt lokalbefolkningen Murat, i 1971, er Tofaş Bursa-fabrikken i Fiat 124-chassiset den første bil, der produceres under licensudlændinge i Tyrkiet.


Murat 124 blev fremstillet 1971 tusind 1976 mellem 134-867. Produktionen af ​​fugleserien blev stoppet i 1976 med starten på produktionen. I 1984 begyndte TOFAŞ at blive produceret under navnet Serçe, denne gang blev den helt stoppet i 1995.

Dens 1197 cc motor producerer 65 hk og kan accelerere køretøjet til 170 km / t.

Murat er en tilpasning af Fiat-mærket i Tyrkiet. Med denne navneændring blev Koç Holding og Fiat lavet for at understrege præsentationen af ​​en indenlandsk bil til den tyrkiske forbruger. Fiat anvendte samme navneændring i Spanien med sin daværende partner Seat, og de Fiat-køretøjer, der blev tilbudt til salg i Spanien, blev solgt under navnet Seat.

Fiat 124 vandt førstepræmien i 1967 i konkurrencen European Car of the Year.

Med SCT-reduktionen (Special Consumption Tax) i 2002 begyndte Murat 124'erne på vejene at falde, blev indsamlet af staten og fjernet fra deres skrot. På den anden side er det muligt at finde Murat 124 i trafik. Takket være reklamer og film begyndte interessen for Murat 124 at stige. Dette udløste elskere af antikke biler og biler, der kaldes "Hacı Murat" eller "Hacı Muro" i samfundet, begyndte at køre i trafik ved at blive ændret. Den første Murat 0001 med serienummer 124 kan ses på TOFAŞ Anatolian Cars Museum i Bursa.

Hvorfor kaldes Murat 124 Haci Murat?

Selvom mange af de mest krævende bylegender om den første bil produceret under licens i Tyrkiet Murat 124 udenlandske pilgrimme kom fra kaldenavnet Murat, er som følger;

I 1974'erne blev pilgrimsrejser med bil tilladt. Mange mennesker tog på pilgrimsfærden med 124'erne, som de tog og ventede i kø. Derfor fik køretøjerne også dette kaldenavn. Selv på grund af intensiteten blev kørsel forbudt bagefter.

Et andet rygte er; Udtrykket “Haci” for Murat 124 begyndte at blive brugt i slutningen af ​​90'erne, hvorfor det er en aldrende model.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar