Historien om Istanbul Metropolitan Municipality

Historien om Istanbul Metropolitan Municipality
Historien om Istanbul Metropolitan Municipality

Efter den nationale uafhængighedskrig, der startede i 1919, blev grundlaget for en ny stat lagt med oprettelsen af ​​Grand National Assembly i Ankara i 1920. Den 24. april 1921 blev lokale myndigheder nævnt i forfatningsloven. (Art. 11, 12, 13,14) Kommunen er imidlertid ikke nævnt i ordlyden. I denne periode blev Ankara, Tyrkiet hovedstad, 1924 og lov nr. 417 i byens navn, '' Ankara Sehremaneti til '' er blevet oversat. Med denne forordning fortsatte Republikkens administration princippet om at adskille hovedstadsadministrationen fra andre kommuner og regulere den med en separat lov.


Ankara Şehremaneti består af en lejlighed. Şehremini udpeges af indenrigsministeren og har beføjelser og pligter fra İstanbul Şehremini. Under formandskabet for Şehreminin er der en tillidsudvalg (generalforsamling), der består af videnskabelige anliggender, sundheds-, regnskabs- og aftaleretlige direktører. Denne bestyrelse har pligter og beføjelser fra provinsielle kommunale råd.

I denne periode blev loven om kommunale skatter og afgifter nr. 423 og loven om kommunale sanktioner nr. 486 vedtaget. Derudover nævner den 1924. artikel i etableringsloven fra 85 også kommunerne.

Kommuneloven nr. 1930, der trådte i kraft i 1580, den generelle hygiejnelov nr. 1593, der trådte i kraft umiddelbart efter den, og den kommunale bygnings- og vejlov nr. 1933 af 2290 bragte vigtige regler for vores kommuner.

Navnlig har lov nr. 1580 fået tilladelse til at overdrage alle former for lokale tjenester til kommunerne under disse års betingelser (art. 15) og også at tage alle slags initiativer til gavn for byerne og bybefolkningen, efter at de har udført disse opgaver. (Art 19). Imidlertid forventede den integrationen af ​​kommunen og guvernørskapet i Ankara og Istanbul i en samlet administration og bragte også bestemmelser til at opretholde en yderst effektiv vejledning som krævet af disse år. (Art.94, 95,96)

I de følgende år, selvom der blev foretaget nogle tiltag for at styrke kommunerne, såsom oprettelsen af ​​kommunebanken (1933), levering af drikkevand, der tidligere blev givet til udenlandske organisationer, der skulle bygges og drives ved koncession, og overførsel af bytransport til kommunen eller tilknyttede organisationer, de relevante institutioner på grund af manglende ressourcer, Disse opgaver blev udført af den centrale administration i tide, da de ikke opfyldte deres pligter tilstrækkeligt. Således var der et fald i kommunernes pligter og beføjelser. Problemerne med anden verdenskrig øgede dette fald. Det faktum, at de kommunale indtægter, der blev fornyet med loven nummereret 1948 i 5237, bestod af faste tal, gjorde de kommunale forvaltninger ubrugelige.

I 1960'erne begyndte søgningen efter nye regler, og præferencerne for "Planlagt udvikling" udviklede sig, og udviklingsplanerne, der dækkede en periode på fem år, bragte nogle regler for kommunerne.

Lokale forvaltninger af 1961-forfatningen blev oprettet for at imødekomme de fælles lokale behov for befolkningen i provinser, kommuner og landsbyer, og de generelle beslutningsorganer blev defineret som offentlige juridiske enheder valgt af folket i overensstemmelse med principperne i forfatningens artikel 55, og på samme tid skulle disse administrationer levere indtægtskilder i forhold til deres pligter. forudsagt. (Art.116)

Også i disse år søgte regeringer løsninger til at afhjælpe kommunernes økonomiske vanskeligheder, vendte sig om at give lån til storbykommuner på forskellige måder, og på samme tid havde små byer brug for kommunale bygninger, butikker, hoteller, slagterier, parker, haver osv. De har udviklet den gratis supportapplikation i opførelsen af ​​faciliteterne. Imidlertid er de lokale myndigheders andel af de offentlige udgifter gradvist faldet siden 1946.

Med revolutionen den 12. september 1980 blev det forudset, at kommunerne i nærheden af ​​de store byer ikke kunne tjene offentligheden under koordinering af kampsagslederne og på en måde, de ville bestille.

Den første beslutning om kommuner i militæradministrationen, der varede i tre år, vedrører opløsning af kommunale organer og udnævnelse af borgmestre. Den første grund til denne beslutning er, at kommunerne er politiseret nok til at forstyrre tjenesten og beskytte anarkisterne ved at blive involveret i anarkiske begivenheder, den anden er relateret til økonomien i de lokale regeringer, især kommunerne. Til dette formål blev lov nr. 2, dateret 1981. februar 2380, "om tildeling af generelle budgetskatteindtægter til kommuner og særlige provinsadministrationer" vedtaget, og kommunerne fik en andel på 5% i forhold til det samlede budgetindkomstskat og økonomisk komfort blev leveret. Denne sats er steget endnu mere siden 1985.

Perioden i 1982-forfatningen; Det er en periode med nye regler for kommuner. Først og fremmest blev dette spørgsmål reguleret af artikel 127 i forfatningen. Følgelig lokale administrationer; blev oprettet for at imødekomme byens, kommunens og landsbyens lokale behov. I artiklens sidste afsnit er det bestemt, at lokale forvaltninger skal oprette en fagforening indbyrdes med tilladelse fra Ministerrådet med henblik på at levere offentlige tjenester, og at dette vil blive reguleret ved lov, på en måde kan der udvikles særlige ledelsesformer til store bycentre.

I denne periode, selvom den kommunale lov nr. 1580 forblev organisk den samme, blev lov nr. 3030 tilføjet den. Imidlertid blev en større bykommuner og distriktskommuner tilføjet til det normale kommunale system i Tyrkiet. Derudover er der vedtaget en ny zonelov nr. 1985 af 3194. Efter valget i november 1983 vedtog den politiske magt i perioden andre love om kommuner fra parlamentet. Særlige ved disse love er, at de tager visse beføjelser fra statslige organer og tildeler dem til kommunerne.

Et andet spørgsmål i republikkens periode er, at decentraliseringsprincippet gradvist blev vedtaget og udvidet. I det juridiske grundlag om emnet blev et udtryk relateret til centraliseringsproceduren heller ikke brugt i organisationsloven 1921 og 1921. Dette udtryk er kun inkluderet i 1961-forfatningen som "centralregering". I de tidligere forfatninger betragtes "enhedens enhed" som hovedprincippet, og selv når det kombineres med det faktum, at det inkluderer "gradering" og "tefrik-i vezaif", ses det, at centralitet er den sædvanlige regel, dvs. centraliseringsproceduren er gyldig i landets enhed.

Hvis decentralisering defineres som overførsel af nogle af de politiske og administrative beføjelser til myndigheder uden for centraladministrationen, blev 1961-forfatningen i modsætning til de tidligere forfatninger introduceret decentraliseringsprincippet direkte, klart og detaljeret, og administrativ decentralisering blev afsluttet. Den 1961. artikel i 112-forfatningen bestemte principperne for administration, administrationens opgaver og pligter, central administration og decentralisering. Senere, med artikel 116, ser vi, at lokale regeringsorganisationer er provinskommuner og landsbyer, og deres organer defineres som offentlige juridiske enheder valgt af folket.

1982-forfatningen foreskrev også, at "oprettelse og pligter for administrationen er baseret på principperne for centraliseret administration og decentralisering." Igen med sin 127. artikel erklærede den, at disse lokale administrationer er provinser, kommuner og landsbyer. Selv om der er nogle forskelle mellem forfatningen fra 1961 og forfatningen fra 1982, er den vigtigste af disse spørgsmålene "administrativ vejledning". I den 1982. artikel i 127-forfatningen blev det klart anført, at den centrale administration har tilsyn med lokale regeringer, i modsætning til 1961-forfatningen. (127. kunst / 5)


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar