Izmir Main Transfer Center Arkitektoniske projektkonkurrence afsluttet

Izmir Main Transfer Center Arkitektoniske projektkonkurrence afsluttet
Izmir Main Transfer Center Arkitektoniske projektkonkurrence afsluttet

De projektejere, der rangerede i den nationale arkitektoniske projektkonkurrence arrangeret af Izmir Metropolitan Municipality for busstationen, modtog deres priser. Tale ved online-prisoverrækkelsen og kollokviet sagde İzmir Metropolitan Municipality borgmester Tunç Soyer, at dette projekt, som er meget vigtigt for İzmir, vil bringe et helt nyt ansigt til byen og øge borgernes komfort og trivsel.


Izmir Metropolitan Municipality, der vedtager metoden til at vælge de arkitektoniske værker, der skal bringes til byen gennem konkurrence, afsluttede den nationale arkitektoniske projektkonkurrence, der blev arrangeret for at omdanne busstationen i Bornova Işıkkent til det største transfercenter. Vinderne af den to-trins nationale arkitektoniske projektkonkurrence blev tildelt. Første, andet, tredje og fem hæderlige omtaler blev tildelt i konkurrencen, hvor 74 projekter gjaldt, og 8 projekter nåede op på anden fase. Prisoverrækkelsen blev afholdt online på grund af pandemien. Colloquiet blev også afholdt digitalt.

Vi handlede med fælles sind

Ved åbningstalen for prisoverrækkelsen erklærede borgmester i İzmir Metropolitan Municipality Tunç Soyer, at de vurderede borgernes krav om fornyelse af İzmir Busstation og sagde: ”Så snart vi tiltrådte, startede vi vores arbejde med disse krav, og vi besluttede at bygge busstationen med et arkitektonisk projekt, der var værdig İzmir. "Vi fulgte en deltagende og gennemsigtig metode, der lægger vægt på involvering af vores interessenter og vores folk i beslutningsprocessen, da vores busstationsprojekt er et vigtigt projekt, der påvirker hele Izmir."

Et helt nyt ansigt til Izmir

Soyer mindede om, at busstationsprojektet blev vurderet i detaljer af juryen, og sagde: ”Projektet er organiseret i detaljer med hensyn til fodgænger-, cykel- og køretøjstrafik, designet efter forhold, der er egnede til alles adgang, forholdet etableret med det offentlige rum og miljøet og overholdelsen af ​​de klimatiske og geografiske forhold i Izmir. Mange detaljer blev evalueret af vores jury. Som et resultat af alle de arbejder, vi har udført, bestemte vores jury 1 projekter, hvoraf 74 er priser og 3 af dem er hæderlige omtaler, blandt 5 projekter, som vi modtog i den første fase af konkurrencen i juni. Jeg vil gerne udtrykke min taknemmelighed over for alle vores deltagere, der tilføjede værdi til dette projekt, hvilket er meget vigtigt for Izmir og vil øge komforten og velvære for vores landsmænd ved at bringe et helt nyt ansigt til Izmir. Jeg lykønsker dem, der blev anset for værdige til prisen, og takker oprigtigt vores jurymedlemmer og kolleger, der har arbejdet hårdt i alle processer siden starten af ​​denne vigtige projektkonkurrence. "

Tak til borgmester Soyer

Koordinatoren for prisoverrækkelsen, Izmir Institute of Technology Architecture Department akademisk medarbejder Prof. Dr. İpek Akpınar erklærede, at İzmir vandt et meget godt projekt efter denne konkurrence. Akpınar sagde: ”Vi vil gerne takke Izmir Metropolitan Kommunes borgmester Tunç Soyer og hans kolleger for processerne med at opnå projekter til byen til byen gennem deltagende metoder. Vi er vidne til, at de projekter, der er opnået efter konkurrencen, ikke implementeres i andre provinser. Du organiserede en konkurrence, der gav håbet til byen, byboeren. Vi ser forskellen i Izmir i gennemførelsen af ​​konkurrenceprojekterne. Vi ser frem til nye konkurrencer. "Både Izmirians og os kolleger er meget rentable." Prof. Efter præsentation af İpek Akpınar sagde præsident Soyer: ”Vi kan ikke engang tænke på noget som ikke at gennemføre de projekter, der er opnået gennem konkurrencen. Vi vil fortsætte på denne vej ”.

"Vi afholdt 3 arkitektoniske projektkonkurrencer i år"

İzmir Metropolitan Kommunes generalsekretær Dr. Buğra Gökçe sagde, at de vil realisere to vigtige projekter, som de har opnået gennem konkurrencen før. Gökçe sagde, ”Vi opnåede vores Evka -3 Transfer Center og Halkapınar Transportation Integration-projekter igen med konkurrencen. Ansøgningsprojekter blev forberedt til vinderne, og året 2021 blev inkluderet i vores investeringsprogram. Først får vi ideen, derefter får vi applikationsprojekterne udført og implementerer projektet inden for rammerne af vores muligheder. I år følger vi foruden Main Transfer Center den samme vej i 3 konkurrencer, oliVelo Ecological Common Living Area, Meles Stream og Yeşildere Valley. Vi takker vores præsident Tunç Soyer for den tillidsbro, han åbnede for os. Disse projekter vil blive gennemført en efter en ”.

Mesterarkitekt Nurbin Paker, teamlederen for projektet, der blev valgt som vinder i konkurrencen, sagde, at mens de forberedte projektet, havde de til formål at give en række forskellige anvendelser til byerne såvel som det største overførselscenter som en transportstruktur. Mesterarkitekt Hüseyin Kahvecioğlu sagde derimod, at Izmir er en by med sine traditioner og handler med et fælles sind og udtrykte sin glæde for udvælgelsen af ​​dette projekt og deltage i dette projekt.

Her er arkitekterne for de tildelte projekter

Projektet udarbejdet af teamet bestående af Master Architect Nurbin Paker, Master Architect Hüseyin Kahvecioğlu, Master Landscape Architect Damla Turan, Architect Hatice Ersoy, Master Architect Elçin Kara Vatansever og Civil Engineer Bahadır Özcihan blev valgt først.

Den anden pris blev tildelt arkitekt Ömer Selçuk Baz, arkitekt Ece Özdür, arkitekt Atakan Koca og civilingeniør Ahmet Topbaş.

Holdet inklusive arkitekt Rıfat Yılmaz, arkitekt Burcu Sevinç Yılmaz, masterarkitekt Şerif Süveydan, masterarkitekt Sezer Bahtiyar og civilingeniør Özkan Çalışkan vandt den tredje pris.

Mesterarkitekt Nil Bıçak, arkitekt Kemal Bal, arkitekt Erol Kalmaz og civilingeniør Doruk Kemal Kaplan 1. ærede omtale, arkitekt Hakan Evkaya, arkitekt Kutlu İnanç Bal 2. omtale, arkitekt Ezgi Başar, arkitekt-landskabsarkitekt Neslinaz Aksu, arkitekt Zehra Aksu, arkitekt Ata Gün Aksu, arkitekt Zeliha Burcu Demirci og arkitekt Eren Gözde Anıl 3. Ærlig omtale, arkitekt Melike Kavalalı, arkitekt Berrin Erikçi og Nimet Değertaş 4. Ærlig omtale, arkitekt Arkitekt Fırat Doğan, arkitekt Arkitekt Burcu Kırcan Doğan og civilingeniør Önder Volkan Yaltı. Der var navne, der fik den hæderlige omtale.

Alle projekter, der deltager i konkurrencen, offentliggøres på anatransfermerkeziyarisma.izmir.bel.tr.

Hvem var jurymedlemmerne?

I juryudvalget for Main Transfer Center arkitektoniske projektkonkurrence; Prof. Dr. Haluk Gerçek, Tülin Hadi, Dürrin Süer, Mehmet Murat Uluğ og Boğaçhan Dündaralp deltog. İzmir Metropolitan Municipality (İZBB) Generalsekretær Dr. Buğra Gökçe, İZBB vicegeneralsekretær Eser Atak, İZBB transportafdelingsleder Mert Yaygel, Koray Velibeyoğlu og Halil İbrahim Alpaslan blev fundet.

Idriftsat i 1998

Izmir Bus Station, der ejes af Izmir Metropolitan Municipality, blev bygget med en build-operate-transfer-model og blev sat i drift i 1998. Driftsprotokollen, der er foretaget med busstationens drift, udløber i 2023. I samme år forventes højhastighedstogprojektet Ankara - Izmir og metrolinjerne at blive afsluttet af ministeriet for transport og infrastruktur. I denne proces sigter det mod at afslutte implementeringsprojekterne og udbudsprocesserne for hovedoverførselscentret.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar