Malatya skifter til HEPP-kodeanvendelse i offentlig transport

Malatya skifter til HEPP-kodeanvendelse i offentlig transport
Malatya skifter til HEPP-kodeanvendelse i offentlig transport

Med cirkulæret, der blev sendt af Ministeriet for Indre Anliggender til guvernørskabet i 81 provinser, blev det anført, at den nødvendige integration mellem de kortsystemer, der anvendes i bykøretøjer til offentlig transport, og HEPP-applikationen fra Sundhedsministeriet vil blive implementeret.


Ifølge cirkulæret suspenderes personlige rejsekort til personer med positiv diagnose af COVID-19 eller med kontakt automatisk i isolationsperioden. Den syge eller kontaktperson kan således ikke benytte offentlig transport. Der pålægges administrative sanktioner mod dem, der opdages, der skal anvendes. Malatya Metropolitan Municipality MOTAŞ tog handling i tråd med dette cirkulær og startede sine arbejder for integration af HES-koden til rejsekort, der blev brugt i offentlige transportkøretøjer i Malatya.

I sin erklæring gav MOTAŞ General Manager Cemal Erkoç følgende oplysninger; ”I det sidste cirkulære, der blev udstedt af Ministeriet for Indre Anliggender, blev forpligtelsen til HEPP-ansøgning inden for offentlig transport indført. I HES-applikationen, når vores borgere, der bruger offentlige transportbiler, får deres boardingkort til læsning af validatoren, vil det være klart, hvem der kom på køretøjet. Systemet her vil være direkte forbundet med sundhedsministeriets system, og HES-koden vil blive stillet spørgsmålstegn ved, om vores borger bærer Covid-virus, og følgelig vil tilgængeligheden af ​​offentlig transport blive bestemt, de nødvendige foranstaltninger vil blive truffet ved at underrette de relevante sundhedsenheder eller retshåndhævende myndigheder.

Vi initierede de nødvendige regler fra MOTAŞ for at sikre den nødvendige integration med sundhedsministeriet. I Malatya har vi i øjeblikket 650 tusind borgere, der bruger kort til offentlig transport. 300 tusinde af dem er kort med personlige oplysninger i overensstemmelse med det nuværende cirkulære. Vores borgere, der har dette kort, kan gå til MOTAŞ-webstedet (www.motas.com.t er) eller www.akillibiletim.com Ved at indtaste siden vil de være i stand til at definere HES-koden for deres kort ved at udfylde kortnummer og personlige oplysninger i de relevante felter. De resterende ikke-personaliserede "Malatya Card" -holdere kan derimod både personalisere deres kort og definere deres HES-koder ved at logge ind på de samme hjemmesider.

For vores borgere, der ikke kan personliggøre deres kort over internettet eller ikke kan definere deres HEPP-kode, vil vores venner ved stationens center stop, Çilesiz center stop, Research stop og Grand Bazaar kortinformationscentre tjene vores borgere.

For at vores borgere ikke skal opleve transportvanskeligheder og møde nogle begrænsninger, er vores anmodning at konvertere deres boardingkort til Malatya Kart-køretøjer, der ikke har personlige oplysninger, til personlige kort indtil den 20. november 2020 og definere HES-koder på deres personlige kort.

 


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar