Karaismailoğlu: 'Nu kommer motorveje og jernbaneinvesteringer tilbage til hovedet'

Karaismailoğlu: 'Nu kommer motorveje og jernbaneinvesteringer tilbage til hovedet'
Karaismailoğlu: 'Nu kommer motorveje og jernbaneinvesteringer tilbage til hovedet'

Transport- og infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu besvarede journalistens spørgsmål Hakan Çelik på det afsluttende møde på det tyrkiske jernbanetopmøde, hvor vejen rejste på jernbanerne fra fortiden til nutiden, investeringerne og projekterne organiseret af ministeriet for transport og infrastruktur blev drøftet.


Transport- og infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu, der deltog i afslutningssessionen på det tyrkiske jernbanetopmøde i Istanbul Sirkeci Station, besøgte Orange Table-standen, der var opsat til topmødet, inden sessionen startede og modtog information fra TCDD Transportation General Manager Kamuran Yazıcı.

Minister Karaismailoğlu sagde i sin tale, hvor han forklarede de investeringer, der blev foretaget i transportsektoren, og vigtigheden af ​​jernbanerne: ”Vi har foretaget revolutionerende transportinfrastrukturinvesteringer i 18 år. Her investerede vi cirka 907 milliarder TL i transportinfrastruktur. 18 procent af dette er jernbanen, ”sagde han.

Karaismailoğlu understregede vigtigheden af ​​Sirkeci Train Station og sagde: ”Sirkeci Station er en af ​​de vigtige bygninger. Både med hensyn til transport og med hensyn til historie. Vi startede den første jernbanedrift i 1860'erne. Vi er på et meget vigtigt sted i historisk forstand. Han har ydet et stort bidrag til Istanbul. Denne forstadslinje tjente 55 år. Derefter blev Marmaray taget i brug. Først Kazlıçeşme - Som Ayrılıkçeşme derefter Halkalı - Det fungerede som Gebze. " Han talte i formen.

"Betydelige investeringer foretaget i jernbaner i 2002, men ikke nok"

Adil Karaismailoğlu, minister for transport og infrastruktur, sagde: ”Jernbanerne, der blev forsømt indtil 2002, blev foretaget en betydelig investering i 2002, men de er ikke nok. Fra nu af vil vi tilføje meget mere til dette og gøre revolutionerende innovationer i jernbanen med nye teknologier, højhastighedstog og elektriske signallinjer. Vi laver hans arbejde. Denne uges 4-dages topmøde blev afholdt til dette formål. Forhåbentlig vil værdifulde ideer, bidrag, bidrag fra repræsentanter for den private sektor og universiteter kaste lys over vores vej. Vi værdsætter dem meget. Vi tager alle vores noter. Jeg håber, at vi sammen får et gennembrud i denne jernbane, ”sagde han.

"Nu kommer motorveje og jernbaneinvesteringer til toppen"

Adil Karaismailoğlu, minister for transport og infrastruktur, erklærede, at de har vedtaget nul-fejlprincippet i investeringer og sagde: ”Vi investerede ca. 907,2 milliarder TL i transportinfrastruktur her. 18 procent heraf er jernbane. Naturligvis er hovedsageligt den anden side af dette motorveje. Forhåbentlig vil motorvejs- og jernbaneinvesteringer fra september 2020 komme mod hinanden. Med andre ord opnåede 65 procent til 18 procent hinanden. Vores mål er at sænke motorveje lidt længere og hæve jernbanerne lidt mere. Jernbane er et af vores meget vigtige mål for os at have indflydelse på verdenen og være førende i regionen. Vores land har lige mødt højhastighedstog efter 2002. "Vi øgede vores signaliserede kraftledninger 3-4 gange i vores eksisterende linjer."

Karaismailoğlu på motorveje med en minder om oturmuşluk sikre, at investeringer, der er foretaget i vejen i mange år i Tyrkiet, sagde han: "Nu kan alle flyve. Flyselskabet blev folks måde. I jernbanen har vi normalt 12 tusind 800 kilometer jernbanelinje. Tusind 200 kilometer af dette er højhastighedstoglinje. Vores mål er at øge dette til 2023 tusind i højhastighedstog inden 3. At øge til 18 tusind med normale konventionelle linjer. På den ene side højhastighedstog og på den anden side er der en hel undersøgelse af godstog i hvert hjørne af vores land "

”Vi har 2023 mål, men vi har også mål efter 2023. Jeg håber, vi vil færdiggøre de hastende områder så hurtigt som muligt og inkludere dem i vores system. Marmaray er allerede hjørnestenen i denne forretning. En transportakse fra Beijing til London er nu begyndt at arbejde på hele den midterste korridor. Det fortsætter hurtigt. Vi er i den midterste position som en logistikbase i verden. "

”Indenlandsk og nationalt signal er meget vigtigt. Hvis vi ikke gør det.

Karaismailoğlu erklærede, at de arbejder for lokal signalisering i jernbaner og sagde: ”Vi har altid arbejdet med afhængige virksomheder verden over i signalisering. Vi er nu tilbage til det lokale signal der. Forhåbentlig har vi et fælles projekt med Asalsan på linjen Gayrettepe Airport. Det er første gang, at det indenlandske signal produceres der. Derefter håber jeg at overføre dette til højhastighedstog, og vores konventionelle linjer til dette og det indenlandske og nationale signal fra bidet er meget vigtigt. Det er vores uundværlige. Når vi opnår det, vil ingen være i stand til at stå foran os længere, ”sagde han.

"Verden bekæmper pandemien, men vi åbner, vi laver fundamenter"

Minister Karaismailoğlu erklærede, at arbejdet fortsætter med fuld hastighed og hengivenhed under pandemiprocessen og sagde: ”Vi tog forholdsregler i vores land og var opmærksomme på reglerne for fjernelse af maskeredskaber. Vi overlevede en vis periode med lidt skade. Vi stoppede aldrig pandemien. Vi fulgte vores arbejde. Vi fortsætter vores processer. Verden bekæmper epidemien, men vi åbner og lægger grundlaget. Vi arbejder utrætteligt for vores lands fremtid. Der har været korte forstyrrelser, men vi vil kompensere for det så hurtigt som muligt. Vi er et team med hundreder af tusinder af venner. Der er en stor hengivenhed, ”sagde han.

I slutningen af ​​sessionen chattede Karaismailoğlu, som også undersøgte det damptog, der blev udstillet til topmødet, med damptogføreren og fik taget et souvenirbillede på toget med journalisten Hakan Çelik.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer