Nye funktioner mod udbrud introduceret i Mercedes-Benz og Setra-busser

Nye funktioner mod udbrud introduceret i Mercedes-Benz og Setra-busser
Nye funktioner mod udbrud introduceret i Mercedes-Benz og Setra-busser

I Mercedes-Benz og Setra-busser inden for Daimler begyndte nogle innovationer at blive tilbudt for at reducere spredningen af ​​rejsen mod den nye type coronaviruspandemi.


Mercedes-Benz og Setra mærker produceret som en del af Daimler busser har altid haft eksemplarisk sikkerhedsudstyr. På grund af Covid-19-pandemien, som har påvirket hele verden, introducerede disse mærker nye sikkerhedsforanstaltninger. Den første af disse er det nye klimaanlæg, der er monteret på busser som standard. Dette system giver beskyttelse mod infektionsrisiko ved hurtig luftudveksling inde i køretøjet. Nye funktioner inkluderer højtydende klimaanlægsfiltre med antivirale effekter samt førerbeskyttelsesdøre og sensorbaserede desinfektionsdispensere til busser. Daimler Buses begyndte også at tilbyde en valgfri funktion, der øger den maksimale friskluftstrøm inde i køretøjet med 33 til 40 procent afhængigt af modellen. Noget af det nye udstyr, der er udviklet af Mercedes-Benz Türk Hoşdere Bus R&D Center sammen med holdene i Mannheim og Neu-Ulm, kan anvendes senere på eksisterende køretøjer eller tilføjes til nye ordrer placeret i oktober 2020 i produktionsfasen.

Gustav Tuschen, chef for produktudvikling og indkøb, Daimler-busser; ”Med de nyeste filterteknologier og en over gennemsnittet vekselkurs for frisk luft kombinerer vores busser altid sikkerhed og komfort på det højeste niveau. I mellemtiden har brugen af ​​antivirale funktionelle lag gjort det muligt for os igen at øge hygiejneforholdene markant. Chauffører og passagerer kan rejse sikkert og uden bekymring, selv under den nye type coronaviruspandemi, forudsat at reglerne for social afstand og iført masker følges. " sagde.

Passagerbus med frisk luft hvert andet minut

Passagerbussen har, som navnet antyder, et stort antal passagerer, hvilket kan give anledning til bekymring for en større infektionsrisiko. Standardteknologien i Mercedes-Benz og Setra-busser minimerer dog risikoen. Det fuldautomatiske klimaanlæg skifter konstant luften i køretøjet. Ventilation i fodbrønden skaber en blid lodret luftstrøm, der forhindrer turbulens. Ved almindelige udetemperaturer mellem 8 og 26 grader Celsius bruger klimastyringssystemet 80 til 100 procent ren luft på det maksimale niveau. Luften inde i køretøjet ændrer sig konstant og fuldstændigt hvert andet minut. Klimastyringssystemer fungerer i blandet lufttilstand ved både lave og høje temperaturer. Her finder fornyelsen af ​​frisk luft inde hvert fjerde minut sted. Til sammenligning; Luftfornyelsen, der finder sted mindst hver time på kontorer, kan gennemføres mindst hver anden time i andre levende miljøer.

Frisk lufttilførsel kan øges med op til 40 procent

Daimler-busser, efter behov, i den populære Mercedes-Benz New Travego, New Tourismo, Setra ComfortClass 500, TopClass 500 og S 531 DT-dobbeltdækkerbusserie, kan det maksimale friskluftindhold i klimaanlæggene justeres til den maksimale friskluftforsyning op og ned i temperaturområdet uden for Det giver mulighed for at blive øget med 33 til 40 procent. For busfirmaer reducerer denne ekstra friske luft fra klimaanlægget i høj grad risikoen for infektion for chauffører og passagerer.

Standard højtydende partikelfilter med antiviral funktion

Filtersystemer med antivirale funktioner bruges allerede i Setra-bussers klimastyringssystemer til effektivt at fjerne partikler fra luften. De nye aktive filtre forbedrer denne effekt yderligere: Højtydende partikelfiltre med flerlags, progressivt design har et antiviralt funktionslag. Dette gør det muligt at filtrere de fineste aerosoler. Fysiske tests og mikrobiologisk analyse bekræfter også denne effekt. Aktive filtre kan bruges til loftsmonterede klimastyringssystemer, luftrecirkulationsfiltre og også klimakontrolboksen.

Aktive filtre kan bestilles til både nye køretøjer og som en eftermonteringsløsning til eksisterende Mercedes-Benz New Travego, New Tourismo, Setra S 531 DT dobbeltdækkerbus, Setra ComfortClass 500 og TopClass 500 busser. Egnede aktive filtre til Mercedes-Benz Citaro og Conecto bybusser er også planlagt at være tilgængelige i første kvartal af 2020. En etiket, der kan ses af passagerer, er fastgjort til køretøjets indgangsområde udstyret med et aktivt filter.

Førerbeskyttelsesdøre / skillevægge

Buschauffører er uundgåeligt i kontakt med passagerer. For at forhindre infektioner udviklede Daimler Buses først professionelle førerbeskyttelsesdøre af sikkerhedsglas eller højkvalitets plastpolycarbonat til brug i Mercedes-Benz Citaro bybusser. I det næste trin omsættes disse i praksis i Setra LE Business-bybusser.

Chauffører af passagerbusser kan have samme beskyttelse som deres kolleger til offentlig transport. Førerbeskyttelsesdøre kan derfor nu bestilles til den eksisterende Mercedes-Benz New Tourismo-serie, Setra ComfortClass 500 og Setra S 531 DT dobbeltdækkerbusser. Denne funktion er ikke kun tilgængelig for nye køretøjer. Undersøgelser af Intouro-modellen afsluttes inden længe.

Alt udviklingsarbejde blev udført af holdene i Mannheim og Neu-Ulm fra Bus R&D Center i Istanbul Hoşdere, eksklusivt til disse køretøjer. Alle forsøg på forsamlingen blev foretaget i Tyskland. Fra oktober 2020 implementeres fabrikslevering af alle nye busordrer som en feltløsning af After Sales Services for eksisterende køretøjer.

Dispensere til desinfektionsmidler beskytter passagerer

Når mange mennesker mødes, kan patogener sprede sig hurtigt. Af denne grund skiller den berøringsfri desinfektionsmiddelbeholder sig ud som et vigtigt udstyr for at sikre regelmæssig håndhygiejne. Dette udstyr forhindrer brugerens hænder i at komme i kontakt med enheden, og endda passage af bakterier gennem dispenseren forhindres. Sensordesinfektionsmiddel, som kan monteres på dørmekanismer, kan bestilles til Mercedes-Benz busser fra oktober.

Forsknings- og udviklingsundersøgelser af dispensere, der er integreret i holderørene ved dørindgangene i bybusser, blev også udført af holdene i Istanbul Hoşdere. Som med andet forsigtighedsudstyr kan disse funktioner føjes til eksisterende køretøjer som en feltløsning ved fabrikslevering for alle nye bybusordrer fra oktober 2020 og af eftersalgsservice for eksisterende køretøjer.

 


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar