Republikken Tyrkiet 97 år gammel!

97-årig Republikken Tyrkiet
97-årig Republikken Tyrkiet

Dørene til en ny æra blev åbnet for 97 år siden i den tyrkiske nationers historie, og med proklamationen af ​​republikken indtog udsagnet "Suverænitet tilhører nationen uden nogen betingelse og uden forbehold" sin plads i statsadministrationen i sin mest fremtrædende form.


Den 28. oktober 1923 meddelte Mustafa Kemal Atatürk, under en middag med sine våben- og stedfortrædere i Çankaya-paladset, at imperiet ville overgå fra imperiet til 'suveræniteten ubetinget nationen' med ordene "mine herrer, vi erklærer republikken i morgen." En dag senere, som han sagde dagen før, mandag den 29. oktober, blev republikken oprettet. Atatürk blev valgt til landets første præsident.

100 bunker kanonkugler blev affyret fra Ankara Castle. De mennesker, der var trætte og sårede, mens de vandt uafhængighedskampen, og som var trætte, mens de vandt uafhængighedskampen, som Atatürk kaldte "Mit største arbejde", fejrede på gaden.

'Republik' betød uafhængighed i de lande, som vestlige lande eftertragtede under uafhængighedskrigen; Retten til at blive valgt betød overgangen fra sultanens trældom til "statsborgerskab".

Republikken, som blev grundlagt efter kampen mellem Hasan Tahsin, Sütçü İmam, Halide Corporal, Yörük Ali og mange helte fra uafhængighedskriget, hvis navne ikke passer ind i disse linjer under ledelse af Atatürk og hans våbenkammerater, er nu 97 år gammel.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer