Bursa Ulu-moskeen dukkede op, In Row Inns

Bursa Ulu-moskeen dukkede op, In Row Inns
Bursa Ulu-moskeen dukkede op, In Row Inns

Med nedrivningen af ​​Kızılay, Central Bank og İşkur-bygningerne i den historiske basar og Inns District Çarşıbaşı Urban Design-projekt i Bursa Metropolitan Municipality begyndte den 600 år gamle Grand Mosque at dukke op på Cemal Nadir Street. Efterhånden som nedrivningerne fortsætter, vil en dag historiske kroer komme frem.


Projektet, der begyndte at blive dannet i Bursa, det osmanniske imperiums første hovedstad, i det 14. århundrede og afsluttede sin udvikling med dannelsen af ​​kroer, overdækkede basarer og basarer i det 16. århundrede, vil afsløre den historiske basar og Khans-området ved at rydde de omkringliggende bygninger og afsløre dem uden at bremse. I projektet fra Bursa Metropolitan Municipality, som også understøttes af ministeriet for miljø og urbanisering, er nedrivningen af ​​Røde Halvmåne, İşkur og Central Bank-bygningerne afsluttet inden for rammerne af værkerne, mens udgravningsarbejdet fortsætter med fuld hastighed. Arbejdet på mindre end to måneder har allerede tilføjet stor værdi til byen. Den 2 år gamle store moske, som blev bygget som indvielsen af ​​Niğbolu-sejren af ​​den 4. sultan fra det osmanniske imperium, Yıldırım Beyazıt og accepteret som den 5. største helligdom i den islamiske verden, begyndte nu at dukke op på Cemal Nadir Street. På den anden side er der med den fjernelse af de bygninger, der fungerer som gardiner mellem Grand Mosque og Tophane og Hisar-regionen, givet den visuelle forbindelse mellem de to historiske regioner.

Række kroer

Når nedrivningerne er afsluttet, fortsætter processen i forbindelse med projektkonkurrencen, der er igangsat af Metropolitan Municipality for at bestemme det projekt, der skal implementeres i regionen. I en erklæring om, at de håber på et projekt, der markerer Bursas historie med løbet, sagde Alinur Aktaş, borgmester i Bursa Metropolitan Municipality, ”Çarşıbaşı er indgangen til den historiske basar og kroer, som er et friluftsmuseum. Der er 14 kroer, 1 overdækket basar, 13 åbne basarer, 7 overdækkede basarer, 11 overdækkede basarer, 4 markedsområder, 21 moskeer, 177 eksempler på civil arkitektur, 1 skole og 3 grave i regionen. Dette område, som sikrer, at Bursa optages på UNESCOs verdensarvsliste sammen med Sultan-komplekser og Cumalıkızık, er en universel arv, der skal beskyttes og overføres til fremtidige generationer. Inden for projektets rækkevidde fjernes de 'postbyggede' bygninger beliggende på Cemal Nadir Street og i regionen, der starter fra Zafer Plaza og strækker sig til Ulucami, og det historiske område vil blive eksponeret. På denne måde vil både vores by bringes ind på et torv, og vores historiske identitet bringes i lyset. "Den historiske struktur vil blive integreret med byen."


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar