Et første 'fodgængerstop' i Istanbul

Et første 'fodgængerstop' i Istanbul
Et første 'fodgængerstop' i Istanbul

Istanbul Metropolitan Municipality, Tyrkiet sammen med WRI Sustainable Cities and Healthy Cities Partnership "Pedestrian Stop" forbereder sig på at underskrive projektet. Gågader, der er udviklet for at sikre trafiksikkerhed i bytransport og tilskynde til alternativer som cykling og gå i stedet for motorkøretøjer, vil øge det offentlige rum for fodgængere.


Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), Tyrkiet WRI Bæredygtige byer og sunde byer Partnerskab (Partnerskabet for sunde byer - PHC) stopper for en fodgænger i samarbejde med Istanbul (Parklet) vil designe.

Gågader er udviklet for at sikre trafiksikkerhed i bytransport og tilskynde til alternativer som f.eks. At bruge cykler og gå i stedet for motorkøretøjer. Gågader, der betyder at skabe specielle platforme til fodgængere ved at udvide fortovet, skaber offentlige rum for beboere og fodgængere ved at øge bredden af ​​fortovet.

I betragtning af at 50 procent af transporten i Istanbul foregår til fods, gav IMM's transportafdelingschef Utku Cihan følgende oplysninger:

”Gågadeholdepladser, der dækker et område så stort som to eller flere parkeringspladser; Det kan designes på forskellige måder i henhold til behovene i regionen, hvor de er placeret. Bænke, borde kan placeres til hvile, grønne områder kan oprettes, mini-legepladser til børn og punkter, hvor folk, der er trætte i bylivet, kan trække vejret og slappe af. Med dette formål, med delvis udvidelse af fortovene, bremser vi motorvogntrafikken i denne region. Gågader stopper for at blive designet og implementeret i samarbejde med beboere, ngo'er og lokale myndigheder kan bidrage til løsningen af ​​trafikproblemet ved at fremme fodgængertransport

Projekt teknisk support, som Tyrkiets WRI Sustainable Cities Director Dr. Güneş Cansiz sagde, at fodgængerstop er en almindelig praksis i mange byer rundt om i verden, ”Det er vigtigt at evaluere det især i forbindelse med trafiksikkerhed og tilgængelighed. En forordning, der bremser trafikken i områder, hvor fodgængerstop anvendes. Med denne funktion understøtter den trafiksikkerhed og bidrager til prioritering af aktive transporttyper. Især under og efter COVID-19-processen er det vigtigt at skabe sikre områder, der kun tilhører fodgængere inden for rammerne af at dirigere Istanbuliterne til aktive transportformer såsom cykling og gå i stedet for individuelle motorkøretøjer. Vi håber, at det fodgængerstop, som vi vil designe med IMM og Healthy Cities Partnership, vil være et eksempel for alle vores byer, distrikter og kommuner, og denne praksis vil blive udbredt ”.

ONLINE WORKSHOP OG MIKROSITE

Inden for rammerne af Pedestrian Stop-projektet afholdes en online workshop i december 2020 med deltagelse af IMM's relevante afdelinger og relevante distriktskommunale repræsentanter. I værkstedet bestemmes et pilotområde, hvor stoppestedet skal bygges, ud fra de områder med den højeste fodgængerbefolkning.

Derudover udarbejdes et mikro-websted med alle de nødvendige oplysninger til at designe og implementere fodgængerstop. Alle kommuner vil være i stand til at drage fordel af dette vejledende websted, som også inkluderer verdenseksempler.

ENKELT STØTTEOMRÅDE CITY ISTANBUL TYRKIET

Partnerskab med sunde byer; Det drives i samarbejde med Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og Vital Strategies og understøttes af Bloomberg Philanthropies. Pedestrian Stop Project er også finansieret af Vital Strategies, som er støttet af Bloomberg Philanthropies og Verdenssundhedsorganisationen. Partnerskabet fremhæver den vigtige rolle, som byerne har i forebyggelsen af ​​ikke-overførbare sygdomme og skader ved effektivt at implementere evidensbaserede interventioner.

Som medlem af partnerskabet i slutningen af ​​2019 modtog IMM tidligere støtte fra partnerskabet inden for rammerne af en kommunikationskampagne, som det forberedte under Covid-19. Istanbul, den eneste by til støtte for sunde byer i Tyrkiet, er medlem af partnerskabet. Byer, der er medlemmer af partnerskabet, tager vigtige skridt til at skabe sundere og mere sikre områder.

WRI OM BÆREDYGTIGE BYER I TYRKIET

Tidligere EMBARQ WRI kendt som Tyrkiet Tyrkiet Sustainable Cities, World Resources Institute (World Resources Institute - WRI) afhængigt af, om bæredygtig WRI, der arbejder for byen Ross Center for et medlem af Sustainable Cities-netværket. Tyrkiet, Brasilien, Kina, Indien og WRA, der tjener i 5 centre, inklusive Mexico Bæredygtige Byer, "folkorienterede byer" tænkte handlingen på miljøet og menneskers sundhed, bæredygtig måde at hver dag mere truende bytransportproblemer producerer løsninger. Det designer disse løsninger og omsætter dem i praksis sammen med lokale myndigheder. For mere information om Tyrkiets WRI bæredygtige byer: www.wrisehirler.org

OM PARTNERSKAB MED SUNDE BYER

Partnerskabet for sunde byer (PHC) er et respekteret globalt netværk af byer, der er forpligtet til at redde menneskeliv ved at forhindre ikke-overførbare sygdomme og skader. Dette partnerskab, støttet af Bloomberg Philanthropies og ledet af Verdenssundhedsorganisationen og Vital Strategies, gør det muligt for byboere at udvikle politikker og interventioner med stor effekt for at reducere risikofaktorer.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer