Hvad er pædiatrisk rehabilitering?

Hvad er pædiatrisk rehabilitering?
Hvad er pædiatrisk rehabilitering?

Udviklingsforsinkelser i grov- og finmotoriske aktiviteter hos børn eller babyer er den største grund for familier til at bekymre sig.


Af denne grund er det meget vigtigt for forældre at følge deres børns normale vækst og udvikling. I denne sammenhæng kommer 'Pædiatrisk rehabilitering', der dækker mange problemer fra neurologiske lidelser, der kan forekomme medfødt eller senere, til bevægeapparatproblemer, der påvirker vækst og udvikling.

Babyer begynder at lære og udvikle sig ved at prøve at forstå miljøet fra det øjeblik de er født. Hver gang jeg kommer, er familier overvældet af glæde. Manglen på denne situation i normal forløb kan imidlertid indikere nogle problemer. I dette tilfælde, som kan forekomme medfødt eller senere, er tidlig indgriben af ​​stor betydning.

Stor forretning for familier

Romatem Fysioterapi og Rehabilitering Hospital Fysioterapeut Şehnaz Yüce, der påpegede, at 15 procent af verdens befolkning er handicappet, og at tallene for mennesker mellem 0 og 16 år har et betydeligt forhold, ”Den største opgave her falder på familier. Som et resultat af deres opfølgning foretages en omfattende vurdering for at evaluere barnets styrker og begrænsninger sammen med tidlig diagnose af problemet. At starte behandling uden forsinkelse giver en stor fordel for fremtiden. Fordi det i pædiatrisk rehabilitering sigter mod, at børn kan fortsætte deres daglige aktiviteter med maksimal uafhængighed og komfort ved at hjælpe dem med at maksimere deres funktioner og livskvalitet.brugte hans udtryk.

Behandlingen varierer alt efter typen af ​​problem

I en erklæring om, at fremgangsmåden er meget vigtig i pædiatrisk rehabilitering, fortsatte Yüce som følger: ”Som et resultat af den detaljerede evaluering, der er foretaget, bestemmes kvaliteten af ​​barnets bevægelser, adfærden under udførelsen af ​​bevægelsen, stillingen i hvile, opførslen ved færdiggørelsen af ​​bevægelsen, de punkter, hvor barnet modtager støtte, og programmet oprettes. Selvom det er i den samme sygdomsgruppe, er hvert barns problemliv, evne og fremskridt anderledes. Så intet barn skal sammenlignes med et andet barn. Følgelig varierer behandlingsprogrammer også. Der er teknikker, vi bruger i pædiatrisk rehabilitering. Disse teknikker bestemmes efter barnets behov, og der oprettes et behandlingsprogram. Det starter med en enkelt teknik, familien læres teknikken, og andre nødvendige teknikker indgår i behandlingsprogrammet over tid. Under behandlingen påvirker god kommunikation mellem barnet, familien og fysioterapeuten behandlingen positivt og gør processen mere behagelig. "

Ting at overveje måned for måned hos baby:

1 måned gammel

Suttende problemer

● Reagerer ikke på advarsler fra miljøet.

● Kontinuerlige og uafbrudte grådestave

Meget hyppig og svær opkastning

● Overførsel

2 måned gammel

Suttende problemer

● Reagerer ikke på advarsler fra miljøet.

● Kontinuerlige og uafbrudte grådestave

Meget hyppig og svær opkastning

● Overførsel

Tab af refleks eller øget refleks

Løshed eller overdreven stivhed i musklerne

3 måned gammel

Korsede og trækende øjne

● Stress og ubehag, når du ligger på ryggen

● Begynder ikke at grine

● Ikke at kende moderen

● Ser ikke på højttalerens ansigt

4 måned gammel

Stadig ude af stand til at kontrollere hovedet

Manglende evne til at fokusere på et bestemt punkt

● Kontinuerlig stansning uden at give hænderne fri

● Nogle reflekser skal forsvinde ved 4 måneders alderen. Disse reflekser går ikke tabt,

8 måned gammel

Kan ikke vende og bevæge sig alene

Ingen rækkevidde eller fastholdelse af legetøjet

● Bevægelse af fødderne på samme tid uafhængigt af hinanden.

● Manglende evne til at sidde uafhængigt, mens du sidder

10 måned gammel

● Manglende evne til at komme videre i udsat position

Kan ikke holde på og stå op

Reagerer ikke på hans navn

● Manglende savling kontrol

1 alder

● Manglende evne til at stå op ved at holde fast

Træd ved at trykke på fingerspidsen

Tilstande, der kan behandles med pædiatrisk rehabilitering

 • Spina Bifida (ryg eller blænde)
 • Cerebral parese
 • Flere skoliose
 • Medfødte (medfødte) anomalier
 • Ortopædiske lidelser
 • Stressskader
 • Muskelsygdomme
 • Problemer med at synke
 • Juvenil gigt (ledbetændelse)
 • Rehabilitering efter brud
 • Preoperativ rehabilitering
 • kyphosis
 • Brachial plexus skader og andre nerveskader
 • Kromosomale abnormiteter
 • Arvelige sygdomme
 • Balance og koordinationsforstyrrelser
 • Posttraumatisk rehabilitering


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar