Hvem er Leonardo da Vinci?

Hvem er Leonardo da Vinci?
Hvem er Leonardo da Vinci?

Leonardo di ser Piero da Vinci (fødselsdato 15. april 1452 - dødsdato 2. maj 1519), Rönesans Han var en vigtig filosof, astronom, arkitekt, ingeniør, opfinder, matematiker, anatom, musiker, billedhugger, botaniker, geolog, kartograf, forfatter og maler af sin tid. Hans mest kendte værker er Den vitruvianske mand (1490-1492), Mona Lisa (1503-1507) og Den sidste nadver (1495-1497). Rönesans Han anses for at være en af ​​de største kunstnere og genier i verden, der har bragt sin kunst til sit højdepunkt, ikke kun kendt for sin kunststruktur, men også for sin forskning og opfindelser inden for forskellige områder.


Leonardo var Messer / Ser (som betyder mester) Piero da Vinci, en ung notar, og Caterina Lippi, en seksten år gammel forældreløs og fattig ung pige fra Vinci-distriktet, Anchiano nær byen Vinci, uden for ægteskab. Han var født i. Før etableringen af ​​moderne navngivningsregler i Europa er hans fulde navn til verden Leonardo di ser Piero da Vinci, hvilket betyder "Leonardo, søn af mester Piero af Vincili". Han underskrev sine værker som "Leonardo" eller "Io, Leonardo (I, Leonardo)".

Selvom der ikke er nogen konkrete beviser, antages det, at Leonardos mor, Caterina, var en mellemøstlig slave, der tilhørte sin far Piero. Hans far giftede sig med sin første kone ved navn Albiera i året Leonardo blev født. Leonardo blev passet af sin mor, da han var baby, og da hans mor giftede sig med en anden og bosatte sig i nabobyen, boede han i sin bedstefars hus, som hans far sjældent besøgte; fra tid til anden rejste han til Firenze til sin fars hus. Da hans far ikke havde børn fra sin første kone, blev han accepteret i familien, men han modtog ikke kærlighed fra nogen i familien undtagen hans onkel, Francesco.

Leonardo, der boede i Vinci indtil 14 år, rejste til Firenze med sin far i 1466, efter at hans bedsteforældre døde efter hinanden. Da børn uden for ægteskab blev forbudt at gå på universitet, havde de ingen chance for at studere på universitetet. Da han viste Leonardos malerier, der havde tegnet smukt fra en ung alder, til sin far, Andrea del Verrocchio, den berømte maler og billedhugger i perioden, tog Verrochio ham med sig som lærling. Udover Leonardo Verrocchio havde han muligheden for at arbejde med berømte kunstnere som Lorenzo di Credi og Pietro Perugino. Han lærte ikke kun at tegne, men også at spille lyre i værkstedet. Han spillede rigtig godt.

Han forlod Firenze i 1482 og trådte i tjeneste hos Sforza, hertugen af ​​Milano. Hans brev, som han forklarede, at han kunne bygge broer, våben, skibe, bronze, marmor og ler skulpturer for at komme ind i hertugens tjeneste, men ikke sendte, blev betragtet som den mest ekstraordinære jobansøgning nogensinde.

Leonardo arbejdede for hertugen af ​​Milano i 1499 år, indtil byen blev overtaget af franskmændene i 17. Han arbejdede ikke kun med at male og skulpturere og organisere festivaler for hertugen, men han designede også bygninger, maskiner og våben. Mellem 1485 og 1490 var han interesseret i natur, mekanik, geometri, flyvemaskiner såvel som arkitektoniske strukturer som kirker, slotte og kanaler, gjorde anatomistudier og uddannede studerende. Hans interesseområde var så bredt, at han ikke kunne afslutte det meste af det arbejde, han startede. Mellem 1490 og 1495 udviklede han en vane med at optage sine værker og tegninger i en notesbog. Disse tegninger og notesbogsider er samlet i museer og personlige samlinger. En af disse samlere er Bill Gates, der indsamlede manuskripterne til Leonardos arbejde inden for hydraulik.

Leonardo forlod Milano i 1499 og søgte en ny værge (værge), og rejste i Italien i 16 år. Han arbejdede for mange mennesker, mange forlod hans arbejde ufærdigt.

Det siges, at han begyndte at arbejde for Mona Lisa, der betragtes som et af de bedste malerier i menneskets historie, i 1503. Efter at have afsluttet dette billede efterlod han det aldrig og bar det med sig på alle sine rejser. Han vendte tilbage til Firenze i 1504 efter nyheden om sin fars død. Han kæmpede med sine brødre for arveretten, men hans indsats var uden resultat. Imidlertid overlod hans elskede onkel al sin rigdom til ham.

I 1506 mødte Leonardo grev Francesco Melzi, den 15-årige søn af en aristokrat i Lombardiet. Melzi blev hans bedste studerende og tættest resten af ​​sit liv. Den unge mand, som han beskyttede i 1490, da han var 10 år gammel og kaldte Salai, var hos ham i 26 år, men denne unge mand, kendt som sin studerende, havde aldrig produceret noget kunstnerisk produkt.

Han boede i Rom mellem 1513-1516 og deltog i forskellige projekter udviklet til paven. Han fortsatte med at arbejde i anatomi og fysiologi, men paven forbød ham at studere kadavere.

I 1516, da hans beskytter, Giuliano de 'Medici, døde, modtog han en invitation fra kong Francis I om at blive Frankrigs hovedmaler, ingeniør og arkitekt. Han bosatte sig i det palæ, han havde forberedt for ham, sydvest for Paris, lige ved siden af ​​det kongelige palads nær Amboise. Kongen, der beundrede Leonardo, besøgte og chattede ofte.

Leonardo da Vinci, der lammede sin højre arm, fokuserede mere på videnskabelige studier end maleri. Hans ven Melzi hjalp ham. Salai forlod ham, efter at han kom til Frankrig.

Død

Leonardo døde den 2. maj 1519 i en alder af 67 år i sit hjem i Amboise. Det ryktes, at kongen døde i sine arme, men det vides, at kongen den 1. maj var i en anden by og ikke ville være i stand til at komme der på en dag. I testamentet overlod han hovedparten af ​​sin arv til Melzi. Han blev begravet i Saint Florentin Church i Amboise.

Privat liv

Det hævdes, at han ikke kan lide fysisk kontakt: "Den reproduktive aktivitet og alt der er forbundet med den er så modbydelig, at folk snart forsvinder uden behagelige ansigter og følelsesmæssige tendenser" blev senere analyseret af Sigmund Freud, og Freud konkluderede, at Leonardo var frigid.

I 1476 blev han beskyldt af en anonym person for at have et sodomist (homoseksuelt) forhold til den 17-årige model Jacopo Saltarelli, mens han boede sammen med sin elsker Verrocchio. Som et resultat af den to måneders efterforskning blev sagen afskediget på grund af fraværet af vidner på grund af Leonardos fars respektable position. Efter denne hændelse blev Leonardo og hans venner fulgt et stykke tid af organisationen ved navn "Keepers of the Night" i Firenze. (Watchers of the Night i Italien Rönesans Det er også medtaget i Podestas juridiske optegnelser, at det var en organisation, der blev grundlagt i Republikken Tyrkiets periode og var aktiv i undertrykkelsen af ​​sodomisme)

Gian Giacomo Caprotti, også kendt under pseudonymerne "Salai" eller "il Salaino", blev beskrevet af Oreno Giorgio Vasari som "en strålende og smuk ung mand med vidunderligt krøllet hår, som Leonardo nød meget." Il Salaino begyndte at tjene som tjenestepige i Leonardos hus i 1490, da han kun var 10 år gammel. Forholdet mellem Leonardo og il Saliano betragtes ikke som "let". I 1491 beskrev han Leonardo il Salaino som en "tyv, løgner, stædig og flaskehals" og foretog analogien med "Lille Djævel" for ham. Ikke desto mindre forblev il Salaino i Leonardos tjeneste som sin ledsager, tjenestepige og assistent i 26 år. Leonardo fortsatte med at kalde il Salaino "Den Lille Djævel". Tegnet nøgen i Leonardos kunstnerhæftebøger er il Salaino afbildet som en smuk og krøllet hår teenager. Nogle forskere antyder, at il Salaino var den vitruvianske mand.

I 1506 mødte Leonardo den 15-årige grev Francesco Melzi. Melzi beskrev Leonardos følelser over for ham som "a sviscerato et ardentissimo amore" (meget lidenskabelig og alt for brændende kærlighed) i et brev. Il Salaino måtte indrømme, at Melzi konstant var sammen med Leonardo i disse år. Melzi blev Leonardos første elev og derefter hans livspartner. Også Leonardo Da Vincis; Det vides, at Frankrig var mester (præsident) for Sion-sekten mellem 1099-1510, hvis fundament dateres tilbage til meget gamle tider (1519 e.Kr.).

Leonardos interesse for unge mænd var et spørgsmål om debat i det 16. århundrede. I en fiktiv dialog i "l'amore masculino" (mandlig kærlighed) i "Il Libro dei Sogni" (Drømmebog) skrevet af Gian Paolo Lomazzo i 1563 blev Leonardo fremhævet som en af ​​hovedpersonerne og sagde: " det er en dyd, der bringer mænd sammen med følelser af venskab. Dette gør dem mere maskuline og modige ”blev citeret af Leonardo.

Som forstået af Leonardos arbejde og de tidlige forfattere, der skrev hans biografi, var Leonardo en ærlig og moralsk følsom person. Hans respekt for livet viser, at han i det mindste på et eller andet tidspunkt i hans liv var vegetar.

Første uddannelsesår

Leonardo Da Vinci udviklede sig hurtigt nok til at overraske sine lærere i aritmetik og geometri i sine tidlige år, han var bemærkelsesværdig selv i en ung alder med sin skarpe intelligens og evner, han var også interesseret i musik og spillede lyren ganske godt. Men i sine barndomsår var hans yndlingsbeskæftigelse maleri. Da hans far bemærkede dette, gav han det til et af Firenzes vigtigste workshops.

Menneskelig kropsforskning

Grundlaget for Leonardos interesse for menneskekroppen er hans studier af figurskitser. Han betragtede ikke eksterne observationer som tilstrækkelige til at trække mennesket så livligt som muligt og alle bevægelser så tæt på virkeligheden, han ville se indersiden af ​​kroppen og forstå forholdet mellem knogler, muskler og led til hinanden. Anatomi-forskning er blevet et interesseområde i sig selv, som han bruger mere og mere tid til. Han nærmede sig den menneskelige organisme som en perfekt maskine, hvis arbejdsprincipper han var nysgerrig efter. Teksterne fra den antikke læge Galen, som dannede grundlaget for den medicinske videnskab i den periode, kunne kun delvist slukke for hans nysgerrighed. Han begyndte at stille alle spørgsmål, han kunne tænke på.

Leonardo klargjorde hvad han så ved at tegne. Han afslørede detaljerne i anatomien med sektioner, detaljerede visninger og tegninger, han lavede fra forskellige vinkler. Hans tegninger er meget klare på trods af nogle unøjagtigheder i detaljer. Han dissekerede ikke et menneskeligt kadaver til tegning af en baby i livmoderen, studerede køer og tilpassede de resultater, han opnåede derfra, til menneskets anatomi. Da paven forbød Leonardo at dissekere på menneskelige kadavere, brugte han kvæghjerter til at fortsætte sin forskning i kredsløbssystemet.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer