TMMOB indgav en retssag mod miljøplanen udarbejdet til Kanal Istanbul

TMMOB indgav en retssag mod miljøplanen udarbejdet til Kanal Istanbul
TMMOB indgav en retssag mod miljøplanen udarbejdet til Kanal Istanbul

Union of Chambers of Turkish Engineers and Architects (TMMOB) og 14 brancheorganisationer tilknyttet TMMOB indgav en retssag mod ministeriet for miljø og urbanisering, som foretog ændringer i Miljøplanen på 1/100.000 for Kanal Istanbul-projektet.


I andragendet, der blev forelagt forvaltningsdomstolen i Istanbul, blev der anmodet om "suspension af eksekvering" og "annullering af planændringen".

Ugur Sahin fra BirGün ifølge nyhederneI andragendet til retten blev det understreget, at planændringen var i strid med loven "med hensyn til autoritet". Det blev også understreget, at ministeriet for miljø og urbanisering ikke er lovligt bemyndiget til at udarbejde og godkende den pågældende plan:

”Det juridiske grundlag for planændringen med forbehold af sagen er lov nr. 6306. Selvom ministeriet har defineret myndigheden til at lave alle former for planer i reservebygningsområder, har ministeriet ikke fået beføjelse til at 'godkende planen'. I denne sammenhæng er det klart, at ministeriet for miljø og urbanisering ikke har bemyndigelse til at godkende planen i emneområdet i overensstemmelse med lov nr. 6306. "

Vandressourcerne vil blive ødelagt

Under henvisning til vandressourcerne i andragendet blev det mindet om, at generaldirektoratet for İSKİ sagde, at "med passage af vandvejen over Sazlıdere-dæmningen, vil det ophøre med at være en kilde til drikkevand":

”Hvis Sazlıdere-dæmningen bliver ude af drift, nævnes det, at Balaban-dæmningen og Demirköy-dæmningen i Kırklareli er planlagt til drikkevandsformål i stedet for Sazlıdere-dæmningen for at bevare det europæiske sides vandressourcepotentiale. Som det kan forstås herfra, vil Istanbuls vandressourcer, især den europæiske side, som i øjeblikket er vandfattig, i vid udstrækning blive ødelagt, og den grundlæggende ret til liv og retten til vand vil blive taget fra folket.

”Planændring påvirker også grundvandsressourcerne. Grundvand, der bevares som 'strategiske reserver', bliver ubrugeligt på grund af forsaltning i Thrakien og hele Marmara-regionen uden at begrænse dets anvendelsesområde til Istanbul. Det er underforstået, at den planlagte 'vandvej' vil passere ved et punkt, der rører ved Terkos, der i høj grad vil forstyrre bassinetopografien under denne overgang, og at vandkapaciteten i Terkos, som har en kapacitet på ca. 2 gange Sazlıdere-bassinet, kan påvirke vandkapaciteten negativt. Planændring vil medføre en stigning i saltholdigheden af ​​Terkos.

”Disse effekter er ikke blevet analyseret i den pågældende planrapport. Det er ikke muligt i nogen videnskabelig forklaring at ødelægge Thrakias landbrugsjord, græsarealer, husdyr og vandressourcer for et vandvejsprojekt, hvis begrundelse ikke forstås. At være vært for den største befolkning i landet, Istanbul og dets omgivelser, er dømt til sult og tørst med de planer, der er genstand for retssager. "

Der er tre aktive fejl

Et af de punkter, der blev fremhævet i andragendet, var at ændringsforslaget ikke "reducerede risikoen for katastrofe", men bragte beslutninger, der ville skabe yderligere risiko. Det blev bemærket, at der er tre aktive fejllinjer på ruten, og planændringen har risiko for tsunami såvel som jordskælv:

”Det vil forårsage irreversible skader og ødelæggelse af økologien. Sammen med alle disse skader forårsager det et stort økonomisk tab. I sagsplanændringsrapporten nævnes det, at der overvejes et område nær teknologiudviklingszonen som messe- og kongresområdet.

”Der er dog ingen planbeslutning, der inkluderer fair og kongresområde i tilfælde af planændringen. Det faktum, at en anvendelse inkluderet i planrapporten ikke er inkluderet i planen, er i modstrid med planlægningsteknikkerne og loven. "

Kanal Istanbul "problemer"

Andre bemærkninger i andragendet er som følger:

Det strider mod dets formål

Reserveområdet bruges ikke til dets formål i henhold til de planafgørelser, der er genstand for sagen. I den henseende er genstand for planlægning det område, hvor befolkningen, der bor i risikable områder i Istanbul, skal flyttes. I overensstemmelse med loven bruger ministeriet for miljø og urbanisering sin autoritet, som det kun bør bruge til katastrofeberedskab, i et område, der er erklæret som et reserveområde, til helt andre formål.

Urbanismens principper glemt

Denne planændring, præsenteret under navnet "Ny by", er klart imod planlægningsteknikker, urbanisme og planlægningsprincipper og -principper. Planændringen, som er genstand for sagen, er i strid med miljøplanen skaleret 1/100 000.

Landbrugsjord forsvinder

Næsten alle landbrugsjordene ødelægges med ændring af planen underlagt sagen. Ligeledes er græsarealet på 1381.12 ha åbent for byggeri. Situationen er ikke anderledes for skovområder. Som et resultat af åbningen af ​​5419 hektar landbrugsjord til udvikling, går 914 hektar landbrugsjord tabt ved vandkanalen, og 125 hektar skovarealer går tabt ved åbning til byggeri.

Kulturelle aktiver går tabt

Ifølge de nuværende opgørelser i Kanal Istanbul-projektområdet er der 1., 2. og 3. grad arkæologiske steder og 62 registrerede kulturelle aktiver, som går tabt. Planerne er ikke en rumlig udvikling, der respekterer naturarven, tværtimod indeholder de et indhold, der vil forårsage en uoprettelig ødelæggelse af naturarven.

Vil medføre økologisk ødelæggelse

Yderligere bolig- og turismefunktioner er installeret i den nordlige del af planområdet. Denne situation vil øge Istanbuls bæreevne på den ene side og på den anden side medføre en ny økologisk ødelæggelse i det nordlige Istanbul.

Udgravningsproblemet vil vokse

Ikke kun planlægningsområdet, men også livskvaliteten i mange regioner i Istanbul vil blive påvirket negativt. På øst- og vestsiden vil især den skovklædte nordlige del af Istanbul og Marmarahavets kyster blive fyldt med oplagringsområder.

Sagsøger værelser

Afdelinger, der anlægger sag ved TMMOB, er som følger: Arkitektkammeret Istanbul Büyükkent, afdeling for kemiske ingeniører, afdeling for byplanlæggere Istanbul, afdeling for geologiske ingeniører, afdeling for miljøingeniører, Istanbul, afdeling for landbrugsingeniører, afdeling for landskabsarkitekter, kammer for marineingeniører, elektroingeniører Chamber of Istanbul Branch, Chamber of Civil Engineers Istanbul Branch, Chamber of Geophysical Engineers, Chamber of Mechanical Engineers Istanbul Branch, Chamber of Survey and Cadastre Engineers Istanbul Branch, Chamber of Marine Engineers Management Engineers.

Hvad er der sket?

Den skalerede miljøplanændring på 23/2019 af Istanbul-provinsens europæiske side-reservearbejdsområde, som blev forberedt til Kanal Istanbul-projektet og godkendt den 1. december 100.000, blev suspenderet den 30. december 2019, og TMMOB og Chambers indgav en retssag.

Mens sagen var i gang, ændrede Istanbul Province European Side Reserve Construction Area 1 / 100.000 miljøplanplanændring, som blev udarbejdet med den begrundelse, at indvendingerne mod planen under suspensionsprocessen blev godkendt og suspenderet den 22. juni.

Ministeriet for miljø og urbanisering var trængt ind i den skalerede miljøplan på 1 / 100.000, der betragtes som Istanbul-forfatningen, og trådte ind i planen "Yenişehir", som vil blive etableret omkring Kanal Istanbul.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer