Tyrkisk jernbanetopmøde startede ved Sirkeci Station og alle online platforme

Tyrkisk jernbanetopmøde startede ved Sirkeci Station og alle online platforme
Tyrkisk jernbanetopmøde startede ved Sirkeci Station og alle online platforme

Organiseret af Ministeriet for Transport og Infrastruktur og samlet ledere af jernbanesektoren med eksperter inden for deres områder, startede det "tyrkiske jernbanetopmøde" for første gang i år på Sirkeci Station. På topmødet, der afholdes den 21.-24. Oktober, vil de vigtigste dagsordenspunkter i den tyrkiske jernbaneverden blive drøftet af sektorens førende navne.


Åbningen af ​​topmødet, der vil yde betydelige bidrag til udviklingen af ​​den tyrkiske jernbanesektor, blev åbnet af ministeren for transport og infrastruktur i Republikken Tyrkiet Adil Karaismailoğlu, Fatih borgmester M. Ergün Turan, TCDD General Manager Ali İhsan Uygun, TCDD Taşımacılık A.Ş. General Manager Kamuran Yazıcı og TÜRASAŞ General Manager Mustafa Metin Yazar deltog. Ministeriet for transport og infrastruktur Adil Karaismailoğlu sin åbningstale efter branchen sammen med repræsentanter for det tyrkiske jernbanetopmøde i Tyrkiets årtier betjent af Anatolien til ære for jernbanereformen 77 år senere bragt til Istanbul 56548 XNUMX Nej. "Sort tog Han sendte af sted og hilste på højhastighedstoget. Den hurtige udvikling af Tyrkiet inden for jernbaner, der afslører enstantaneyl på samme tid, har også været scenen for farvebilleder.

Tyrkisk jernbanetopmøde på alle online platforme

Med det tyrkiske jernbanetopmøde, arrangeret i overensstemmelse med visionen for ministeriet for transport og infrastruktur, vil sektorinteressenter have mulighed for at udveksle information samt udvikle deres relationsnetværk. Topmødet, der blev afholdt med deltagelse af et begrænset antal gæster i overensstemmelse med reglerne for social afstand, blev hilst velkommen af ​​lokale og udenlandske deltagere. Det tyrkiske jernbanetopmøde, der åbner oplevelsesområder og forskellige udstillinger for sine besøgende i den historiske Sirkeci Station, kan også følges live på alle online platforme, herunder sociale medieplatforme, topmødets websted og mobile applikationer.

Topmødet, der gør et stærkt indtryk på oplevelsesområder og aktiviteter

Det tyrkiske jernbanetopmøde, der varer i fire dage, er vært for interessante begivenheder og præsentationer. Republikken Tyrkiets statsbaner (TCDD), fornøjelige og forskellige aktiviteter implementeret ved at se stor interesse fra deltagerne. Branded Products Wagon, "Right Now" Eastern Express Photo Contest's fotos udstilles, East Express Special Exhibition, Jernbanemuseet, hvor TCDDs gamle tog og lokomotiver udstilles, den Historiske Tøjudstilling, hvor uniformerne designet fra fortiden til nutiden for TCDD-personale udstilles, det mest interessante er blandt markerne.

Workshops, der gør færdigheder til en professionel hobby

Inden for rammerne af det tyrkiske jernbanetopmøde afholdes der også mange workshops for at deltagerne skal fortsætte de færdigheder, de har tilegnet sig som en professionel hobby. Rejsefotografiets værksted, hvor grundlæggende viden og færdigheder i forbindelse med professionel fotografering undervises, Miniature Workshop, hvor folk, der er interesseret i miniaturekunst, bliver undervist i scanning og malingsteknikker og Futurist Train Design Workshop, hvor unge designere vil udstille deres talenter og modtage træning fra eksperter er blandt de workshops, der følges nøje af deltagerne.

"Vi bygger et transportsystem, der understøtter vores økonomiske mål"

Den tyrkiske minister for transport og infrastruktur Adil Karaismailoğlu, der startede sin åbningstale med at fejre 21. oktober, verdensjournalistdagen, sagde: ”Jeg er glad for at møde dig på Sirkeci Station, et af de smukkeste eksempler på vores historiske og kulturelle arv, i anledning af det“ tyrkiske jernbanetopmøde ”arrangeret af vores ministerium. jeg vil gerne I 18 år har vi gjort et stort gennembrud inden for transport og kommunikation og har bidraget til vores lands overordnede udviklingsmål. Vi bygger et transportsystem, der understøtter vores økonomiske mål uden at glemme, at vores nationale uafhængighed er baseret på en stærk national økonomi. I løbet af denne tid er vi glade og stolte over at bevæge vores land fremad i informatiksektoren med land-, luft-, jernbane- og søruter, ”sagde han.

"Tyrkiet er Europas 6.nc, som verdens 8.nc højhastighedstogoperatører har lavet"

Bare Karaismailoğlu-minister, sagde han, at landets kød på en stor måde i jernbanerne sagde: "Tyrkiet er Europas 6.nc, som verdens 8.nc-højhastighedstogoperatører har lavet. Vi gennemførte "jern-silkevejen" fra Beijing til London ved at konstruere Baku-Tbilisi Kars jernbanelinje og Marmaray. Vores mange flere projekter som Ankara-Sivas og Ankara-İzmir High Speed ​​Train linjer fortsætter intenst. Ud over disse gennemførte vi store projekter som Eurasia Tunnel, Yavuz Sultan Selim og Osmangazi Bridge og Istanbul-Izmir Highway. Vores mere ambitiøse projekter som Çanakkale Bridge fra 1915 og Filyos Port fortsætter. Vi åbnede for nylig tv'et og radiotårnet Küçük Çamlıca for radiotjenester og reddede Çamlıca-bakkerne fra jernbunker. "

"Vi realiserer digital transformation inden for transport og infrastruktur"

Ministrene erklærede også, at hvad der blev gjort, ikke var nok Karaismailoğlu Fair, "med vores første dags ophidselse, som krævet af de voksende behov hos borgerne i Tyrkiet og i vores alder, byder vi fortsat velkommen. Vi realiserer digital transformation inden for transport og infrastruktur ved at producere vores indenlandske og nationale teknologier, og vi muliggør effektive, hurtige, sikre og værditilvækkede rejser med smarte transportsystemer. Med de multimodale transportlinjer, der forbinder vores geografi i hjertet af den nye silkevej til verden, danner vi kommercielle korridorer, og vi er på vej til at blive en logistisk supermagt. "Vi vil fortsat tjene vores lands mål om at blive en af ​​verdens førende økonomier med omhu og beslutsomhed."

"Vi øgede vores elektriske ledningslængde på 2 82 kilometer til 5 753 kilometer"

Republikken Tyrkiets statsbaner for nylig 164 års fest, der begyndte at bruge 1830'erne i året i verden og den industrielle revolution tændte med jernbaner, han påpegede vigtigheden næsten at ankomme til Anatolien samtidig med overførslen af ​​de udviklede lande af ministrene Karaismailoğlu, ordene fortsatte som følger: ”Vi ser dog, at vi ikke i tilstrækkelig grad har brugt denne effektive, hurtige og høje kapacitetstransport på grund af det faktum, at den forventede forbedring i omfang og kvalitet ikke blev oplevet i den forløbne tid. Men med den transport- og infrastrukturbevægelse, vi startede i 2002, lavede vi meget vigtige udviklinger i jernbanen. Mellem 2003 og 2020 tildelte vi 907,2% af de 18,6 milliarder lira-investeringer, vi foretog i transport- og kommunikationssektoren, til jernbaner og brugte omkring 169,2 milliarder lira. I Tyrkiet ligger 11 tusind 590 kilometer af de 1213 kilometer af den konventionelle linje og også vores 12 tusind kilometer jernbanenet i alt inklusive 83 højhastighedstognet. Vi øgede vores signallinjelængde på 2003 2 kilometer i 505 med 2020% i 155 til 6 382 kilometer. Tilsvarende øgede vi vores elektriske ledningslængde, som var 2002 kilometer i 2, med 82% i 2020 til 176 kilometer.

"Vi transporterede 2019 millioner passagerer på alle vores jernbaner i 246"

Ankara-Istanbul High Speed ​​Train-projektet med vores, med Ankara, Konya og Ankara-Eskisehir YHT-linjen i vores elektrificerings- og signalprojekter samt Tyrkiet med Marmaray YHT-teknologien i Europa 6, var vi i stand til at fjerne 8. pladsen i verden. Vi reducerede rejsetiden mellem Ankara og Konya fra 9 timer til 1 time 45 minutter og tiden mellem Ankara og Eskişehir fra 3 timer til 1.5 timer med YHT'er. I dag udføres 66% af passagertransporten mellem Ankara og Konya og 72% af passagertransporten mellem Ankara og Eskişehir af YHT'er. Takket være disse vigtige projekter sparede vi 2019 milliarder 4 millioner TL i 839 med hensyn til kuldioxidemission, energi, tid og vedligeholdelsesomkostninger. Med lanceringen af ​​Marmaray i 2013 beregnede vi de opnåede besparelser for 2 som 2019 milliarder 2 millioner lire ved at forhindre CO750-emissioner, energi, tid, vedligeholdelse, kvæstelser og dødsfald. Jeg vil også gerne udtrykke her, at vi transporterede 2019 millioner passagerer på alle vores jernbaner i 246. "

"Vi bevæger os ind i fremtiden for Tyrkiets jernbaner"

"Den nationale transport og infrastruktur med denne tilgang, som er en del af vores politik, bevæger vi os ind i fremtiden for Tyrkiets jernbaner. Jeg specificerer vores mål for 2023 i denne sammenhæng på følgende måde, "sagde minister Adil Karaismailoğlu, sagde:" At være Tyrkiets mest pålidelige transportmærke, gør jernbanemærke til Europas mest fragt- og passagerer, Europas førende erfaring med de ekspreslinjer, Vi vil fortsætte med at arbejde i tråd med vores mål om at have en moderne ledelsesmodel for kunderelationer ved at udvikle en kulturorienteret turismelinje og udvikle et loyalitetsprogram baseret på absolut kundetilfredshed. Med det tyrkiske jernbanetopmøde har vi endnu en gang fremhævet disse undersøgelser.

Ved at tilføje, at det tyrkiske jernbanetopmøde betød meget, afsluttede minister Adil Karaismailoğlu sine ord som følger: ”Vi ser sådanne organisationer, hvor de ting, der skal gøres i overensstemmelse med de fremtidige mål for vores jernbanesektor, diskuteres som 'at skabe et fælles sind' til gavn for vores land. Jeg ønsker, at vores topmøde er gavnligt for vores industri og land. Vores præsident har visionen og viljen for hvert skridt, vi tager i ethvert arbejde, vi udfører. Vi vil forhåbentlig levere endnu større tjenester til vores folk med den inspiration, vi modtager fra zat-alen og den entusiasme, det giver os. "

Fatih-borgmester M. Ergün Turan understregede jernbanens betydning for udviklingen af ​​landene og sagde: ”Vi taler ikke kun om en økonomisk udvikling. Vi oplever virkningerne af social og kulturel udvikling på hvert punkt, hvor jernnetværk passerer. Fordi jernbanen ikke kun har påvirket transporten, men også den sociale og kulturelle udvikling på hvert punkt, den passerer gennem historien. Vi ser refleksionerne af en menneskelig orienteret administrativ tilgang i enhver ansøgning fra vores ministerium for transport og infrastruktur. "

Turan bemærkede, at transportvaner har ændret sig i den seneste periode, "Vi er stolte af at være vidne til de skridt, der øger kapaciteten for jernbanetransport, som fortsætter med at væve vores land med jernnetværk, som bærer forståelsen af ​​massetransport til det øverste gardin, herunder højhastighedstogprojekter." brugte udtrykket. Turan sagde, at det tyrkiske jernbanetopmøde er en del af den førnævnte indsats, arbejdskraft og fremtidige idealer, ”Vi vil bestræbe os på at gøre vores del i projekter, der vil bringe en anden ånde for den økonomiske, menneskelige og miljøorienterede jernbanetransport i overensstemmelse med den skiftende og udviklende verdensdynamik. " fandt vurderingen.

Dette diasshow kræver JavaScript.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer