TÜBİTAK 32 Ansatte, der skal rekrutteres

TÜBİTAK 32 Ansatte, der skal rekrutteres
TÜBİTAK 32 Ansatte, der skal rekrutteres

Tyrkiets videnskabelige og teknologiske forskningsråd (TUBITAK), Industrial Management Institute i Tyrkiet (TÜSSİDE) vil ansætte 34 ansatte til at tjene.


ANVENDELSESPROCESS

a) For at ansøge om meddelelsen er det nødvendigt at tilmelde sig jobansøgningssystemet på "www.tusside.tubitak.gov.tr". (Når du opretter et CV til ansøgningen, skal alle krævede dokumenter føjes til systemet elektronisk). Ansøgninger accepteres ikke undtagen for ansøgninger, der foretages via jobansøgningssystemet.

b) Ansøgninger skal indsendes senest 30 / 10 / 2020: 17: 00.

c) Ansøgninger evalueres over annonceringsreferencekoden. Kandidater vil være i stand til at ansøge ved at vælge udstationeringens referencekode fra jobansøgningssystemet. Ansøgninger, der er foretaget uden at vælge en referencekode, overvejes ikke. En kandidat vil være i stand til at ansøge om maksimalt 1 (en) stilling med en referencekode.

d) Fra kandidater med bachelor- og kandidatgrad for hver stilling; Afsnittet "Generelle betingelser for kandidater"

I henhold til artikel (e) vil kandidater blive inviteret til et interview 5 gange antallet af personale, der skal rekrutteres, startende fra den højeste score. Blandt kandidaterne med en doktorgrad i feltet, afsnittet "Generelle betingelser, der skal kræves for kandidater"

I henhold til (f) vil kandidater op til 5 gange antallet af medarbejdere, der skal medtages i placeringen fra den højeste score, blive inviteret til et interview. Hvis der er andre kandidater med samme score som den sidst rangerede kandidat, vil disse kandidater også blive inviteret til et interview.

e) Artikel (e) i afsnittet "Almindelige betingelser, der kræves for kandidater" for kandidater, der har afsluttet deres bacheloruddannelse i udlandet, og afsnittet "Almindelige betingelser, der kræves af kandidater" for kandidater, der har afsluttet deres doktorgrad i udlandet.

Klausuler (e) og (f) søges ikke som en betingelse, og disse kandidater vil blive vurderet separat.

f) Kandidater, der har ret til at deltage i samtalen, vil kunne gennemgå en "teknisk evaluering" forud for samtalen.

g) Kandidater evalueres i henhold til den erklæring, de har indtastet i jobansøgningssystemet under deres ansøgning, og hvis de indtastede oplysninger er forkerte, eller nogen af ​​nedenstående dokumenter mangler, betragtes ansøgningen som ugyldig.

  • University Entrance Exam Result Document (OSYM-godkendt eller internetudskrivning med en kontrolkode),
  • University Entrance Exam Placement Document (OSYM-godkendt eller internetudskrivning med en kontrolkode),
  • Undergraduate Diploma / Exit Certificate / YÖK Graduate Certificate (opnået gennem e-forvaltning og med en kontrolkode) -og højere hvis tilgængelig- (Ækvivalenscertifikat for dem, der har afsluttet deres uddannelse i højere uddannelsesinstitutioner i udlandet),
  • Undergraduate - og evt. Transskriptionsdokument,
  • Fremmedsprogs eksamensresultatdokument,
  • Godkendt ansættelsescertifikat (inklusive ansættelse, udrejse, titel og arbejde) og forsikringsserviceerklæring (opnået via e-forvaltning og med en kontrolkode) opnået fra kandidater med erfaring (erhvervserfaring).
  • Nuværende CV (Dit CV skal udarbejdes med farvebilleder, tyrkisk, inklusive TR ID og telefonnumre.),
  • Dokument, der viser militær status (for mandlige kandidater).
  • Den kandidat, hvis uddannelse i Tyrkiet anses for at være ækvivalent med et af de afsnit, der er specificeret i referencekoden på baggrund af ækvivalensbeslutningen udstedt af YÖK, skal tilføje ækvivalenscertifikatet til jobansøgningssystemet.

For detaljer om annonce KLIK HER


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer