Driverless Taxa Service lanceret i Beijing

robot taxa apollo i gaderne i Beijing
robot taxa apollo i gaderne i Beijing

Kinas internetgigant Baidu har implementeret Apollo Go Robotaxi førerløs taxitjeneste i hovedstaden Beijing. Således blev Baidu det første selskab i hovedstaden, der transporterede passagerer med autonome køretøjer. Det rapporteres, at 40 Apollo-køretøjer i øjeblikket betjener i Beijing, og servicenettet har nået ca. 700 kilometer.


Der er omkring 100 stationer ejet af virksomheden i Beijing-kvartererne og industri- og finansdistrikterne. En robottaxi kan ringes gratis til via Baidus GPS-applikation eller Apollo Go-applikation. På skærmen på køretøjets frontpanel er det muligt at se start- og slutpunkterne for rejsen og den afstand, der skal køres.

Passagerer kan vælge deres egen rute

Efter at køretøjet er kommet ind i kørebanen, kan oplysninger som køretøjets hastighed og vejens hastighedsgrænse ses på skærmen. Mens robottaxier i øjeblikket bruges uden problemer, betragtes fraværet af rystelser under kørslen også som en fordel med hensyn til komfort.

Imidlertid tager det stadig tid for Apollo at nå perfektion. Eksperter mener, at køretøjets vognbaneskift og hastighedsjusteringsfunktioner skal forbedres. Køretøjet er stadig i brug hos en sikkerhedsvagt, der kan gribe ind i nødsituationer.

Robot taxa service leveres generelt i Beijing Economic and Technological Development Zone. Det pågældende område er også kendt som verdens største autonome kørebase.

Baidus ubemandede taxaer, der tidligere blev brugt i Changsha og Cangzhou, Kina, har transporteret mere end 100 passagerer som en del af prøveoperationer siden sidste år.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer