Advarsel om social eksperiment fra politiet

Advarsel om socialt eksperiment fra politiet
Advarsel om socialt eksperiment fra politiet

Yozgat Provincial Police Department startede et projekt for at forhindre svindel med depositum fra borgerne ved at sælge produkter som biler, computere og telefoner til priser under markedsværdi gennem falske reklamer på internettet.


Inden for rammerne af projektet blev der oprettet et serviceteam til forebyggelse af svig bestående af 30 personer inden for afdeling for cyberkriminalitet og offentlig sikkerhed. Politiet markedsførte forskellige produkter med advarslen "forsigtighed, dette er en advarselsmeddelelse" på de websteder, hvor de handler til priser under markedsværdien.

Politiet talte som en sælger

Tale som sælgere til dem, der ønsker at købe produkterne, testede politiet, om borgerne blev bedraget af bedrageri. Politiet, der overtalte borgeren, der ringede via telefonen for at give depositum, forklarede senere, at annoncen var falsk, og at svindlerne gav borgerne en lav pris og gjorde borgerne til et offer.

Man så, at borgerne fokuserede på lave priser og søgte uden at læse "advarslen" i beskrivelsesafsnittet for de produkter, der blev tilbudt til salg.

Yozgat-politichef Murat Esertürk sagde, at for første gang begyndte at blive implementeret i Yozgat i Tyrkiet.

Forklare, at nogle brugte produkter præsenteres til lave priser og tilbydes borgerne på en attraktiv måde, sagde Esertürk, ”Vores borgere når ud til sælgeren, fordi de viser interesse for de produkter, der sælges til lavere priser end deres værdi, og efter forhandlingerne sender de enten depositum eller sælger de defekte, ulovlige, stjålne varer til dem. ”Efter at have set, at alvorlige klager opstod som et resultat af dette, gav vi advarsler til websteder, der handler online,” sagde han.

50 procent reduktion i svighændelser

Esertürk og bemærkede, at nogle borgere ikke tager dette i betragtning på trods af advarselsoplysningerne i reklamen, ”Vores personale formidler, at de vil blive ofre, når stjålet, smugler eller mangelfuld vare tilbydes til priser, der er lavere end deres værdi, og at tage stjålne varer er en forbrydelse. Således var der en reduktion på 50 procent i svindelhændelser i Yozgat. Vores borgere bør bestemt være følsomme, når produkter, der er under-værdi, sælges. De bør aldrig sende et depositum, så de ikke lider. Hvis det er muligt, skal de handle ansigt til ansigt med den person, der er sælgeren. "De skal være forsigtige med, at produktet ikke stjæles, er ulovligt eller defekt."

Han underrettede mig om svig

Bilal Utku Karakoç, der ringede op efter at have set den billige telefonannonce, sagde, at han ringede, fordi han så en billig telefon i reklamen.

Karakoç sagde, ”Senere lærte jeg, at den person, der stod overfor mig, var politiet. Han underrettede mig om svig. Jeg takker alle politiet, ”sagde han.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer